Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Guvernul, în corzi: 37 de procese au fost deschise pentru neacordarea unor sporuri către bugetari

Avatar

Publicat

in

Un număr de 37 de procese au fost deschise în instanţa de judecată de aproximativ 2.000 de membri ai filialei ieşene a federaţiei sindicale Sanitas, din cauza neacordării stimulentului de risc şi neacordării sporului de 30% pentru perioada stării de urgenţă. Practica ar putea să apară în toate județele, lucru care va provoca un val de plângeri în instanță.

Vezi și: Scandal la Antena 3: Diana Șoșoacă a plecat din emisiune, după un schimb de replici cu Mihai Gâdea / VIDEO

Potrivit liderului Santias Iaşi, Iulian Cozianu, începând din luna decembrie 2020 şi până în prezent au fost deschise în instanţă 37 de procese, întrucât 2.000 de asistenţi medicali, infirmieri, brancardieri, personal TESA sau asistenţi sociali din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sunt nemulţumiţi că nu au primit nici acum drepturile salariale promise.

“La început au fost 16 acţiuni deschise în instanţă, după care au mai fost depuse câteva dosare, iar în cursul săptămânii trecute am depus încă 21, toate fiind doar ale membrilor sindicatului Sanitas. Până acum au fost deschide dosare ale membrilor Sanitas din oraşele Podu Iloaiei, Hârlău, Răducăneni sau din secţii ale Spitalului “Sf. Maria” din Iaşi, Spitalului “Sf.Spiridon” din Iaşi, Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi, Spitalului de Boli Infecţioase. Continuă strângerea de semnături pentru deschiderea de noi procese întrucât numărul celor care nu şi-au primit stimulentul de risc sau sporul de 30% este mult mai mare”, a declarat, pentru AGERPRES, liderul Sanitas Iaşi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

VEȘTI BUNE! Categoria de persoane care poate să renunțe la masca de protecție

Avatar

Publicat

in

Autoritățile din Statele Unite ale Americii au decis ca cetățenii care au primit ambele doze ale vaccinului COVID au voie să se întâlnească în grupuri mici fără a purta masca de protecție.

Directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a explicat că este vorba despre persoanele care au fost vaccinati în urmă cu două săptămâni de la a doua doză a vaccinurilor produse de Pfizer sau Moderna sau la două săptămâni de la prima doză a vaccinului produs Johnson and Johnson.

”Când spun complet vaccinat, mă refer la persoanele care sunt la două săptămâni după a doua doză de vaccinuri Pfizer sau Moderna sau la două săptămâni după o singură doză de vaccin de la Johnson şi Johnson”, a explicat Rochelle Walensky, directorul CDC.

Sursa:romaniatv.net

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Românii vor evenimente fiind cei mai dispuși să respecte regulile

Avatar

Publicat

in

La exact un an de la debutul pandemiei de Coronavirus, Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC) dă publicității rezultatele unui studiu făcut pe un eșantion reprezentativ de români care reprezintă publicul participant la evenimente. Sondajul de opinie privind participarea la evenimente în 2020 și 2021 a avut un număr de 13.568 de respondenți (persoane care au participat activ la evenimente în 2019, indiferent de vârstă sau sex, de pe teritoriul României) și s-a desfășurat în perioada 3 – 12 februarie 2021.

În ceea ce privește participarea internațională, 80% ar participa la un asemenea eveniment dacă ar ști că se permite testarea publicului, iar aproape 60% se simt confortabil cu orice capacitate de persoane admise la eveniment. Mutarea în mediul online nu este considerată o soluție bună de aproape 90%, iar 82% ar purta mască dacă organizatorii le cer asta. Chestionarul are o marjă de eroare de 1%.

Semnalul dat de publicul român este clar: toată lumea vrea să revină la evenimente. Depunem eforturi uriașe pentru a convinge autoritățile să se așeze la aceeași masă cu noi și împreună să găsim soluții pentru redeschiderea sectorului cultural. Din păcate, până acum nu avem nicio concluzie, însă suntem dispuși să muncim zi și noapte pentru a veni cu un plan de redeschidere care să ia în calcul toate variantele”, afirmă Guido Janssens, președinte AROC.

„Suntem cel mai afectat sector și, la exact un an de la închidere, nu a existat vreun moment un grup de lucru la nivel guvernamental care să ofere predictibilitate organizatorilor, să înțeleagă problemele și să găsească soluții. Doar la Ministerul Culturii am găsit înțelegere, însă și ei se lovesc de aceeași indiferență din partea Guvernului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend