Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Halal gospodǎrire! Au dat banii pe un festival cu mari probleme iar turiştii înoatǎ în şerpǎria Bisericii Domneşti

Avatar

Publicat

in

In timp ce mai marii oraşului se duelau în sǎbii, turiştii suportau mirosul celei mai jalnice toalete publice din municipiu

Ultimul eveniment de anvergurǎ de la Curtea de Argeş a fost Festivalul Medieval, cea de-a doua ediţii a unui fel de bâlci care, din pǎcate, deşi a fost mai bine pus la punct, a demonstrat lipsurile cu care s-au confruntat organizatorii. S-au cheltuit sute de milioane de lei iar o parte din bani au ajuns pe scena prin al cǎrui acoperiş a plouat torenţial şi care a fost la un pas sǎ se rupǎ sub paşii hotǎrâţi şi bine sincronizaţi ai dansatorilor de la Doina Bascovului. Aparatura electronicǎ, pe care ploua cu gǎleata a fost luatǎ cu salvarea, la propriu, însǎ, în ciuda situaţiilor penibile în care au fost puşi, organizatorii sunt mândri de ce au realizat.

Aleşii se duelau în sǎbii iar turiştii în şerpǎria de la Biserica Domneascǎ

Aşadar, în timp ce o bunǎ parte dintre ale ;ii locali şi directori de instituţii se duelau în sǎbii la festivalul medieval, mai mulţi turişti vizitau Biserica Domneascǎ. Se închinau cu douǎ mâini, nu la picturile spectaculoase şi atât de puţin promovate de pe pereţii monumentului ci la şerpǎria care a invadat vechile ruine, la iarba neîngrijitǎ şi trandafirii ofiliţi. Iar atunci când nu se închinau se ţineau cu mâna de nas pentru cǎ nu mai suportau mirosul groaznic de la wc-ul neîngrijit din curtea lǎcaşului de cult.

Biserica şi Muzeul se bat în instanţǎ iar apoi se gândesc la administrarea obiectivului turistic

mizerie si serparie la biserica domneasca (5)Aceastǎ situaţie dezamǎgitoare va mai persista cu siguranţǎ ani de zile. Au trecut deja 7 ani de când în instanţele de judecatǎ se cautǎ propietarul Bisericii Domneşti. Atât Muzeul Municipal cât şi Arhiepiscopia se considerǎ îndreptǎţiţi pentru a o avea în proprietate. Sentinţa trebuia sǎ se dea la Tribunalul Sibiu sǎptǎmâna trecutǎ însǎ a fost din nou, amânatǎ, pentru şapte zile. Cu siguranţǎ cǎ una dintre pǎrţi va fi nemulţumitǎ şi o va ataca astfel cǎ procesul se va mai întinde pe câţiva ani buni de acum înainte.

Stefan Dumitrache cautǎ voluntari sǎ coseascǎ iarba

mizerie si serparie la biserica domneasca (1)La ora actualǎ, tot ce ţine de administrarea Bisericii Domneşti revine Muzeului Municipal Curtea de Argeş. Chestionat pe aceastǎ temǎ, Stefan Dumitrache, managerul instituţiei, a declarat cǎ situaţia este una destul de complicatǎ iar fonduri prea multe nu sunt. « Iarba o cosim cu vonutari pentru cǎ nu avem bani pentru aşa ceva. Iar cu toaleta aceea nu avem ce face pur şi simplu. Atâta timp cât nu suntem proprietari nu putem dǎrâma, nu putem construi, nu putem face nimic” , a declarat acesta.

Domnilor consilieri, vǎ pricepeţi la coasǎ?

mizerie si serparie la biserica domneasca (2)Dacǎ problema curǎţeniei în curtea Bisericii Domneşti ţine exclusiv de gǎsirea unor voluntari, poate cǎ aleşii locali, funcţionari publici, argeşeni de rând sau chiar politicieni, mai tineri sau mai vârstnici, ar trebui sǎ organizeze o acţiune în acest sens. Aşa cum ţineau sabia în mânǎ cu siguranţǎ cǎ pot ţine şi coasa sau secera. Cât despre demolarea sau construcţia toaletei… mizerie si serparie la biserica domneasca (3)Igienizarea sau pur şi simplu închiderea ei cu siguranţǎ cǎ nu necesitǎ nici o autorizaţie. Nici de la primǎrie nici de la monumente şi culte.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Marcel Ciolacu: Are o logică ce spune domnul Cercel. S-ar putea să spună adevarul

Avatar

Publicat

in

De

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat luni, la TVR 1, că s-ar putea ca Adrian Streinu-Cercel să aibă dreptate când spune că masca de protecție va fi obligatorie până în 2023.

„Va spun un lucru, dl Cercel e medic, a depus un juramant, asa considera domnia sa ca trebuie sa spuna sa protejeze viata oamenilor. Eu nu pot sa judec un om de talia dlui Streinu-Cercel. Stiti ca anticorpii din SUA, singurul institut la care au venit in Romania a fost la Matei Bals. Este un institut recunoscut international. Aceasta vaccinare tine 6 luni, deci are o logica ce spune dl Cercel. Asta nu inseamna ca accept, ca om mi-e greu sa accept ca voi sta cu masca pana in 2023, dar mi-e si foarte greu sa-l cert pe dl Cercel de ce spune sau sa-l judec. S-ar putea sa spuna adevarul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Senatorul PSD Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului Matei Balș din Capitală, a afirmat, duminică, după ce a fost vaccinat cu a doua doză împotriva COVID-19, că masca de protecție va mai fi obligatorie doi ani de aici încolo.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nicușor Dan: ‘Avarii majore nu avem în acest moment. Tot ce putem face e să nu suprasolicităm rețeaua’

Avatar

Publicat

in

De

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni seara, că aproape o cincime din blocurile din București primesc căldură sub parametri, pentru ca reţeaua de termoficare să nu fie suprasolicitată.

”Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare din Bucureşti. Este consecinţa unor ani în care nu s-a făcut nimic, nu s-au aruncat bani şi mai ales nu s-au făcut investiţii în schimbarea reţelei. Lunile pe care le-am petrecut la Primărie m-am asigurat că lucrările pot să înceapă în această vară.

Am semnat contractul pe 300 milioane de euro, fonduri europene, avem promisiunea de 200 milioane PNLR, mai avem 320 miliaone de lei de data aceasta pe care ni i-a dat Guvernul pentru sistemul de termoficare, am anunţat intenţia de a prelua ELCEN în care sunt foarte optimist să comasăm producţia şi distribuţia. O să avem chiar mâine o întâlnire cu constructorii, tocmai ca să nu facem o licitaţie în gol şi să facem o liictaţie aplicată, astfel încât să avem încă din vara asta foarte muli constructori care să lucreze la reparaţia reţelei de termoficare.

Ce pot eu să promit este că la iarna viitoare va fi mai bine şi încă o iarnă va fi şi mai bine, o să stabilizăm sistemul”, a declarat Nicuşor Dan, la Digi24, luni seară.

Primarul Capitalei a explicat că dacă temperaturile ar fi mai ridicate, presiunea la reţeaua de termoficare ar fi putut fi mai mare.

”Dacă am fi fost într-o zi normală cu 5-6 grade, atunci am fi putut risca să avem presiune mai mare. Cu cât presiunea e mai mare, cu atât riscut de a apare o avarie e mai mare, logic. Pentru că punem presiune pe o reţea care este ciur. Însă într-o zi în care este foarte frig şi dacă apare o avarie, poţi să ai 5-10-15 blocuri care  nu o să aibă apă caldă o zi, o zi şi jumătate, două. Asta se întâmplă. Şi atunci îmtr-o zi foarte friguroasă nu îţi permiţi acest risc”, a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat câte blocuri sunt afectate şi care au furnizare sub parametrii, edilul a declarta că între 15 şi 20 la sută din blocurile conectate la reţeaua de termoficare a Capitalei.

”Undeva între 15-20% dintre blocurile care sunt. O cincime dintre blocurile din Bucureşti primesc căldură sub parametri, exact. Sunt ţări europene în care e o normalitate să aibă 19 grade în casă. Lumea s-a obişnuit undeva la 22 de grade.  Am vrut să evităm riscul”, a declarat Nicuşor Dan.

Primarul Nicuşor Dan a mai precizat că luni seara nu mai era nicio avarie majoră la reţeaua de termoficare din Bucureşti.

”Azi nu ştiu în momentul acesta (dacă sunt avarii – n.r.), însă azi la ora 11 erau doar două avarii care erau pe reţeaua secundară şi urmau să fie remediate după-amiaza. Avarii majore nu avem în acest moment. Tot ce putem face e să nu suprasolicităm reţeaua, să sperăm că nu va crăpa, iar dacă va crăpa, tot ce putem face e sa remediem”, a explicat Nicuşor Dan.

Mai multe blocuri din sectoarele 1,2,4,5 şi 6 ale Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă din cauza unor avarii, informează news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend