Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Guvernul a început să aplice penalități constructorilor de autostrăzi: S-au dat primele amenzi

Avatar

Publicat

in

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a anunțat joi că a început calcularea unor penalități pe care le va aplica antreprenorilor care întârzie construcția de autostrăzi, primele exemple fiind Moara Vlăsiei – București și lotul 3 din tronsonul Lugoj-Deva.

„Am constatat o mobilizare foarte slabă pe șantierele în lucru și a existat o primă perioadă, proactivă, în care le-am arătat antreprenorilor în cauză insatisfacția noastră față de posibilele întârzieri. Acum trecem într-o nouă etapă, acolo unde este cazul, și am început să calculăm penalități”, a declarat Lucian Șova, la o conferință de prezentare a bilanțului la 6 luni de mandat, scrie mediafax.ro.

„Vrem să dăm exemple celor care riscă depășiri ale termenelor. Am mai spus-o și repet și acum, pe tronsonul Moara Vlăsiei – București deja calculăm penalități. Mai putem aplica sancțiuni și pentru altfel de abateri, și aici pot să dau ca exemplu lotul 3 din tronsonul Lugoj-Deva, cu penalități – în pregătire – de peste un milion de euro”, a mai spus Lucian Șova.

Ministrul Transporturilor a precizat, totodată, că „nu va mai exista nicio recepție de lucrări fără un raport care să arate ce despăgubiri cerem în caz de întârziere”.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO Afaceristul care a murit în Marea Neagră, când se dădea cu kite-ul, era un politician USR

Avatar

Publicat

in

De

Bărbat de 36 de ani, care a murit când făcea kitesurfing în zona ”La Steaguri” din Neptun, era un politician USR.

Viorel Pleşa, locuia în Popești-Leordeni, în județul Ilfov, şi era un împătimit al sporturilor extreme nautice.

Tânărul venise recent în Neptun pentru a face kitesurfing, alături de soție. În ciuda faptului că nu erau valuri, iar tânărul plana aproape de mal, la un moment dat a căzut brusc în apă.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Un bucureștean s-a înecat sub ochii iubitei, la mare, când a căzut cu kite-ul în apă

Căsătorit și cu doi copii, bărbatul era pasionat și de politică, fiind candidatul USR-PLUS pentru un post de consilier local în Popești-Leordeni. Viorel Pleșa deținea și un restaurant cu specific italian în București.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ceremonie militară şi religioasă la Monumentul Eroilor Patriei de la Universitatea Naţională de Apărare, cu ocazia zilei de 9 Mai

Avatar

Publicat

in

De

O ceremonie militară şi religioasă s-a desfăşurat duminică, cu prilejul aniversării Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial şi Zilei Uniunii Europene, la monumentul Eroilor Patriei de la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” din Bucureşti.

La eveniment au participat preşedintele Senatului, Anca Dragu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, care au depus coroane de flori.

Au mai fost depuse coroane de flori din partea Administraţiei Prezidenţiale, Camerei Deputaţilor, Guvernului, Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război şi Ministerului Afacerilor Interne.

În cadrul ceremoniei, un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire a celor decedaţi în război, conform agerpres.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend