Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Guvernul Orban- necesar record de împrumuturi. Pentru prima dată când necesarul de finanțare trece de 100 de miliarde de lei

Avatar

Publicat

in

Necesarul de împrumut al statului pentru anul 2020 a urcat la 120 miliarde de lei (24,7 miliarde euro), o sumă record, echivalentă cu peste 10% din PIB, după ce Guvernul a revizuit ținta de deficit bugetar de la 3,6%, cât anticipa anterior, la 6,7%, în contextul în care statul alocă tot mai multe resurse pentru sistemul de sănătate și pentru sprijinirea economiei, iar veniturile scad din cauza restricțiilor impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului. La un deficit estimat la 3,6%, necesarul de împrumut era de 87 miliarde de lei pentru anul acesta.

Trebuie menționat că mulți economiști consideră prea optimist chiar și nivelul de 6,7%, bazat pe o scădere economică estimată la numai 1,9%. FMI estimează pentru România o scădere a PIB de 5%. Este pentru prima dată când necesarul de finanțare trece de 100 de miliarde de lei. Anul trecut, necesarul de finanțare a fost de 91,6 miliarde de lei, din care 48,3 miliarde de lei pentru deficitul bugetar și restul pentru rostogolirea datoriei, adică pentru plata datoriilor mai vechi care ajung la scadență în cursul acestui an. O creștere atât de puternică a necesarului de împrumut ar fi ridicat probleme de finanțare și într-o perioadă normală, dar, în actualul context, situația este cu mult mai dificilă. De altfel, Finanțele caută deja bani și pe la instituțiile internaționale, de unde, dacă reușesc să ia bani, aceștia sunt de obicei la dobânzi mult mai mici comparativ cu ce poate obține România direct din piață. După rectificarea bugetară, Guvernul a anunțat că are nevoie de 72,5 miliarde de lei pentru a acoperi deficitul din acest an. Anterior, pentru deficit planificase 40,5 miliarde de lei. Rămâne neschimbată suma pe care statul trebuie să o împrumute pentru plata datoriilor ajunse la scadență, de 47 miliarde de lei (suma aceasta exprimată în lei poate înregistra variații ușoare, din cauza componentei în valută).

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Dan Bucura aruncă bomba: N-am dovezi, dar cred că și din voturile mele s-au furat

Avatar

Publicat

in

De

Scandal uriaș la alegerile pentru Primăria Sectorului 1! Jurnalistul Dan Bucura, candidat la Primăria Sectorului 1, lansează acuzații explozive.

Bucura susține că, deși suntem în 2020, s-a furat ca-n anii ’90.

Publicitate

El spune că un observator i-a comunicat că 3 buletine de vot în favoarea sa fuseseră „uitate” într-o urnă.

Ceea ce se întâmplă cu numărătoarea voturilor la București este incredibil!! Deși suntem în 2020, am senzația că s-a furat ca în anii ’90!
Nu am dovezi, dar cred că și din voturile mele s-au furat. Sau mi-au fost anulate buletinele care erau în favoarea mea. După cum știți, independenții sunt singurii care nu au dreptul la reprezentanți în secțiile de vot…
Un observator mi-a comunicat aseară că 3 buletinele de vot în favoarea mea fuseseră „uitate” într-o urnă. Aseară am crezut că a fost o scăpare. La ce văd că iese acum la iveală, cred că am fost furat grav, pentru a se direcționa voturi către alte partide..
Nu am dovezi și nici pârghii să investighez! Procurorii au sigilat biroul electoral Sector 1! Le cer public acestora și poliției să se facă încă o dată numărătoarea voturilor! Să se ia imagini de pe camerele video! Și să se ducă ancheta până la capăt. E vorba de opțiunile românilor!!”, susține Dan Bucura.

Vezi și

Lovitură devastatoare pentru DIICOT! Un celebru om de afaceri a fost pus în libertate

SURSE Nicușor Dan începe execuțiile! Primele persoane care vor zbura din funcție

În ziua alegerilor, doctorul Monica Pop trage un semnal de alarmă: ‘Nu vă lasați înșelați! Nu uitați’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Petre Roman atrage atenția la principalele greșeli făcute de Gabriela Firea: ‘Nu se câștigă alegerile așa niciodată’

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend