Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Haiti: Un diplomat dominican răpit de o bandă criminală

Publicat

in

Un diplomat dominican a fost răpit de una dintre cele mai periculoase bande din Haiti, a anunţat duminică guvernul Republicii Dominicane, cerând autorităţilor haitiene măsuri pentru a-l elibera, notează AFP și Agerpres.

Găști de stradă din HaitiFoto: Profimedia Images

Guvernul dominican a cerut autorităţilor haitiene o „anchetă imediată” pentru eliberarea „teafăr şi în siguranţă” a lui Carlos Guillen, potrivit unui comunicat prezidenţial. Acest consilier agricol al legaţiei dominicane din Port-au-Prince a fost răpit vineri la prânz în Croix-des-Bouquets, în suburbiile capitalei.

Răpirea a fost comisă de banda 400 Mawozo, care controlează Croix-des-Bouquets şi care a sechestrat în octombrie anul trecut 17 misionari americani şi rudele lor, printre care cinci copii, a precizat pentru AFP o sursă din Ministerul dominican de Externe.

Carlos Guillen este primul diplomat dominican răpit de o bandă în Haiti, potrivit aceleiaşi surse.

Presa dominicană a spus că banda a cerut o răscumpărare de 500.000 de dolari pentru diplomatul care mergea spre oraşul de frontieră Jimani, în sud-vestul Republicii Dominicane.

Violenţa bandelor criminale din Port-au-Prince a escaladat într-un război deschis, cu cel puţin 18 civili ucişi în câteva zile de la sfârşitul lui aprilie.

Forţele de poliţie haitiene, care nu sunt bine echipate cu arme pentru a face faţă situaţiei, au pierdut controlul asupra unor cartiere întregi şi drumuri.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

China reacționează la deciziile NATO: „Eforturi inutile”

Publicat

in

De

NATO face „eforturi inutile” de a „defăima” China, a reacționat diplomația chineză după ce Alianța Nord Atlantică a prezentat Beijingul drept „o provocare” pentru interesele sale.

China și Rusia rămân apropiateFoto: Thissatan Kotirat / Alamy / Alamy / Profimedia

„Acest așa-zis document strategic al NATO ignoră realitatea și prezintă faptele pe dos. Se insistă pe defăimarea politicii externe chineze”, a declarat, citat de AFP, Zhao Lijian, un purtător de cuvânt al MAE chinez.

Confruntată deja cu Rusia, NATO este acum îngrijorată de „provocarea” pe care o reprezintă China pentru viitoarea „securitate”.

China nu este adversarul NATO, dar reprezintă provocări serioase, a declarat miercuri secretarul general al NATO, Jens Stoltenber.

„Ne confruntăm acum cu o eră a competiției strategice… China își consolidează substanțial forțele, inclusiv în domeniul armelor nucleare, agresându-și vecinii, inclusiv Taiwan”, a spus Stoltenberg. „China nu este adversarul nostru, dar trebuie să fim clari cu privire la provocările serioase pe care le reprezintă”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Undă VERDE LA ANGAJĂRI! Încep RECRUTĂRILE la Autoritatea de Supraveghere Financiară

Publicat

in

De

VIDEO Ludovic Orban șterge pe jos cu ‘ficusul’ Klaus Iohannis, ‘habarnistul’ Nicolae Ciucă, ‘incompetentul’ Marcel Ciolacu și Florin Cîțu: ‘Lui Ciucă, dacă îi iei foaia din mână, nu mai cunoaşte decât o singură literă a alfabetului: ăăă’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend