Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Guvernul ia noi măsuri: Am avut o primă întâlnire de lucru pentru elaborarea unui proiect amplu

Avatar

Publicat

in

”Aproape 33 % dintre copiii României sunt în risc de sărăcie sau excluziune socială.
Guvernul PNL îi va ajuta să meargă la școală, să beneficieze de servicii medicale și sociale de calitate. România va crește dacă va avea grijă și de acești copii!

Împreună cu ministrul muncii, Violeta Alexandru și Mădălina Turza, preşedinta Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii am avut o primă întâlnire de lucru pentru elaborarea unui proiect amplu de sprijin dedicat acestor copii.

Vom avea consultări cu instituțiile din acest domeniu, cu organizații din societatea civilă care pot contribui la trasarea celor trei linii de acțiune ale unui viitor program național: servicii sociale, medicale și educaționale pentru copiii din medii defavorizate.

Un copil sănătos, îmbrăcat și alimentat corespunzător va avea cu siguranță rezultate mai bune la școală și va avea mai multe șanse să reușească în viață. Acest lucru poate fi asigurat printr-un parteneriat al statului cu organizații ale societății civile la nivel local, cu companii private, care cunosc cel mai bine problemele la firul ierbii și pot face să funcționeze centre comunitare moderne.

În scurt timp, alături de partenerii noștri, vom definitiva și vom prezenta proiectul. Am credința că România poate progresa prin fiecare dintre noi. Niciun copil nu poate fi lăsat în urmă!”, scrie Raluca Turcan.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

Avatar

Publicat

in

De

Suma plătită pentru un ambalaj de maximum trei litri din plastic, sticlă sau aluminiu va fi de 50 de bani, iar ambalajele care depășesc acest gramaj vor fi exceptate de la plata taxei, la fel și ambalajele produselor lactate.Măsura vizează reducerea poluării.

Recent, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a atras atenția că țara noastră stă foarte prost în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor, motiv pentru care riscăm amenzi de la UE.

„Colectarea selectiva încă nu este un atu al sistemului de colectare din România. La un moment dat România va trebui să plătească taxe suplimentare pentru deșeurile de plastic necolectate și nereciclate. Până la sfârșitul lunii iunie va trebui să pregătim o propunere de preluare a directivei. Vom analiza varianta în care această eventuală taxă să fie cât mai suportabilă pentru industrie. Trebuie să vedem actorii care participă în acest lanț de colectare, transport, depozitare, recuperare, reciclare că să nu punem toată povara pe umerii producătorilor”, a spus Tanczos Barna în cadrul dezbaterii Comisiilor reunite de buget-finanțe din Parlament, conform realitateafinanciară.net.

Potrivit acestuia, nu numai România, multe state europene au ținte mai jos decât cele stabilite la nivelul UE.

„Mai devreme sau mai târziu, multe dintre aceste state vor trebui să aplice taxe suplimentare”, a spus el.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Florin Cîțu: ‘Trebuie să restructurăm aparatul de stat. Nu putem să păstrăm un stat construit de comuniști’

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Florin Cîțu a declarat că ”Dublarea cheltuielilor de personal în sectorul bugetar în ultimii patru ani trebuie să se vadă și în performanță. Nu putem să păstrăm un stat construit de comuniști, să sperăm că va face performanță în economia secolului XXI”.

„În primul rând, reformă în administraţia locală şi centrală. Am spus-o şi o repet, angajaţii sectorului public trebuie să-şi asume deciziile, salarii mai mari cu 70% decât în sectorul privat trebuie justificate. Dublarea cheltuielilor de personal în sectorul bugetar în ultimii patru ani trebuie să se vadă şi în performanţă. Nu se vede şi nu o spun doar eu, o spun toţi românii care trebuie să lucreze cu instituţiile statului. Trebuie să existe responsabilitate şi răspundere.

Şi, da, am spus şi o repet, trebuie să putem să restructurăm aparatul de stat în funcţie de nevoile curente ale societăţii. Nu putem să păstrăm un stat construit de comunişti, să sperăm că va face performanţă în economia secolului XXI. Veniturile în sectorul bugetar trebuie – accentuez – trebuie să fie transparente şi legate direct de performanţă. Este contraproductiv să existe aşteptări că salariile cresc oricum, indiferent de performanţă”, a afirmat Cîţu.

El a adăugat că din legea salarizării, care urmează să vină în Parlament, va dispărea „sistemul de sporuri”.

„Şi ajungem la legea salarizării, care o să fie în Parlamentul României în curând şi, bineînţeles, dispare sistemul de sporuri, aşa cum este el implementat astăzi, şi multe dintre sporuri dispar, dar cel mai important este că acei funcţionari publici care-şi fac treaba sunt şi cel mai bine remuneraţi”, a mai spus Cîţu, informează agerpres.ro.

Citește și:

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

Veste bună de la Ministerul Finanțelor, pentru români! Începând cu 1 martie, populația va putea subscrie pentru titluri de stat

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend