Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Guvernul se pregătește de alt PLAN: ‘Trebuie să fim pregătiţi, să avem un scenariu post-criză, să nu bâjbâim după’

Avatar

Publicat

in

Autorităţile trebuie să fie pregătite, să aibă un scenariu post-criză şi la asta se gândesc reprezentanţii Ministerului Economiei, în paralel cu gestionarea situaţiei de criză economică, a declarat ministrul de resort, Virgil Popescu, miercuri seara.

“Problema este că trebuie să fim pregătiţi să avem scenariul post-criză. Criza va dura poate o lună, poate două, poate trei, şi ne vom descurca. Dar problema este ce vom face după şi trebuie să ne pregătim de acum, să nu bâjbâim după terminarea crizei la ceea ce vom face. Şi la asta ne gândim acum la Ministerul Economiei, în paralel cu gestionarea situaţiei de criză economică. Sigur că, dacă criza va dura mai mult de două luni, atunci deficitul bugetar se va accentua. Eu îl estimez undeva în jur de 5% pentru două luni, după care nu îl mai pot estima. Dar, indiferent care va fi deficitul, noi trebuie să asiguram finanţare bugetului de stat, în aşa fel încât să avem grijă de populaţie, ca oamenii să nu sufere, ca oamenii să poată trăi şi să poată să îşi desfăşoare activitatea. (…) Este foarte important ca în momentul terminării crizei economia să repornească şi economia nu poate reporni decât cu oameni, cu salariaţi”, a spus Popescu, la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.ro.

DE INTERES

Citește și: Dr Alexandru Rafila: Probabil spre sfârștiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic!

El a reiterat că Guvernul lucrează pe mai multe scenarii, cu mai multe pachete de măsuri, pentru “a doza efortul”.

“Lucrăm pe mai multe scenarii, lucrăm în a doza efortul. Nu vrem să dăm de la început cât se poate da, pentru că nu ştim cât va dura şi de aceea trebuie să dozăm efortul. De aceea am tot afirmat: a fost un prim val de măsuri, îl mai corectăm dacă trebuie corectat, după care lucrăm la un al doilea val de măsuri, la un al treilea val de măsuri dacă va fi cazul, pentru că trebuie să fim pregătiţi pentru absolut toate scenariile. Nu ştiu dacă până acum vreun Guvern a mai spus aşa, că lucrează şi în perspectivă şi se gândeşte şi la scenariul de a reporni economia la finalul crizei. Dar noi vă spunem că asta facem, la asta lucrăm şi lucrăm şi cu instituţiile internaţionale, cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, tocmai pentru a şti exact şi a găsi un scenariu pregătit pentru România post criză”, a explicat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Revoltător: Expoziţie de fotografie, teatru, muzică, filme dedicate comunităţii LGBT, în programul lunii octombrie la Institutul Cervantes din Bucureşti

Avatar

Publicat

in

De

O expoziţie de fotografie, un spectacol de teatru şi un recital de saxofon, dar şi o serie de filme dedicate comunităţii LGBT+ şi filme de dans fac parte din programul Institutului Cervantes din Bucureşti pentru luna octombrie, evenimente care vor marca şi Ziua Naţională a Spaniei, sărbătorită pe 12 octombrie, potrivit news.ro.

Odată cu Noaptea Galeriilor – care anul acesta este organizată în trei seri consecutive, pe 2, 3 şi 4 octombrie – va fi deschisă în spaţiul Institutului o expoziţie de fotografie semnată de doi artişti spanioli inovatori ce pun într-o lumină nouă un loc încărcat simbolic pentru români, Transfăgărăşanul.

DE INTERES

Citește și: Gabriela Firea face noi acuzații: A fost un plan foarte bine pus la punct! S-au gandit la un plan diabolic

Expoziţia de fotografie realizată de Eriz Moreno şi Amaia Molinet scoate în evidenţă Drumul Naţional 7C ca mijloc de apropiere de un spaţiu şi un teritoriu. Fotografiile propuse de cei doi sunt vectori în care converg diferite aspecte ce au legătură cu actul mişcării: experienţa noastră personală, drumul ca obiect şi relaţia cu peisajul pe care acesta îl străbate. Vernisajul expoziţiei, în prezenţa celor doi fotografi, este programat să aibă loc pe data de 6 octombrie.

În perioada 2 – 27 octombrie, Institutul Cervantes, în colaborare cu Ambasada Spaniei în România, continuă programul de difuzare a filmelor spaniole online cu un program de scurtmetraje de ficţiune şi documentare, reprezentative pentru diferite forme de expresie şi de reprezentare a grupului LGBTI+. Peliculele, producţii cinematografice din Spania, Columbia sau realizate în coproducţie mexicano-americană, îşi propun să ofere o imagine a creativităţii acestor identităţi, oferind spectatorilor o mostră cinematografică ce face vizibile diferite indentităţi sexuale. Includerea în program a unui conţinut legat de politica de a face vizibile grupurile LGTBI+ reprezintă o necesitate în demersul institutelor culturale europene de a dinamiza şi a pune în evidenţă acele voci mai vulnerabile din cultura lor. Libertăţile dobândite de multe dintre persoanele care nu se încadrează în categoria heterosexualităţii sunt un câştig al societăţilor noastre.

Pe 2 octombrie este programat „Porque no/ De ce nu” (Columbia, Spania; r. Ruth Caudeli, 2016), pe 6 octombrie – „Eva menos Candela/ Eva fără Candela” (Columbia, r. Ruth Caudeli, 2018), pe 9 octombrie – „Juan de las brujas” (Mexic, r. Andrew Houchens, 2019), pe 13 octombrie – „Princesa de hielo/ Prinţesa de gheaţă” (Spania, r. Pablo Guerrero, 2017), pe 16 octombrie – „Piscina” (Spania, r. Carlos Ruano, 2017), pe 20 octombrie – „El niño que quería volar/ Băiatul care voia să zboare” (Spania, r. Jorge Muriel Mencia, 2018), pe 23 octombrie – „Visibles/ Vizibili” (Spania, r. Enrique Rey Monzón, 2018) şi pe 27 octombrie – „En la azotea/ Pe acoperiş” (Spania, r. Damià Serra Cauchetiez, 2016). Filmele vor fi disponibile pe canalul Vimeo al Institutului Cervantes timp de 48 de ore, începând cu ora 21.00.

Programul lunii octombrie include şi o selecţie specială de filme dedicate dansului contemporan. Filmele vor fi difuzate online în perioada 28 – 31 octombrie, selecţia fiind realizată în colaborare cu Festivalul de film de dans FIVER din Spania.

Şi teatrul se regăseşte în programul din luna octombrie al Institutului Cervantes din Bucureşti: pe data de 19 octombrie, în colaborare cu UnTeatru, Institutul Cervantes prezintă „Cinci ore cu Mario”, de Miguel Delibes, în regia Marianei Cămărăşan, în interpretarea actriţei Florina Gleznea. Proiectul îşi doreşte să marcheze împlinirea, pe 17 octombrie, a 100 de ani de la naşterea lui Miguel Delibes, reputat scriitor spaniol al secolului XX, membru al Real Academia Española.

Tot luna aceasta, Institutul Cervantes din Bucureşti va organiza, la sediul instituţiei, un recital de saxofon solo sustinut de tânărul muzician spaniol Borja Sánchez Solis. Absolvent al Conservatorio Superior de Música Bonifacio Gil (unde l-a avut profesor pe Vicente Contador), Borja Sánchez Solis a studiat la Hochschule für Musik und Tanz Köln (cu Daniel Gauthier) şi la Folkwang Universität der Künste (cu Barbara Maurer). Este membru al Schleswig-Holstein Festival Orchestra şi al Junge Deutsche Philharmonie. A participat la masterclass-uri ţinute de Arno Bornkamp, Marie-Bernadette Charrier, Jean-MarieLondeix, Lars Mlekusch şi Juani Palop.

În afara evenimentelor culturale, programul de cursuri de limba spaniolă al Institutului Cervantes din Bucureşti se desfăşoară în format hibrid, cu prezenţă fizică şi online. Biblioteca nu va avea activitate cu prezenţă până la finalul acestui an.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

NATIONAL

Antrenorul Bogdan Andone a fost demis de la conducerea tehnică a echipei Astra Giurgiu

Avatar

Publicat

in

De

Antrenorul Bogdan Andone a fost demis de la conducerea tehnică a echipei Astra Giurgiu, anunță news.ro.

“O despărţire care era previzibilă din cauza ultimelor rezultate. Antrenorul este cel care plăteşte. Dar sunt împăcat că am făcut tot ce a ţinut de mine, de noi. Sper ca Edi (n.r. – Iordănescu) sau cine vine la echipă să nu se mai confrunte cu problemele cu banii pentru că pe ăla care îmi zice că jucătorii pot trece la nesfârşit peste asta îl contrazic tare. Sau, ok, se mai pot conecta dacă ştiu clar că peste o săptămână, o lună, banii se plătesc, au o hârtie, ceva, la mână. De promisiuni toată lumea e sătulă. În sezonul asta nu aveau nimic semnat! La antrenamente, în vestiar numai de bani se vorbea. Patru luni fără salarii nu sunt puţine. Plus alte restanţe”, a declarat Bogdan Andone pentru Digi Sport.

DE INTERES

Citește și: Gabriela Firea face noi acuzații: A fost un plan foarte bine pus la punct! S-au gandit la un plan diabolic

El consideră că demiterea lui este o nedreptate, în condiţiile în care a Astra a terminat pe lcoul 3 sezonul trecut, în Liga I.

“Rămân cu satisfacţia că Astra a terminat pe podium deşi ne-au fost luate trei puncte chiar când ajunsesem pe locul 1 înainte jocului de la Cluj, cu CFR, că Astra are doi jucători la echipa naţională şi probabil ar fi fost şi al treilea, Budescu, dacă nu se accidenta, şi că Denis a fost cel mai bun marcator din play-off. Nu am însă cum să uit că nu am putut juca în Europa. În momentul ăsta nu ştiu dacă pot fi extrem de obiectiv, dar mi se pare o nedreptate, deşi, repet, sunt conştient că s-a luat un punct din 15”, a mai zis antrenorul.

În acest sezon, Astra ocupă locul 16, ultimul, cu un punct în cinci etape. Fost antrenor al FCSB, Andone era pe banca Astrei din octombrie 2019.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend