Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

HALAL ASISTENȚĂ SOCIALĂ! Mimozele din Primăria Curtea de Argeș la căldurică, o tânără fără adăpost doarme-n frig în stația de autobuz de lângă DAS

Publicat

in

La Curtea de Argeș funcționează, ca in orice alta administrație publica din România și un compartiment de asistență socială. In orașul regal acesta a luat forma si organizarea unei Direcții de Asistență Socială dar, se pare, ca munca angajaților de aici se desfășoară aproape in exclusivitate in birouri, mai ales in aceasta perioadă răcoroasă a anului. Poate fi o explicație a faptului ca, in aceste zile, nu mai puțin de 4 persoane fără adăpost sunt efectiv ignorate de angajații acestui departament din Primărie condus de ani buni de Mariana Moise. Unul dintre exemplele concludente de oameni aflați in dificultate si care au nevoie de urgentă serviciile de asistență socială, este cel al unei tinere provenite de la un centru de copii si care a ajuns să doarmă de luni bune in stradă, sub cerul liber.

Odată cu venirea toamnei și răcirea accentuată a vremii, aceasta și-a găsit drept dormitor stația de autobuz de lângă magazinul non stop de pe strada 1 decembrie 1918. Tânăra si-a încropit acolo un pat in care doarme seara de seara învelită cu niște textile adunate de pe la tomberoanele de gunoi sau donate de câțiva argeșeni. Curios este faptul ca, zilnic, pe lângă dormitorul improvizat in stația de autobuz trec si câțiva reprezentanți ai Directiei de Asistenta Sociala si chiar polițiști dar niciunul nu a sesizat faptul ca un am are nevoie de ajutorul lor, ca un om doarme in condiții improprii și-și pune viața în pericol. Cazul a fost relatata serile trecute si la postul de televiziune PROFI 24 TV dar… nimeni nu a intervenit pentru ajutorarea acelei tinere. Cum vremea se va raci treptat de-aci înainte, atragem atenția mimozelor din Departamentul de Asistență Socială al Primăriei Curtea de Argeș ca rolul lor acolo este si acela de a soluționa adevăratele dar dureroasele probleme sociale ale comunității, inclusiv problema persoanelor fără adăpost, ale celor aflate in situația tinerei care si-a făcut adăpost de una singură într-o spație de autobuz.

Le reamintim, de asemenea, ca orice compartiment de asistenta sociala din cadrul oricărei primarii are rolul de a identifica si de a soluționa problemele sociale ale comunității din domeniul protecției copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap si a oricăror persoane aflate la ananghie.

Așadar, doamna Moise, șefa Direcției de Asistență Socială Curtea de Argeș, puneți-vă oamenii la treabă si rezolvați problema acestei tinere fără adăpost si care își duce veacul in stația de autobuz din strada 1 Decembrie 1918.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

Cristian Diaconescu: ‘Este dificil în acest moment de stabilit dacă vreun partid politic din România este capabil să coaguleze majoritatea fie la putere, fie în opoziție’

Publicat

in

De

Liderul PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că un guvern condus de Nicolae Ciucă, ministru al Apărării în guvernele Orban şi Cîţu, poate fi o bună variantă atâta vreme cât poate asigura o majoritate parlamentară.

„Dacă nu-şi poate asigura o majoritate, nominalizarea nu-şi are rostul. Reamintesc, există decizia 85 a Curţii Constituţionale care spune foarte clar că în această nominalizare trebuie să existe spirit de loialitate constituţională. Adică să aplici norma de drept în aşa fel încât să produci efecte. Nominalizarea în sine nu are valoare atât timp cât nu are majoritate pe primul ministru, guvern şi programul de guvernare. Rămâne de văzut dacă se va întâmpla, altfel problema devine din ce în ce mai gravă”, a afirmat preşedintele PMP, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor.

El a spus în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că era de aşteptat ca guvernul propus de USR PLUS să cadă la votul din Parlament.

„Guvernul Cioloş a căzut în Parlament. Era de aşteptat. Practic s-au pierdut două săptămâni pentru un rezultat anticipat în Parlamentul României”, a susţinut Diaconescu.

În opinia liderului PMP, România se confruntă în prezent cu un paradox politic fără precedent.

„Este dificil în acest moment de stabilit dacă vreun partid politic din România este capabil să coaguleze majoritatea fie la putere, fie în opoziţie. Este un paradox politic aproape fără precedent. Această lipsă de disponibilitate, ca să fiu amabil, în ceea e priveşte asumarea este de-a dreptul jenant pentru o clasă politică ce ar trebui să aibă soluţii pentru orice situaţie de criză. În propunerile, ideile care se vehiculează public, este conţinut practic un singur mesaj: ‘nu suntem capabili şi nu dorim să preluăm administrarea României în acest moment’. Restul sunt teme de comunicare prin care se încearcă cosmetizarea a unei atitudini laşe care nu are absolut niciun fel de raţionalitate în condiţiile în care nimeni altcineva decât o clasă politică nu-şi poate asuma gestiunea situaţiei societăţii româneşti”, a mai spus Cristian Diaconescu.

În opinia sa, consecinţele crizei politice pot fi devastatoare în continuare, dincolo de aspectele care ţin de sănătate. În acest sens, el cataloghează această criză politică drept cea mai gravă problemă cu care ne confruntăm.

„Aş vrea să amintesc că un guvern de administrare nu poate adopta un buget. În egală măsură, un guvern de administrare nu poate da un mandat miniştrilor să intre în proiectele de prefinanţare prin PNRR. Din acest punct de vedere, nu numai că riscăm să pierdem proprii bani, dar riscăm în egală măsură să compromitem finanţările din fondurile europene. Este inadmisibil, dacă ar fi să privim doar spre aceste zone”, a mai spus liderul PMP, informează agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Bazinul de înot de la Curtea de Argeș s-a ÎNCHIS – VEZI MOTIVUL și ÎN CE AN SE VA REDESCHIDE – DAN PETRESCU ACUZĂ

Publicat

in

De

Sunt iar probleme mari la bazinul de înot din Curtea de Argeș, motiv pentru care de aproape o săptămână acesta a fost închis și va mai sta nefuncțional cel putin o lună de zile. Potrivit directorului SPGC, firma subordonată primăriei care administreaza bazinul de înot, bazinul este nefunctional deoarece s-a stricat o importanta piesa care asigura climatizarea.

” E vorba de o piesa importanta care asigura functionarea in parametri normali. Fara aceasta nu putem deschide bazinul. Am facut solicitare la firma care se ocupa si ni s-au dat asigurări că vom primi aceasta piesa in jurul datei de 5 noiembrie. Apoi, dupa ce o primim, aceasta ar trebui si montata in locul celei defecte dar ca data nu va pot spune cand va fi asta pentru ca depindem de acea firma, intreaga instalatie a bazinului fiind in garantie”, ne-a declarat Ioan Ghiță. Acesta spune ca este posibil ca in acest an bazinul sa nu mai fie deschis, date fiind si restrictiile care ar putea fi anunțate ca urmare a evoluției pandemiei de Covid-19. “Sincer, nu stiu, nu garantez daca anul acesta vom putea redeschide bazinul”, a spus Ioan Ghiță.

Suprinzator, sau nu, majoritatea conilierilor locali nu aveau habar ca, de mai bine de o săptămână, bazinul este inchis publicului. Singurul care stia de probleme a fost Dan Petrescu. ” E a nu stiu cata oara cand bazinul se inchide din motive tehnice, deși e in garantie… Păi să cheme dom` primar pe domnul Jubleanu și Drăghici, cei care s-au ocupat de acest bazin care putea fi facut cu banii de la Guvern așa cum au facut alti primari. Uite, cel de la Mioveni e modelul standard facut de Guvern si nu a avut problemele ăstuia al nostru care a tocat atatia bani ca așa au vrut unii mofturosi. Ăla de la Mioveni funcționează non stop, al nostru stă mai mult inchis”, a declarat consilierul Dan Petrescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend