Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Guvernul neo-zeerlandez a încercat ani de zile să-l deporteze pe autorul atacului terorist din Auckland

Publicat

in

Guvernul neo-zeelandez a încercat ani de zile să-l deporteze pe bărbatul responsabil de atacul terorist de la un supermarket, de săptămâna aceasta, transmite duminică dpa, potrivit Agerpres.

Vineri, Ahamed Aathill Mohamed Samsudeen, cetăţean sri-lankez în vârstă de 32 de ani, a atacat şapte oameni într-un supermarket din Auckland, fiind împuşcat mortal de poliţişti sub acoperire care erau pe urmele lui non-stop din luna iulie.

Agresorul era cunoscut pentru ideile sale inspirate de Statul Islamic şi fusese în faţa instanţelor de judecată de câteva ori. El fusese eliberat din închisoare în iulie şi plasat de atunci sub supravegherea acoperită a poliţiei.

Ordinele judecătoreşti care împiedicau publicarea numelui bărbatului şi statutul său de migrant au fost anulate duminică.

Premierul neo-zeelandez Jacinda Ardern a declarat – potrivit unui comunicat de presă – că serviciul de imigraţie din Noua Zeelandă (INZ) a încercat să-l deporteze pe sri-lankez din 2018.

Samsudeen a ajuns în Noua Zeelandă în 2011 cu o viză de student şi a depus actele pentru a obţine statutul de refugiat, a explicat Ardern. I s-a refuzat acest statut, dar decizia a fost respinsă la apel şi bărbatul a primit în cele din urmă statutul de refugiat în decembrie 2013.

În 2016, individul a intrat în vizorul poliţiei, iar INZ „a fost pus în temă cu informaţii care au lăsat să se înţeleagă că statutul de refugiat al bărbatului a fost obţinut în mod fraudulos”, a mai spus Ardern. Statutul de refugiat i-a fost anulat în 2019, însă bărbatul a făcut recurs împotriva deportării.

Atunci, INZ a explorat posibilitatea reţinerii bărbatului pe parcursul procedurii de apel.

„A fost incredibil de dezamăgitor şi frustrant când am primit aviz juridic potrivit căruia acest lucru nu era o opţiune”, a explicat Ardern. Cel mai probabil, bărbatul avea să fie considerat „o persoană protejată” ca urmare a statutului ţării de origine. Persoanele protejate nu pot fi deportate din Noua Zeelandă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Eugen Tomac, ieșire dură: ‘Dodon este o slugă coruptă a Moscovei! El este omul Kremlinului la Chișinău’

Publicat

in

De

Eugen Tomac, europarlamentar PMP, are o ieșire dură pe pagina de socializare la adresa lui Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova reținut pentru trădare și fapte de corupție.

Tomac îl desființează pe Igor Dodon, pe care îl numește sluga coruptă a Moscovei.

„Dodon a fost și este o slugă coruptă a Moscovei.

El nu a fost prorus, el este omul Kremlinului la Chișinău. Dincolo de faptele pentru care este anchetat, acest om a acționat ca un angajat al Rusiei și al mafiei ruse, în mod special in perioada în care a fost Președinte al R. Moldova.”, scrie Tomac, pe Facebook.

Vezi și Bode îi arată cu degetul pe polițiștii de frontieră, dar partenerul de viață al protejatei sale este șeful Poliției de Frontieră

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Premise pentru dezvoltarea colaborării economice româno-libiene

Publicat

in

De

La sediul Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a avut loc o întrevedere a președintelui Camerei bucureștene, Iuliu Stocklosa, cu E.S. Abdulmuli Monem, noul ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statului Libia în România, care a fost însoțit de Mohamed L.A Shebani, șef al Cancelariei Ambasadei, coordonator al sectoarelor economic, comercial și cultural.

În deschiderea întâlnirii, Iuliu Stocklosa a mulțumit E.S. Abdulmuli Monem, pentru vizita la sediul nostru, efectuată la foarte scurt timp după depunerea scrisorilor sale de acreditare. Președintele CCIB a folosit acest prilej pentru a face o prezentare succintă a potențialului economic al Capitalei, dar și a strategiei Camerei bucureștene în domeniul relațiilor externe, subliniind importanţa acordată dezvoltării relaţiilor economice şi comerciale cu ţările din afara spaţiului comunitar.

Iuliu Stocklosa și-a exprimat convingerea că evenimentul dedicat promovării schimburilor comerciale și cooperarii economice cu Libia organizat de CCIB joi, 26 mai, în cadrul căruia va avea loc și semnarea Memorandumului de Înțelegere între Camera bucureșteană și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Tripoli, va deschide noi perspective pentru o mai bună cunoaștere a oportunităților de afaceri și investiționale oferite de piața libiană, dar și a posibilităților reale de colaborare bilaterală, ținând seama de potențialul ridicat de absorbție al pieței acestei țări.

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Statului Libia a exprimat interesul ţării sale pentru dezvoltarea relaţiilor economice şi de cooperare cu România, precum şi întreaga sa deschidere pentru asigurarea unui schimb constant de informaţii de afaceri, în beneficiul celor două comunităţi.

Totodată, a apreciat importanța manifestării organizate joi de Camera bucureșteană și a evidenţiat rolul pe care CCIB şi CCIA Tripoli îl pot juca în deschiderea de noi canale de comunicare între oamenii de afaceri români şi cei libieni.

În 2021, Libia a fost a șasea piață de destinație a mărfurilor românești livrate în Africa, după Maroc, Tunisia, Africa de Sud, Namibia și Sudan, cu un volum de 100,3 milioane USD, similar celui consemnat în anul precedent (100 milioane USD). Din păcate, în primele 3 luni ale anului 2022 (date disponibile), se constată o diminuare semnificativă a comerțului bilateral. Astfel, în primul trimestru al acestui an, România a exportat în Libia bunuri în valoare de 2,5 milioane USD, adică cu 96% mai puțin decât în perioada similară a anului trecut, în timp ce importurile din această țară au scăzut cu 99% comparativ cu trimestrul I al anului 2021.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend