Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

Guvernul a stabilit stema oraşului prin HG ! Lovitură pentru PSD şi istoricul constructor Dumitrache: nu le-a fost agreata schiţa de 1 miliard

Publicat

in

– Primarul Panturescu habar nu are ca stema orasului a fost legalizata
– Cine plateste stema de 1 miliard a lui Dumitrache aruncata la gunoi ?

La aproape 6 ani de cand un „cap patrat” cu buzunarele goale din administratia locala s-a gandit ca orasul are nevoie de o noua stema, desi exista una inca din perioada interbelica, Curtea de Arges are, oficial si legal, o stema reprezentativa. Mai exact tot cea arhicunoscuta careia i s-a schimbat doar fundalul. Numai ca, ocupat cu proiecte serioase gen functionarea artezienelor la minus 20 de grade, batutul mingii pe la sala de sport sau intretinerea uratului brad de Craciun pana la Paste, primarul Panturescu nu are habar ca Guvernul Romaniei a aprobat luna trecuta stema municipiului Curtea de Arges. Asa se face ca desi Guvernul Ciolos, pe ultima suta de metri, a dat o hotarare de Guvern in acest sens care a si fost publicata in Monitorul Oficial, primaria Curtea de Arges nu foloseste stema oficiala de-acum, ci tot pe aceea care dateaza din perioada interbelica. Inutil sa mai spunem ca gasca lui Panturescu incalca legile tarii care nu permit asa ceva.

Oficial, stema a fost oficializata prin Hotarare de Guvern
Fortata de insistentele ziarului nostru, in luna septembrie 2016, noua administratie a fost practic obligata sedinta de Consiliu Local sa vina in fata tuturor si sa prezinte noua stema si sa se faca de ras. De ce ? Pentru simplul motiv ca noua stema, aprobata acum 6 ani de legislativul local, este de fapt vechea si arhicunoscuta stema a orasului nostru, asa cum vedeti si in imaginea comparativa de mai jos.

Comparatie STEMAPractic, avem de a face cu o copie fidela a vechii steme, modificat fiind doar fundalul si cateva mici detalii. Ei bine doar pentru asta s-au tocat ilegal din bugetul local circa 1 miliard de lei vechi, afacerea STEMA ajungand dosar pe masa procurorilor DNA pentru mofturile marelui istoric Fane Dumitrache si foamea de bani a familiei Draghici. In fine, probabil ca pentru a nu se face de ras, Panturescu si gasca lui omite si ignora o Hotarare de Guvern. Sau, poate cine, stie, in prostia lor nu au aflat inca, motiv pentru care le spunem noi, clar si la obiect: In 23 noiembrie, 2016, a fost adoptata Hotararea de Guvern nr. 883 prin care se aproba de Guvernul Romaniei stema orasului Curtea de Arges. Mai mult, respectiva hotarare a si fost publicata in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.054 din 28 decembrie 2016. De atunci , primaria incalca legea si o hotarare a Guvernului Romaniei care spune clar:
” În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 10 alin. 2 din Legea nr. 102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului, cu modificările ulterioare, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
ARTICOL UNIC
(1) Se aprobă stema municipiului Curtea de Argeş, judeţul Argeş, prevăzută în anexa nr. 1.
(2) Descrierea şi semnificaţiile elementelor însumate ale stemei sunt prevăzute în anexa nr. 2.
(3) Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.”

Povestea stemei – de la DNA si un miliard cheltuiti de pomana
Trebuie sa precizam ca noua stema este de fapt cea veche, doar culorile s-au schimbat. Expertii in heraldica si , mai nou, Guvernul, stabilind ca creatia lui Fane Dumitrache pentru care primaria a platit ilegal bani grei nu poate fi folosita ca stema unui municipiu de rangul Curtii de Arges. Hotararea de Guvern arata, astfel,  faptul rusinos ca primaria PSD a platit circa 1 miliard de lei pentru a realiza o cu totul alta stema care acum este aruncata la gunoi. Banii s-au dat, DNA a cercetat, stema a fost aruncata la gunoi si s-a folosit cea care era gata inca din anii 30. Povestea stemei insa, este una de tot rasul si arata goana partidelor dupa bani, mai exact banuil public. Astfel, imediat dupa alegerile din 2008, pentru a recupera sumele imense cheltuite de PSD in campania electorala, nou administratie PSD impreuna cu istoricul in devenire Fane Dumitrache si familia Draghici, au pus de o manevra imbecila si extrem de paguboasa pentru urbe. Desi exista o frumoasa stema a municipiului agreata de zeci de ani de istorici si de autoritatile locale, trupa PSD au decis ca e nevoie de o alta iar cea veche trebuie aruncata la gunoi. Rapid, in 2010, s-a trecut prin Consiliul Local o hotarare in acest sens si, la fel de rapid, realizarea noii steme a fost incredintata printr-un contract ilegal, fara licitatie, familiei Draghici. La fel de rapid si la fel de ilegal s-au platit si banii, contravaloarea in lei a exact 14.999 Euro, adica exact pana in pragul de 15.000 euro cat prevedea legea pentru atribuiri fara licitatie.stema aruncata la gunoi

Numai ca autoritatile nu au fost de acord cu stema gandita de Fane Dumitrache si familia Draghici si au refuzat-o, chiar daca costase circa 1 miliard. Asa ca au ignorat creatia lor si au scos la suprafata vechea stema abandonata de Fane Dumitrache.  Cu coada intre picioare, artistii PSD s-au folosit, asadar, pentru a iesi din impas, de vechea stema si, uite asa, modificand doar fundalul, au transformat-o in noua stema, care din decembrie este cea oficiala si legala. Din pacate, adiminstratia locala nu vrea sa o recunoasca, cel putin asa reiese din ultimele documente emise de primarie pa care apare stema interbelica si nu cea stabilita de Guvernul Romaniei. Nici macar pe site, stema nu a fost inlocuita, aratand ca Panturescu si gasca sa habar nu au de ceea ce se intampla si, mai grav, sfidand practic legile acestei tari. Inutil sa mi amintim ca regalistii au inceput deja sa nu mai creada in orasul regal. Motivul invocat de acestia: pe stema nu figureaza niciun simbol al regalitatii !

Ca sa va obisnuiti, mai jos aveti noua stema oficiala si legala a municipiului Curtea de Arges, asa cum a fost ea aprobata de Guvernul Romaniei prin Hotararea de Guvern nr. 883 prin care se aproba de Guvernul Romaniei stema orasului Curtea de Arges,  hotarare publicata in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.054 din 28 decembrie 2016. De atunci , primaria incalca legea si o hotarare a Guvernului Romaniei.

stema curtea de arges

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

CETĂȚENII ÎNTREABĂ: ” Panțurescule, tablete nu ai dat copiilor, dar nici de 1 Iunie NIMIC ?”

Publicat

in

De

Luni este 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului. Din păcate, se pare, autoritățile din Curtea de Argeș nu au aflat încă. Sau au aflat, dar știu ei sigur ca nu e campanie electorală. Cum mulți locuitori din Curtea de Argeș au vazut informari pe internet despre multe evenimente dedicate copiilor in celelelte orașe din județ – chiar și comune – mai mulți părinți si-au arătat indignarea față de Primăria Curtea de Argeș și cele două instituții de cultură. ” Primare, tablete nu ai dat copiilor, dar de 1 Iunie NIMIC ? Chiar te doare în basca de viitorul orașului?”, este mesajul postat pe o retea de socializare de un parinte a trei copii.

Cert este ca până sămbătă la prânz, nici Primăria Curtea de Argeș , nici Muzeul Municipal și nici Centrul de Cultură și Arte nu au anunțat vreun eveniment dedicat copiilor din orașul regal. Asta in timp ce la Mioveni, Pitesti, Campulung au fost anunțate o serie de evenimente dedicate zile de 1 Iunie inca de la inceputul acestei saptamani. Poate mesajele părinților si ale copiilor il vor trezi pe primarul Panțurescu si pe ceilalți șefi politici de instituții de cultură din Curtea de Argeș și vor încropi ceva de 1 Iunie. Măcar in al doisprezecelea ceas !

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ȘEDINȚĂ DE C.L. CU ACCENTE DE ILEGALITATE LA CURTEA DE ARGEȘ ? Doi cetățeni , evacuați din sală de primar

Publicat

in

De

Pentru că, în frunte cu primarul, alesii locali nu se pricep la tehnologie si nu au fost in stare să țină sedinta online, ultima întrunire a Consiliului Local, cea ordinară a lunii mai, s-a desfășurat cam în aceleasi condiții arhicunoscute, tot în sala mare a Primăriei. Singurele diferențe au fost ca alesii locali au purtat mască de protectie si au stat rasfirați prin sală. Si daca tot s-a desfășurat ca-n vremuri de liniște și pace, nu de stare de alertă – asta in timp in ce la Pitesti, la aceeasi ora, sedinta s-a tinut online si cu maxim 15 persoane în interior- unii au susținut că ședinta ar fi căpătat accente de ilegalitate. Asta pentru că, deși mai era destul spatiu in interior, doi cetățeni care venisera sa ridice probleme importante, au fost evacuați tocmai pe motiv de … repectare a legii. Dar, iată ce spune legea, in speță HOTĂRÂREA Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă:

Art 3. Instituțiile publice și operatorii economici care desfășoară activități comerciale/de lucru cu publicul ce implică accesul persoanelor în interiorul clădirilor iau măsuri pentru organizarea activității, astfel:
a) accesul trebuie să fie organizat astfel încât să fie asigurată o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client/persoană și o distanță minimă de 2 m între oricare două persoane apropiate;
b)să nu permită accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depășește 37,3 0C;

Așadar, cu de la sine putere, primarul a evacuat din sala 2 cetațeni, pe Sonia Dragomir, o doamnă care avea multe de spus despre niste drepturi neacordate de primărie dar si un tanar , Ionut Deaconeasa. O simpla consultare a dimensiunilor sălii, arata clar că cei doi, sau chiar mai multi, puteau participa la sedinta dar… Asa a vrut primarul, stiind că doamna Dragomir are multe de spus. Din păcate, atat doamna dar si tanarul s-au convins de cele scrise de ziarul nostru si de Super TV, anume ca putina presa nu va relata despre drepturile cetatenilor atata timp cat din banii de tablete pentru copii, primarul a decis sa-și plateasca laudele in cele doua ziare pupincuriste.

Regretabil este ca nici opozitia nu a luat atitudine iar sedinta a continuat ca la țară… și toate cele 11 proiecte legislative au fost adoptate fără mari probleme.

Curtea de Arges este singurul oraș din judetul Arges in care sedinta de Consiliu Local nu s-a ținut online, asta aratand cat de pregătiți sunt cei care conduc orașul. Desi am intrebat de acum 2 luni, nici pana la aceasta data, nici primaria, si nici vreun consilier local, nu a fost in stare sa raspunda la o intrebare simpla: unde sunt tabletele plătite din banul public cu care a au fost dotați consilierii locali din Curtea de Argeș și de ce nu le folosesc pentru a ține ședințele online, la fel ca in toate celelelte orașe ale județului Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend