Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Guvernul, lovitură DEVASTATOARE pentru șoferi: mașinile cu volan pe dreapta, INTERZISE

Publicat

in

Ministerul Transporturilor are în lucru un proiect de ordin al ministrului Transporturilor prin care va interzice omologarea mașinilor cu volan pe dreapta în România.

După eliminarea taxei auto, tot mai mulți români au preferat mașinile cu volan pe dreapta, aduse din Marea Britanie. Acestea sunt mult mai ieftine decât cele cu volan pe stânga, dar și riscurile pentru ceilalți participanți la trafic sunt mai mari.

Potrivit Registrului Auto Român, în ultimul an au fost înmatriculate peste 24.000 de astfel de autoturisme, informează Realitatea.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Judecătoarea Dana Gîrbovan atrage atenția: ‘Dacă s-ar accepta revizuirea Constituției, nu prin referendum, ci că s-ar substitui poporului o altă autoritate, ai avea într-adevăr o renunțare la suveranitate’

Publicat

in

De

Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), a vorbit despre transformările din justiția română, dar și despre ce înseamnă în zilele noastre a-ți căuta dreptatea.

„Dacă ai accepta că, Constituția poate fi revizuită, nu prin referendum, ci că s-ar substitui poporului o altă autoritate, ai avea într-adevăr o renunțare la suveranitate. Și, ca să înțelegem conceptul de suveranitate, care, potrivit Constituției române, aparține poporului român.

Constituția are trei calități, ca să zic așa. Aceasta are trei atribute: este inalienabilă, este imprescriptibilă și este indivizibilă.Ce înseamnă asta? Nu poate fi înstrăinată, nu poate fi împărțită și nu se trece prin trecerea timpului.

Spunea foarte frumos un doctrinar că o criză constituțională a fost evitată prin toleranța constituțională. În general, Curțile Constituționale au evitat să intre în conflict direct cu CJUE, au transmis semnale mai discrete, dar suficiente. În cazul României, revenim din nou la problema legilor justiției, Cuiul lui Pepelea a fost acest SIIJ. Acest serviciu avea competență exclusivă anchetarea judecătorilor și procurorilor.

La nici 6 luni de la intrarea în vigoare a acestei legi a fost sesizată Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Asociația Forumul Judecătorilor și celelalte asociații au creat un cadru procedural care să le permită sesizarea Curții și au venit cu această retorică a faptului că secția este creată în mod special pentru a înlătura judecătorii”, a spus judecătoarea Dana Gîrbovan, conform Gândul.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Un analist militar american rupe tăcerea: ‘Se pare că, în timp ce Ucraina ar dori să pună capăt războiului rapid și să învingă decisiv forțele ruse și să le alunge din țara lor, politica Statelor Unite pare menită să prelungească conflictul’

Publicat

in

De

Sean Spoonts, un veteran al Marinei SUA și jurnalist american, îi dă dreptate în mod surprinzător președintelui rus Vladimir Putin, care într-un discurs din această săptămână afrimase că Statele Unite ”încearcă să prelungească conflictul” din Ucraina. 

Putin a numit ”elitele globaliste occidentale”, despre care a spus că ”provoacă haos, incită la conflicte vechi și noi” și încearcă ”să păstreze hegemonia și puterea, care le scapă din mâini”, potrivit Newsweek, citează ziare.com.

Sean Spoonts, un veteran al Marinei SUA și redactor-șef al publicației Special Operations Forces Report (SOFREP) a declarat că președintele american, Joe Biden și cel ucrainean, Volodimir Zelenski, par să aibă în vedere obiective politice diferite.

Se pare că, în timp ce Ucraina ar dori să pună capăt războiului rapid și să învingă decisiv forțele ruse și să le alunge din țara lor, politica Statelor Unite pare menită să prelungească conflictul, sperând să provoace prăbușirea Rusiei, atât militar, cât și economic”, a spus Spoons.

Biden a negat că Statele Unite lucrează la dezmembrarea Rusiei, într-un articol de opinie din New York Times din luna mai, spunând că ”nu vrem să prelungim războiul doar pentru a provoca durere Rusiei”.

SUA și Germania au furnizat forțelor ucrainene sisteme HIMARS, care sunt dotate cu rachete cu rază medie de acțiune, despre care unii experți militari cred că ar putea ajunge să fie limitate până la sfârșitul anului 2022.

Cu toate astea, Statele Unite au rezistat apelurilor Ucrainei de a-i trimite rachete cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă, care sunt capabile să schimbe soarta războiului.

Vezi și:

Rusia se pregătește de bătălia de toamnă în războiul cu Ucraina. Flota rusă de la Marea Neagră va primi mai multă tehnică militară

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend