Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Habarnistul în administrație, Emanuel Soare, un pedagog de… prefectură nouă ! Sau virțăvercea, dom’le !

Avatar

Publicat

in

Ce se întâmplă, în ultima perioadă, la PNL Argeș arată și confirmă ce spuneam încă din toamnă: liberalii argeșeni nu au oameni pregătiți pentru a prelua frâiele guvernării locale. Să pui la AFIR un Tofan care nu prea știe cu ce se mananca aceasta instituție si ce rol are, la AVAS unul care a pornit in afaceri cu vanzari de Saniuta si Eugenia parasind o fabrica despre care fostii angajati spun ca tocmai acesta ar fi dus-o spre pierzanie, sa iti pui fiul cu o nota rusionoasa la BAC intr-o institutie a statului, sa plasezi in Ministerul Culturii un carciumar plagiator dar cu mare tupeu, asta arata valoarea echipei liberale din Arges. Bomboana pe coliva a fost înfiptă ieri, cand Miutescu l-a anunțat ca viitor prefect de Arges pe Emanuel Soare, prorector al Universitatii din Pitesti. Nu avem nimic cu domnul Soare, este un excelent pedagog, chiar in asta este specializat, dar ca prefect trebuie sa fii toba de administratie si alte măruntișuri ce tin de legislatie. Ori dansul nici macar nu intruneste, la nivel de țidulă, prima conditie necesara pentru a ocupa acest post: aceea de a fi funcționar public. Mai mult, spun liberalii , Soare stie ceva despre adminisrație si ceea ce inseamna a fi funcționar pentru ca s-ar fi școlit în asta taman la țară, la Valea Iasului, acea comuna unde contabilul reclama grave probleme si anunta falimentul primăriei respective. Emanuel Soare a fost anunțat ca viitor prefect, deși nu este functionar public. Acest statut il va capata in urma unui concurs care ar avea loc in data de 13 ianuarie. Dar daca nu ia concursul ? Cu cine vine PNL la inaintare ? Si daca Soare va lua acel concurs, va dati seama ca omul va merge in prefectura total nepregatit, total habarnist in ceea ce inseamna a conduce o astfel de instituție. Faptul ca Miuțescu garanteaza ca el va fi viitorul prefect , arată si ca lucrurile par aranjate in privinta concursului, iar asta nu da deloc bine. Nici in ochii liberalilor mult mai bine pregatiti in admninistratie decat Emanuel Soare , nici in ochi cetatenilor care vor merge in audienta la viitorul prefect care, cu siguranță, va da in balbe cand se va izbi de nenumaratele probleme sesizate.

Si-atunci, cum sa nu te gandesti la Caragiale, adaptat…in conferința de presă a viitorului prefect liberal, actualmente pedagog

“Onorat aughitoriu,

Vom căuta să ne roskim astăzi ghespre metoda ghe a prăda administrațiunea în jenăre și apoi numai doară ghespre metoda intuikivă și ghespre răspunsurile neapărake, nețăsitake ghe lojica lucrului, amăsurat inkelijinții liberalului!”

….. Cui nu a asistat la conferența aceasta trebuie să-i spunem că pedagogul prefect pune întrebările și presupune și răspunsurile. Așa că urmarea, deși s-ar părea o conversație între pedagog și prefect, este însuși corpul conferenții….

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, realizator TV, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT si a unei televiziuni. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Este implicat in televiziune si realizeaza cunoscuta emisiune CHESTIUNI ARZATOARE. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Europa revine la viata

Avatar

Publicat

in

Toate tarile europene renunta, treptat, la restrictii, pe fondul scaderii numarului de infectari cu SARS-CoV-2. In Franta, are loc marea redeschidere, dupa luni de zile de carantina, in care restaurantele, cafenelele si magazinele ne-esentiale au fost inchise. In Austria, se reiau activitatile sportive in interior, dar in anumite conditii: toate persoanele care vin trebuie sa aiba test negativ sau dovada vaccinarii. Si Italia renunta la unele restrictii si, in plus, pentru a stimula turismul, a eliminat obligativitatea carantinei pentru cetatenii veniti din tarile Uniunii Europene. Detalii despre ce masuri se iau la nivel european pentru revenirea la normalitate gasiti aici https://newsin.ro/europa-noi-pasi-spre-normalitate/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, atrage atenția: ‘Măsurile de relaxare trebuie luate treptat’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că susține ca măsurile de relaxare să fie luate treptat ”pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluției pandemiei”.

„Eu susţin că pentru cazurile şi situaţiile în care există risc redus, risc care este documentat de către medicul de medicina a muncii, se pot lua astfel de măsuri, precum limitarea purtării măştii în interior. Dar, de asemenea, susţin că măsurile de relaxare trebuie luate treptat, aşa încât fiecare dintre măsurile de relaxare să poată fi evaluată ca impact avut asupra incidenţei”, a spus Mihăilă la Palatul Parlamentului, întrebată dacă recomandă ca angajaţii dintr-un birou în care sunt toţi vaccinaţi să îşi dea jos masca.

Ea a adăugat că în acest moment, conform datelor privitoare la incidenţa cazurilor noi de COVID, „suntem într-o perioadă în care evoluţia pandemiei ne permite să avem măsuri de relaxare”.

„Nu s-a întâmplat să luăm măsuri de relaxare totală. Aşa cum prevede şi hotărârea de Guvern şi hotărârea CNSU, aceste măsuri sunt treptate, tocmai pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluţiei pandemiei”, a afirmat Mihăilă, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend