Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Guvernul continuă măsurile Sprijin pentru România. Ciucă cere măsuri pentru a se evita specula și escaladarea prețurilor la produsele de Paște

Publicat

in

​Guvernul va aproba în ședința de joi o schemă de ajutor de stat pentru investițiile de minim un milion de euro și un ajutor de 450 milioane de lei pentru fermierii afectați de pandemie, parte din măsurile Sprijin pentru România. Pentru a nu escalada prețurile la produsele de Paște, Ciucă a spus că a discutat cu ANSVSA și ANPC să vegheze astfel încât să se evite specula și cetățenii să beneficieze de prețul corect.

Nicolae CiucaFoto: Guvern

  • „Ne aflăm în Joia Mare, foarte curând vom sărbători sfintele Paști. Am primit întrebari despre prețurile la produsele pe care cetățenii le preferă și le cumpară în aceste zile. Am văzut și partea aceasta de escaladare a prețurilor, am discutat cu institutiile de linie astfel prin ANSVSA, prin ANPC să veghem, astfel încat să se evite specula și cetățenii să beneficieze de prețul corect al produselor și să asigurăm siguranța alimentară peste tot unde se comercializează astfel de produse.
  • Ca atare tuturor autoritățior care sunt îndrituite să vegheze pentru a putea avea siguranța că nu se speculează pe produsele care au cea mai mare cautare si avem certitudinea ca se vand in conditii fitosanitare corespunzătoare le cer sa fie permanent la datorie.”, a declarat joi premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

Ajutor de stat pentru investițiile de minim 1 milion de euro și 450 milioane de lei pentru susținerea fermierilor

Ciucă a anunțat că în ședința de azi va fi aprobată o schemă de ajutor de stat de care vor beneficia investițiile în economia României a căror valoare inițială va fi de minim 1 milion de euro.

”Pachetul de măsuri are o valoare de 200 milioane de euro. Prin aceste măsuri vrem să producem efect multiplicator în economie, sa aducem valoare adaugată și cred ca e important sa ne focalizam pe constructii, IT, HORECA, sănătate..

Începând de anul trecut numărul de cereri de finanțare a crescut, în acest an fiind emise 50 de finanțări din 144 câte se află la Ministerul de Finante si acestea sunt pentru firme din industria auto, electrocasnice, farma si materiale de construcții (..).Ț, a spus Ciucă.

Pentru susținerea fermierilor, Executivul va decide azi alocarea a 450 milioane de lei pentru 95.000 de fermieri care au fost afectați de pandemia COVID-19.

Tot în ședința de joi, Guvernul va adopta un act prin care va fi suplimentată organigrama ANSVSA cu 25 de posturi, premierul precizând că este nevoie de personal suplimentare la punctele de graniță cu Ucraina pentru controlul fitosanitar.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Zelenski numește loviturile cu rachete asupra Kremenciuk „unul dintre cele mai nerușinate atacuri teroriste din istoria Europei”

Publicat

in

De

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat atacul aerian rusesc asupra unui mall din orașul Kremenciuk (centrul țării) drept „unul dintre cele mai nerușinate atacuri teroriste din istoria Europei”, relatează CNN.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia

„Oraș pașnic, un centru comercial normal, cu femei înăuntru, copii, civili obișnuiți. Aproximativ 1.000 de oameni se aflau acolo înainte să fie anunțat raidul aerian”, spune Zelenski într-un mesaj video postat luni seară pe paginile sale de social media.

„Numai teroriști complet nesăbuiți, care n-au ce căuta pe Pământ, pot lovi cu rachete un astfel de loc”, continuă el.

Președintele ucrainean spune că atacul a fost unul deliberat.

„Aceasta nu e o lovitură cu rachete din greșeală. Acesta e atac rusesc planificat asupra respectivului centru comercial”, spune Zelenski în mesajul video. „Operațiunile de salvare continuă, dar trebuie să fim conștienți că pierderile pot fi semnificative”.

___

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ariane 5 a ajuns la misiunea cu numarul 113

Publicat

in

De

Miercuri a avut loc prima lansare Ariane 5 a anului, venita dupa succesul misiunii JWST in decembrie 2021. Ariane 5 a ajuns astfel la misiunea cu numarul 113, potrivit Space Alliance.

Ariane 5Foto: youtube.com

Noua Ariane 6 era asteptata sa intre in serviciu anul acesta, dar debutul sau a fost amanat pentru inceputul lui 2023 si nu ar fi nici o surpriza sa se duca si mai departe.

Zborul cu indicativul VA257 a folosit versiunea cea mai puternica a lansatorului european, ECA+. Doi sateliti de telecomunicatie au fost ridicati intr-o orbita 250 km x 35786 km x 6 grade inclinatie dupa 28 si respectiv 39 de minute: MEASAT-3d si GSAT-24.

MEASAT-3d a fost construit de Airbus pentru concernul malaezian Measat. Un satelit Eurostar 3000 cu greutate de 5.6 tone, el vine echipat cu transpondere in banda C, Ku si Ka. Suplimentar un serviciu in banda L pentru monitorizarea traficului aerian sud coreean in cadrul sistemului Korea Augmentation Satellite System (KASS).

Pentru urmatorii 18 ani el va opera in regiunea Asia-Pacific, la 91.5 longitudine estica, acolo unde mai sunt satelitii MEASAT-3a si MEASAT-3b.

GSAT-24 este primul dintr-o flota noua de sateliti de telecomunicatie ce vor fi operati de NewSpace India Limited, o societate public-privata desprinsa din ISRO, Agentia Spatiala Indiana.

Este o platforma I-3k, cu greutate de 4.1 tone. In mod normal ISRO lanseaza satelitii de telecomunicatie mai mici la bordul rachetei sale mari GSLV intre timp modernizata in intregime cu componente indigene (ultimul de acest fel GSAT 29, lansat in noiembrie 2018).

GSAT -24 este usor peste limita de transport in GTO a lui GSLV si in plus nu trebuie sa uitam ca fiabilitatea rachetei indiene nu este cea mai buna (in contradictie cu fratele mai mic PSLV care a realizat o sumedenie de zboruri inclusive pentru clienti internationali); de aceea nu trebuie sa ne surprinda ca GSAT-24 a fost mutat pe Ariane 5.

India are o colaborare foarte buna cu industria spatiala europeana, oferind si in acelasi timp primind servicii de lansare (colaborare care a inceput in 1981, GSAT-24 fiind satelitul cu numarul 25 lansat de o racheta Arianespace), potrivit Space Alliance.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend