Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Hackerii dau tunuri de MILIOANE de dolari: breșele de securitate identificate de o companie de securitate

Publicat

in

Experții estimează că breșele de securitate duc la pierderi de ordinul milioanelor de dolari și au întocmit un plan în 10 pași pentru reacția de urgență a companiilor care se confruntă cu astfel de situații, arată Mediafax.

Planul a fost prezentat pe blogul din România al producătorului de soluţii antivirus Eset: „păstrați-vă calmul, urmați planul de răspuns la incidente, evaluați amploarea incidentului de securitate și implicați departamentul juridic, sunt primii patru pași pe care trebuie să-i parcurgă reprezentanții unei companii atacate”.

Specialiștii spun că trebuie să fie stabilită lista cu persoanele care vor fi informate despre breșa de securitate și apoi să fie anunțate autoritățile, clienții, partenerii și angajații.

La final sunt procesul de recuperare și remediere ale datelor și întărirea sistemului pentru atacurile viitoare. Ultima etapă este învățarea din experiență prin studierea cazurilor cu răspunsuri slabe la un incident de securitate.

Experții au întocmit planul în condițiile în care la nivel global, se estimează că breșele de date pot costa peste 4,2 milioane USD/incident. Aceste incidente au loc la o scară fără precedent, fiind direct corelate cu ritmul în care companiile își construiesc infrastructura digitală.

În SUA, de exemplu, numărul de breșe de securitate raportate până în cel de-al treilea trimestru al 2021 a depășit deja numărul total anunțat în 2020. În zilele noastre este nevoie de mult timp pentru ca o companie de mărime medie să identifice și să remedieze o breșă de date, aproximativ 287 de zile, scrie pe blogul producătorului de soluţii antivirus.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Eliza Samara şi Andreea Dragoman, învinse în optimi la CE de tenis de masă, la simplu

Publicat

in

De

Sportivele Elizabeta Samara şi Andreea Dragoman au fost eliminate, vineri, în optimile de finală ale probei de simplu feminin din cadrul Campionatului European individual de tenis de masă, informează News.ro.

Samara a fost învinsă de jucătoarea germană Xiaona Shan, scor 4-0 (11-7, 11-5, 11-9, 11-9).

Andreea Dragoman a pierdut în faţa sportivei germane Nina Mittelham, scor 2-4 (7-11, 11-5, 7-11, 10-12, 11-2, 7-11).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Volodimir Zelenski provoacă furie în Ucraina: ‘Am fi pierdut 7 miliarde de dolari pe lună dacă le spuneam ucrainenilor de invazie’

Publicat

in

De

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost criticat după ce a declarat pentru Washington Post că a primit deja un „avertisment sumbru” din partea serviciilor secrete americane cu privire la amenințarea unui război din partea Rusiei, dar nu a împărtășit aceste detalii cu publicul. „Majoritatea ucrainenilor au rămas aici și au luptat pentru patria lor. Oricât de cinic ar suna, aceștia sunt oamenii care i-au oprit pe invadatori”, a spus el.

Zelenskyy nu a făcut public avertismentul „de teamă că ucrainenii vor părăsi țara în masă”, a spus el în interviul publicat marți. Washington Post a scris că, de atunci, Zelenski s-a confruntat cu o avalanșă de critici care s-au intensificat pe parcursul săptămânii.

Cetățenii ucraineni și-ar fi exprimat nemulțumirea pe rețelele de socializare și, potrivit Washington Post, unii academicieni au spus că președintele „din această cauză, poartă și o anumită responsabilitate pentru atrocitățile rusești”.

Zelenski a declarat în interviu că se temea de „panică și de fluxuri masive de refugiați” care ar putea duce la un „colaps economic” dacă ar fi împărtășit avertismentele serviciilor secrete americane cu publicul. „Din octombrie anul trecut, am fi pierdut 7 miliarde de dolari pe lună, iar în momentul în care rușii ar fi atacat, ne-ar fi învins în trei zile”, a spus Zelenskyy.

Forțele rusești nu au reușit să cucerească capitala Kiev, ceea ce dovedește că a luat „decizia corectă”, potrivit lui Zelenskyy. „Majoritatea ucrainenilor au rămas aici și au luptat pentru patria lor. Oricât de cinic ar suna, aceștia sunt oamenii care i-au oprit pe invadatori”, a spus el.

Cu toate acestea, mulți cetățeni ucraineni consideră că Zelenskyy a „pus economia mai presus de bunăstarea ucrainenilor” și cred că numeroasele omoruri ar fi putut fi prevenite dacă populația Ucrainei ar fi fost pregătită mai adecvat pentru război, relatează The Washington Post.

Alți cetățeni îl apără pe Zelenskyy, care a rămas în Kiev cu riscul propriei vieți atunci când Rusia a invadat Ucraina. Totuși, unii se întreabă de ce nu au fost create bănci de sânge sau de ce nu au fost săpate tranșee la granița cu Rusia ca pregătire pentru războiul care se apropia.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend