Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Guvernul aprobă planul de reabilitare și electrificare a căii ferate Cluj – Oradea, proiect de 9 miliarde de lei

Publicat

in

​În ședința de guvern de miercuri se va da undă verde unuia dintre cele mai mari proiecte feroviare: modernizarea și electrificarea căii ferate Cluj – Oradea – Episcopia Bihor (158 km), proiect de 9 miliarde lei, TV inclus. Despre electrificarea acestui tronson important se vorbește de mai bine de 3 decenii. Sunt puține porțiunile unde trenurile depășesc în prezent 100 km/h, mai ales că traseul traversează zone montane. Cele mai rapide trenuri au viteze medii de 60 km/h.

Cât făcea cel mai rapid tren între Cluj și Oradea, 152 km
1980: 2 ore și 19 minute
1989: 2 ore și 12 minute
1996: 2 ore și 16 minute
2005: 2 ore și 18 minute
2010: 2 ore și 28 minute
2015: 2 ore și 29 minute
2022: 2 ore și 29 minute

Valoarea obiectivului de investiții, conform indicatorilor tehnico-economici este de 7,97 miliarde lei, fără TVA.

Proiectarea și execuția lucrărilor se face pe 4 (patru) loturi:
Lot 1 Cluj Napoca – Aghireş, valoare estimată 1.505.138.213,54 lei fără TVA
Lot 2 Aghireş – Poieni, valoare estimată 1.472.917.742,19 lei fără TVA)
Lot 3 Poieni – Aleşd, valoare estimată 2.168.599.348,22 lei fără TVA
Lot 4 Aleşd – Frontierǎ Ungaria, valoare estimată 2.418.935.784,51 lei fără TVA

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

O femeie de 44 de ani a fost arestată pentru tentativă de omor după ce şi-a rănit concubinul cu un cuţit

Publicat

in

De

O femeie în vârstă de 44 de ani, din comuna Ghimpaţi, a fost arestată preventiv pentru tentativă de omor după ce, pe fondul consumului de alcool, în timp ce se afla la domiciliu, l-ar fi rănit cu un cuţit pe concubinul său, în abdomen, potrivit Agerpres.

„Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Ghimpaţi au fost sesizaţi prin 112 de către un bărbat, de 43 de ani, din comuna Ghimpaţi, judeţul Giurgiu, cu privire la faptul că a fost rănit de către concubina sa, cu un cuţit. În baza sesizării, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, bărbatul în cauză fiind transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Din primele cercetări, a reieşit faptul că o femeie, de 44 de ani, din comuna Ghimpaţi, judeţul Giurgiu, pe fondul consumului de alcool, în timp ce se afla la domiciliu, l-ar fi rănit, cu un cuţit, în zona abdomenului, pe concubinul său”, se arată într-un comunicat de presă, emis marţi, de IPJ Giurgiu.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu femeia în cauză a fost reţinută, pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, iar instanţa de judecată a dispus faţă de aceasta măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cine sunt oaspeții de onoare ai Bookfest din partea Japoniei, țară invitată de onoare a ediției din 2022. Conferință de presă

Publicat

in

De

Ambasada Japoniei în România şi Asociaţia Editorilor din România vă invită miercuri, 18 mai, începând cu ora 11.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o CONFERINȚĂ DE PRESĂ. Evenimentul își propune să informeze media autohtone cu privire la programul şi oaspeţii ţării invitate de onoare a ediţiei din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest: JAPONIA, prin participarea E.S. Domnul Hiroshi UEDA, Ambasadorul Japoniei în România, și al Domnei Yoshino Naito, Atașat cultural al Ambasadei Japoniei în România.

Bookfest – 2022Foto: Hotnews

De asemenea, ultimele noutăți referitoare la ediția din acest an a celui mai important eveniment autohton de dimensiune internațională dedicat cărții și autorilor ni le va oferi doamna Lidia BODEA, Vicepreședinta Asociației Editorilor din România. Moderatoare: Oana Boca Stănescu

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend