Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Halal consilieri de oras regal! Au vrut sǎ concesioneze aerul din stradǎ

Avatar

Publicat

in

Pe final de mandat, consilierii locali din Curtea de Argeş par tot mai agitaţi şi mai interesaţi în a rezolva, cel puţin o parte din problemele municipiului, probleme despre care, timp de patru ani se pare cǎ nu au ştiut nimic.

Din ciclul « ce idei le-au mai venit aleşilor noştri », vǎ informǎm cǎ, ieri dupǎ amiazǎ, în cadrul şedinţei, aceştia au fost la un pas de a concesiona…. aerul din stradǎ.

Publicitate

Aleşii au discutat un proiect de hotǎrâre prin care ar fi trebuit sǎ aprobe, concesionarea cǎtre SC Mikelis International SRL, o suprafata de 12.90 metri pǎtraţi, contra unei redevenţe de 146 lei pentru fiecare metru. Pe parcursul discuţiilor, o parte dintre consilieri au constatat însǎ cǎ, cel care a cerut terenul vroia de fapt sǎ construiascǎ un balcon în consolǎ. Practic, doar uumbra balconului ar fi fost pe terenul domeniu public care ar fi trebuit concesionat. « Pǎi ce facem domne pânǎ la urmǎ am ajuns noi sǎ concesionǎm aerul din stradǎ ? Nici nu cred cǎ acest proiect de hotǎrâre trebuia sǎ ajungǎ la noi… » spunea supǎrat Ion Serban.

Impotriva acestui proiect s-a arǎtat a fi şi arhitectul şef Cǎtǎlin Bǎşoiu, care a avut un punct de vedere ferm. « Recomandarea mea este sǎ nu aprobaţi aşa ceva pentru cǎ s-ar crea un precedent. Ne vom trezi apoi cu balcoane în consolǎ peste tot prin oraş… » a spus arhitectul.

Si, totusi, ce se doarea ?

Discuţiile ample şi contradictorii au scos la ivealǎ faptul cǎ, de fapt, cei aproape 13 metri pǎtraţi de teren, domeniu public, la care se fǎcea referire, nu mai erau de mult trotuar, aşa cum ar fi trebuit. Reprezentanţii societǎţii Mikelis construiserǎ deja, fǎrǎ contract de concesiune, o scarǎ de acces cǎtre magazinul din zonǎ. « Sǎ intre în legalitate cu scara pentru cǎ am impresia cǎ despre asta e vorba. Practic noi ce îi concesionǎm acum el foloseşte deja. Cât despre balconul în consolǎ, poate cǎ ar trebui sǎ ne interesǎm mai mult sǎ vedem şi cât de rezistent ar fi pentru cǎ riscǎm sǎ cadǎ peste oameni pe stradǎ… » au mai comentat aleşii.

Aşadar, de ani de zile, o suprafaţǎ de teren din domeniul public este folositǎ, la limita legalitǎţii, de un afacerist. Si asta pentru cǎ, desi nu avea contract de concesiune pe teren, argeseanul a primit certificat de urbanism si autorizatie de constructie, de la primǎrie, pentru scara pe care a amenajat-o.

Cât despre faptul cǎ aleşii locali au fost la un pas de a concesiona, aerul de pe un trotuar, nimic nu ne mai mirǎ. Nu ne mai mirǎ nici cum s-a dat autorizaţia de construcţie în zonǎ deşi nu existau acte pentru terenul pe care s-a construit.

Una peste alta, habarniştii din consiliu şi primǎrie se pare cǎ s-au mai dezmeticit şi mǎcar în cel de-al doisprezecelea ceas şi-au dat seama de unele probleme din urbe. Prea târziu.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Citeste mai mult
Publicitate
2 Comentarii

2 Comments

 1. Avatar

  CETATEAN REGAL

  30 martie 2016 la 12:21

  NU NE MAI SURPRIDE NIMIC LA ACESTI ,,,CONSILIERI ”, CARE AU LUAT IN CONCESIUNE TERENURI PT. PROPRIILE AFACERI.AU EXFOLIAT ORASUL SI NIMENI NU A VAZUT NIMIC.

 2. Avatar

  gogu

  31 martie 2016 la 11:47

  La vecinul de peste strada, marele consilier BONCEA, la fel ati facut ? a primit 15 mp si aprins in constructie stalpul de iluminat, acum a ocupat si trotuarul din fata
  ,, impunatoarei ” constructii, pana la toaleta din piata… are autorizatie si pentru spatiul blocat ? poate am sa cer si eu, ca cetatean al aceste urbe cativa metri patrati in fata Halei… mi se aproba ? sau trebuie sa devin consilier municipal ,,regal “?

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Medicul Mihai Craiu: ‘În toate școlile din lume vor apărea cazuri de COVID. Suntem mai contagioși cu o zi două înainte să ne apară febra și tusea’

Avatar

Publicat

in

De

Mihai Craiu, medic pediatru și fondator al Spitalului Virtual pentru Copii, a declarat că odată cu începerea școlii ”este vorba de un risc asumat. În toate școlile din lume vor apărea cazuri de COVID, inclusiv la noi, însă important e să nu apară focare”

Specialistul Mihai Craiu explică că „în momentul în care un pacient are test PCR-pozitiv, dar cycle threshold (Ct) este peste 35, adică trebuie să mărească de foarte multe ori procesul de polimerizare, doza în care există virusul e atât de mică, asltfel încât, fie că nu poți infecta pe nimeni, fie că nu este un virus activ. Sunt doar rămășițele genetice rămase”, explică pediatrul Mihai Craiu.

Test PCR pozitiv, fără simptomele bolii!

Medicul spune că, în special, copiii au un sistem imun mai lent, astfel că pot avea PCR pozitiv la trei săptămâni de la debutul bolii, chiar dacă ei nu mai prezintă simptome ale bolii și au dezvoltat deja anticorpi.

Publicitate

Studiile au fost făcute pe animale, mai exact pe niște maimuțe. Astfel, au fost inoculați  pacienți care aveau cycle thresold (Ct) foarte variabil, de la câteva unități până la 50. Și s-a observat că dincolo de 35 nu mai are apare boala. Virusul nu își pierde virulența-  este același virus, ci infectivitatea. Nu mai are capacitatea să intre în interiorul celulei sistemului respirator, să se multiplice cu o viteză de așa manieră încât să depășească așa-numita imunitatea pe care o avem cu toții și să apară semnele de boală, explică pediatrul Mihai Craiu.

Suntem mai contagioși cu o zi două îniante să ne apară febra și tuse

S-a observat că, în primele zile de când apar simptomele, cycle thresold chiar scade, adică încărcătura virală crește. Suntem mai contagioși cu o zi două îniante să ne apară febra și tusea. Crește încărcătura virală și apoi scade. Când se apropie de 35, de obicei după 10-11 zile de la debutul bolii. De aceea experții au stabilit o izolare de 14 zile. Trebuie respectate cu siguranță toate regulile de distanțare sociala, însă nu are rost să stam cu lunile în casă dacă nu avem Ct-uri foarte înalte, simptome deloc și respectăm regulile. Toată lumea vorbește de PCR într-o tentă negativă sau pozitivî, însă lucrurile sunt mai nuanțate. Dacă ai o încărcătură virală atât de mică, nu se mai găsește virusul activ și infectivitatea intactă. Ci găsești numai scheleții lui care au rămas acolo și care pot rămâne multă vreme, după mai mult de trei săptămâni.

Ce spune medicul despre primele două săptămâni de la începutul școlii

La două săptămâni de la începerea școlii, pediatrul Mihai Craiu spune că este optimist: „Este vorba de un risc asumat. În toate școlile din lume vor apărea cazuri de COVID, inclusiv la noi, însă important e să nu apară focare”. În caz contrar, dacă vor apărea focare de COVID-19 în școli, pediatrul atrage atenția și spune că acolo nu se respectă regulile.

„Nu se aerisește, este folosit un sistem de climatizare impropriu, fără filtre.În momentul acesta sunt optimist din trei motive. În primul rând, familile care au avut îndoieli de orice natură, fie că era bolnav unul dintre părinți sau bunici, fie că era copilul bolnav, acești părinți au luat decizia să stea să aștepte două sau trei săptămâni de la începutul școlii? De ce ? Pentru că se vor vedea foarte bine școlile care sunt organizate. Sunt locuri unde se poate deschide școala fără niciun fel de risc. Sunt zone și zone. Apoi, până la momentul acesta, cei care și-au trimis copiii la școală din punct de vedere emoțional și educativ și-au trimis copiii cu mesajul că trebuie să asculte ce spune doamna educatoare. Mesajul pe care mass-media trebuie să-l trimită către oameni nu trebuie să fie unul de liniștire prostească. Oamenii au obosit să respecte regulile, de aceea au nevoie de o mică avertizare. Și, al doilea lucru, trebuie vorbit despre dovezi, nu păreri”, spune Mihai Craiu, conform Gândul.ro.

Citește și:

Ministerul Finanțelor Publice își ‘ascute colții și ghearele’ din umbră. Banii de la stat deschid ușa controalelor

Contracte cu ‘cântec’ pentru ‘Trupa lui Biluță’. Șapte dintr-o lovitură!

Acuze fără precedent la adresa USR-PLUS, din partea comisarului care candidează la Primărie: Soția și mama, amenințate – tatăl, hărțuit

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

CSM, lovitură dură pentru Rareș Bogdan: A afectat independența puterii judecătorești

Avatar

Publicat

in

De

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât în ședința de vineri, 25 septembrie, că europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a afectat independența puterii judecătorești. Acesta reușește „performanța” de a genera decizii de afectare a independenței justiției din partea CSM în două componențe diferite, după o decizie asemănătoare din 2016.

„Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea sesizării privind apărarea independenţei puterii judecătoreşti faţă de postarea din data de 12 august 2020 pe pagina de Facebook a domnului RAREŞ BOGDAN, precum și față de articolul de presă distribuit de acesta, publicat pe site-ul online Comisarul.ro la data de 11 august 2020. (7 Da, 1 Nu, 1 Nul)”, se arată în hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM.

Hotărârea CSM vine după ce europarlamentarul PNL a instigat la presiune publică asupra justiţiei pentru soluţionarea dosarului 10 august în sensul condamnării foştilor şefi ai Jandarmeriei.

„Aici e o chestiune care se poate rezolva de către noi toți. Presiune URIAȘĂ pentru rezolvarea acestui caz. Împreuna putem reuși. Cu toții am văzut ce s-a întâmplat pe 10 August 2018 in Piata Victoriei din Bucuresti. Este imperios necesar ca Sindile, Cucos, Paraschiv, Cazan, Carmen Dan și cei care au coordonat opresiunea de atunci, sa PLĂTEASCA!”, a scria Rareş Bogdan pe Facebook.

Publicitate

Hotărârea are un precedent în 2016 în ceea ce-l priveşte pe Rareş Bogdan, moment în care acesta era încă jurnalist.

Deputatul Eugen Nicolicea (PSD), jurnalistul Rares Bogdan şi actorul Dan Puric au încălcat independenţa sistemului judiciar în iulie 2016, atunci când au susţinut că Laurenţiu Streza, mitropolit al Ardealului, dar şi alte înalte feţe bisericeşti ar fi trebuit audiate „discret” la DNA. CSM a votat raportul întocmit de Inspecţia Judiciară, după ce procurorul şef al DNA de la acel moment, Laura Codruţa Kovesi, a depus în 19 iulie o sesizare cu privire la afirmaţiile făcute de cei trei în mai multe emisiuni difuzate de Realitatea TV şi Antena 3, conform stiripesurse.ro.

Citește și:

Ministerul Finanțelor Publice își ‘ascute colții și ghearele’ din umbră. Banii de la stat deschid ușa controalelor

Contracte cu ‘cântec’ pentru ‘Trupa lui Biluță’. Șapte dintr-o lovitură!

Acuze fără precedent la adresa USR-PLUS, din partea comisarului care candidează la Primărie: Soția și mama, amenințate – tatăl, hărțuit

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend