Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Hai la mare ! Deschiderea oficială a litoralului, pe 1 iunie. Mini-vacanţa de Rusalii, la plajă

Avatar

Publicat

in

Angajaţii din turismul de pe litoral primesc veşti bune. În scurt timp, îşi vor relua activitatea normală, pe măsură ce terasele, restaurantele şi hotelurile se vor deschide. Reprezentanţii patronatelor din Mamaia anticipează deja că litoralul va fi luat cu asalt în prima săptămână a lui iunie.

Mai mult de 100 de hoteluri din staţiunile româneşti de la Marea Neagră, reprezentând un sfert din capacitatea de cazare a litoralului, s-au deschis sau urmează să se deschidă şi aşteaptă turiştii începând cu data de 1 iunie, când se vor deschide şi terasele. Cifrele reies din datele Organizaţiei Patronale Mamaia – Constanţa, care estimează că, în prima săptămână din iunie, se vor caza pe litoralul românesc în jur de 10.000 de turişti români.

Faptul că reprezentanţii HORECA au anunţat, ieri, după discuţia cu premierul, că de la 1 iunie se deschid terasele restaurantelor, i-a determinat pe mulţi hotelieri de la mare să îşi pregătească deschiderea unităţilor începând cu această dată, pentru a putea primi turiştii. Astfel, din datele Organizaţiei Patronale Mamaia – Constanţa, peste 100 de hoteluri de pe litoral s-au deschis deja sau se vor deschide în jurul datei de 1 iunie.

„Practic, deschiderea oficială a litoralului pentru turişti va fi la 1 iunie, deşi sunt şi acum hoteluri şi pensiuni deschise la mare care chiar au primit turişti în acest week-end. Aceştia au venit pentru scopuri de recreere – pescuit, kiting şi pentru activităţi sportive în aer liber. Cei mai mulţi au ajuns pe plajele din Mamaia, Vama Veche şi în Delta Dunării. Majoritatea hotelurilor care se deschid au şi terase acoperite, unde se va servi masa. Chiar şi cele fără terasă vor putea primi turişti, pentru că, la începutul lunii iunie, majoritatea sejururilor includ doar micul dejun, care poate fi servit în cameră, în sistem de room-service sau delivery. În paralel, vor fi deschise şi terasele restaurantelor independente de pe litoral”, este de părere Anca Nedea, directorul executiv al OPMCTA.

Mini-vacanţa de Rusalii, la mare

Chiar dacă cele peste 100 de hoteluri cumulează aproximativ 35.000 de locuri de cazare, organizaţia patronală estimează un grad de ocupare de 25 – 30 la sută, ceea ce înseamnă că 8.500 – 10.000 de turişti se vor caza în structurile clasificate de pe litoral imediat după 1 iunie.

„În prima săptămână din iunie a anului trecut, cea mai mare parte a hotelurilor de pe litoral erau deschise, iar gradul de ocupare era tot de 25 – 30%. Fiind vorba, însă, de un număr de hoteluri de patru ori mai mare decât al celor care se deschid anul acesta la 1 iunie, fireşte că şi turiştii erau de patru ori mai mulţi. Ne aşteptăm ca în a doua săptămână din iunie numărul turiştilor de pe litoral să crească, pentru că urmează Rusaliile în week-end-ul 7 – 8 iunie, când, în mod tradiţional, românii vin în mini-vacanţă la mare. Dacă până acum mulţi iubitori ai litoralului românesc au aşteptat să vadă ce se întâmplă cu deschiderea hotelurilor, anunţul de ieri potrivit căruia terasele se redeschid la 1 iunie i-a făcut pe mulţi să se hotărască să îşi rezerve vacanţe la mare”, explică Anca Nedea. 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Florin Cîțu, mesaj ferm pentru cei care vor să lucreze și după ieșirea la pensie: ‘Dacă vrei să fii angajat, atunci să renunți la pensie’

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Florin Cîțu a declarat că i se pare normal să se interzică cumulul pensiei cu salariul de la stat, iar fiecare persoană să decidă dacă doreşte să încaseze pensia sau salariul. 

Florin Cţu a fost ntrebat, miercuri, după şedinţa de Guvern, despre proiectul de lege care va interzice cumulul pensiei cu salarul de la stat şi a precizat: ”Este un  proiect de lege pe care l-am discutat în Coaliţie. Am văzut draftul. (…) Va fi o dezbatere publică. Mi se pare un roect de lege foarte bun”.

Premierul consideră că este normal ca fiecare persoană să ageagă.

”Mie mi se pare un proiect de lege foarte bun, am încercat şi anul trecut acest lucru. Mi se pare normal, în momentul în care ai ieşit la pensie, să decizi dacă vrei să încasezi pensia sau dacă vrei să fii angajat, atunci să renunţi la pensie”, a mai declarat Cîţu.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat recent că, în condiţiile în care există ”un trend considerabil” privind angajaţii din sistemul public ieşiţi la pensie şi reangajaţi tot la stat, intenţionează să le dea bugetarilor posibilitatea de a lucra până la vârste mai înaintate, însă fără a mai putea cumula pensia cu salariul de la stat. Un pensionar va putea, în schimb, să cumuleze pensia cu un salariu câştigat lucrând în mediul privat, conform news.ro.

Citește și:

EXCLUSIV Lucian Bode pregătește reorganizarea Ministerului de Interne! Mai apar două funcții de conducere în MAI

Cutremur între ANPC și ANSVSA! Omul pe care Dacian Cioloș a fost forțat să-l destituie, la o zi după ce tot el l-a făcut șef, revine în prim-plan!

Guvernul vine cu noi reglementări pentru mii de români: Acest tip de acte pot fi folosite în continuare chiar dacă au expirat

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

USR își ia la mișto votanții: PNL arată cum ‘oamenii noi’ din politică racolează un membru PSD de top și îl nominalizează la o funcție importantă – ‘Este o mare dezamăgire pentru electoratul USR’

Avatar

Publicat

in

De

După numeroasele critici adresate de USR celor de la PNL pentru aducerea în partid a mai multor oamenii ce au avut funcții importante în PSD, acum PNL critică nominalizările făcute de USR pentru funcție diferite funcții din județe.

Într-un comunicat de presă cu titlul „PSD are subprefect… via USR”, vicepreședintele PNL Arad Ionel Bulbuc afirmă că nominalizarea lui Vasile Cătana „este o mare dezamăgire pentru electoratul USR”, care de-a lungul timpului a criticat „traseismul politic”.

„Vasile Cătana este un cunoscut fost membru al PSD, care ajunge acum într-o funcţie de demnitate publică din partea colegilor noştri de alianţă. Domnul Cătana nu a trecut un test electoral uninominal cu sigla USR în spate, care să îi dea dreptul să revendice susţinerea alegătorilor. Nu era vorba că vor oameni noi în politică? Această nominalizare este cred o mare dezamăgire pentru electoratul USR, care a auzit din partea acestui partid că se opune atât PSD, cât şi traseismului politic, fenomen pe care l-a criticat fără nuanţe şi fără concesii.

Dar pe care, aşa cum ştim, îl practică din plin. Nici vorbă de concurs pentru funcţie, nici vorbă de competenţă pentru că nimic din parcursul profesional al celui nominalizat de USR nu are legătură cu exigenţele funcţiei de subprefect. Este o dezamăgire şi pentru mine personal, consider că alianţa de dreapta pe care am construit-o, de sus până jos, fără PSD şi împotriva PSD nu trebuie să propună pentru funcţii şi demnităţi publice oameni care provin din acest partid”, se arată în comunicatul semnat de Ionel Bulbuc.

Președintele USR Arad, Răzvan Anghel, a declarat că Vasile Cătana a trecut prin „filtrele” partidului şi este „un om valoros”.

„A trecut prin toate filtrele USR. A fost doi ani doar voluntar înainte de a se înscrie în partid, a muncit mult şi a primit derogare pentru a fi acceptat membru. Nu cred ca este o problemă cu această nominalizare, este un om valoros. Şi PSD are oameni valoroşi”, a spus Anghel.

Licenţiat în administraţie publică, Vasile Cătana a activat timp de 27 de ani în mediul privat. Şi-a început cariera profesională în domeniul executării instalaţiilor electrice, iar ulterior a fost implicat în consultanţă financiară, în domeniul HORECA şi în domeniul transportului rutier de mărfuri. În prezent, este consilier judeţean, informează agerpres.ro.

Citește și:

EXCLUSIV Lucian Bode pregătește reorganizarea Ministerului de Interne! Mai apar două funcții de conducere în MAI

Cutremur între ANPC și ANSVSA! Omul pe care Dacian Cioloș a fost forțat să-l destituie, la o zi după ce tot el l-a făcut șef, revine în prim-plan!

Guvernul vine cu noi reglementări pentru mii de români: Acest tip de acte pot fi folosite în continuare chiar dacă au expirat

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend