Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

HAI LA MUNCA ! Sute de locuri de muncă în străinătate prin ANOFM – VEZI POSTURI DISPONIBILE

Publicat

in

ANOFM informează că angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 974 locuri de muncă vacante. Cele mai multe sunt disponibile în Spania și Portugalia, în agricultură.  Toate locurile de muncă disponibile sunt următoarele:

 • Spania – 204 locuri de muncă: 200 agricultor, 4 tehnician – turbine eoliene;
 • Portugalia – 200 locuri de muncă: 200 muncitor necalificat în agricultură;
 • Marea Britanie – 160 locuri de muncă: 100 lucrător agricultură, 50 îngrijitor persoane la domiciliu, 10 infirmier;
 • Olanda – 141 locuri de muncă: 85 lucrător în sere, 25 lucrător în fabrica de alimente, 20 lucrător sezonier la flori, 10 muncitor în grădinărit, 1 asistent manager;
 • Germania – 71 locuri de muncă: 10 sudor MIG/ MAG, 8 ajutor la procesarea produselor alimentare, 6 lucrător în construcţii din beton şi beton armat, 4 personal servire, 4 mecanic instalaţii sanitare, de încălzire şi climatizare, 3 manipulant marfă, 2 electrician, 2 faianţar, 2 măcelar, 2 personal gastronomia de sistem, 2 specialist restaurant, 2 stivuitorist, 2 tâmplar, 1 bucătar, 1 camerista/ roomboy, 1 constructor componente din beton, 1 constructor de acoperişuri, 1 constructor structuri din beton armat, 1 constructor structuri din metal, 1 croitor decoraţiuni, 1 fierar – betonist, 1 instalator, 1 lucrător finisaje în construcţii, 1 mecatronist vehicule, 1 operator maşini şi utilaje pentru construcţii, 1 recepţioner, 1 şofer camion pe distante lungi, 1 şofer de autobuz, 1 specialist CNC, 1 tehnician aparate şi sisteme electronice, 1 tehnician electronică – sisteme de construcţii şi infrastructură, 1 tehnician electronică – sisteme de comutaţie şi control, 1 tehnician sondaje topografice, 1 tencuitor, 1 zidar;
 • Irlanda – 55 locuri de muncă: 55 ciontolitor tranşator carne;
 • Danemarca – 50 locuri de muncă: 50 lucrători în agricultură – cules mazăre;
 • Norvegia – 24 locuri de muncă: 10 măcelar, 5 vopsitor auto/ tehnician de reparaţii, 4 programator jocuri video, 2 tester asigurarea calităţii, 1 ghid caiac, 1 ghid antrenor caiac, 1 producător extern jocuri video;
 • Suedia – 24 locuri de muncă: 8 mecanic maşini şi utilaje grele, 8 operator CNC; 5 vopsitor auto, 3 mecanic auto;
 • Finlanda – 16 locuri de muncă: 10 muncitor constructor, 6 pavator;
 • Malta – 12 locuri de muncă: 4 electrician, 4 instalator, 4 tehnician aer condiţionat;
 • Slovacia – 12 locuri de muncă: 12 sticlar;
 • Ungaria – 5 locuri de muncă: 2 electrician, 1 grădinar, 1 măcelar, 1 mecanic auto;

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

O altă țară europeană a făcut anunțul: Se redeschid granițele pentru turiști!

Publicat

in

De

Un purtător de cuvânt al Ministerului Turismului din Spania a declarat că  se lucrează la un plan ce prevede deschiderea graduală a graniţelor sale pentru vizitatorii din ţările considerate mai sigure în lupta împotriva coronavirusului, posibil începând din 21 iunie

Spania este a doua cea mai vizitată ţară din lume, după Franţa, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproximativ 12% la Produsul Intern Brut. Conform datelor oficiale, numărul vizitatorilor internaţionali în Spania a atins în 2019 nivelul record de 83,7 milioane – al şaptelea an consecutiv de creştere a numărului de turişti.

Dar acest sector a fost puternic afectat de pandemia de coronavirus (COVID-19), iar anterior autorităţile anunţaseră că vor începe să primească vizitatori străini la 1 iulie.

Guvernul premierului Pedro Sanchez ar urma să ridice din 21 iunie starea de urgenţă pe teritoriul ţării, ceea ce înseamnă că spaniolii vor putea călători din nou, pe fondul reducerii epidemiei.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Turismului a precizat că este posibil ca unii turişti străini să înceapă să sosească în Spania din 21 iunie sau din 22 iunie.

„Vrem să reactivăm şi să accelerăm mobilitatea internaţională, dar începând cu zonele în care există situaţii epidemiologice similare”, a declarat oficialul.

Acesta a adăugat că progresele cele mai mari în pregătirile pentru a deveni destinaţii sigure sunt înregistrate în insulele din arhipelagul Baleare.

Oficialii spanioli au discutat cu reprezentanţi ai companiilor aeriene şi ai tour-operatorilor, în special din Germania, care au raportat mult mai puţine decese decât cele înregistrate în alte ţări, cum ar fi Spania şi Italia, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Turismului. De asemenea, au avut loc convorbiri cu reprezentanţii companiei britanice Jet2 privind reluarea afacerilor, dar, deocamdată, discuţiile sunt limitate din cauza numărului ridicat de decese din Regatul Unit.

Şi Italia şi-a redeschis miercuri frontierele pentru vizitatorii europeni, în condiţiile în care sectorul turismului este responsabil pentru 13% din Produsul Intern Brut.

Conform datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INE), turiştii au cheltuit în Spania doar 11,7 miliarde de euro în perioada ianuarie – aprilie 2020, cu 48% mai puţin decât în primele patru luni din 2019.

Spania, care a impus din 15 martie măsuri de izolare, a avut în primele patru luni din 2020 doar 10,58 milioane de vizitatori, jumătate faţă de numărul turiştilor înregistrat în perioada ianuarie – aprilie 2019.

Una dintre cele mai afectate ţări de pandemia de coronavirus, Spania a înregistrat până acum 240.000 de contaminări şi 27.000 de decese. Cu toate acestea, cifrele se îmbunătăţesc treptat, iar marţi a fost a doua zi consecutiv când în Spania nu s-a înregistrat niciun deces de COVID-19.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Amenzi dure pentru români! Pentru ce riscați să fiți sancționați

Publicat

in

De

Inspectoratele Teritoriale de Muncă (ITM) anunţă controale în toată ţara, după ce firmele au cerut intrarea unor angajaţi în şomaj tehnic. 

Citește și:

Marea bombă din așa-zisul proiect de lege al Jandarmeriei Române: Adio proteste de tip #Rezist! Ar putea fi interzisă acordarea avizului favorabil pentru mai mult de 3 zile

Ludovic Orban și oamenii lui, tot mai marginalizați în partid. Cum își pierde PNL proprii candidați în favoarea altui partid

Eduard Hellvig, ‘înlocuit’! Mutarea care l-a dat de gol pe Klaus Iohannis

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend