Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Guvernul a DECIS: LISTA noilor măsuri de relaxare și când vor intra în vigoare

Publicat

in

Guvernul a aprobat modificarea Anexei 3 a hotărârii privind starea de alertă, pentru a permite, începând cu data de 1 iunie, relaxarea în mai multe domenii de activitate, conform măsurilor adoptate prin Hotărârea nr. 26 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Citește și: Ion Cristoiu decriptează războiul din interiorul PNL: Gruparea Ludovic Orban vs. Gruparea Rareş Bogdan

La începutul şedinţei de Guvern, care a început miercuri seară şi s-a terminat câteva ore mai târziu, premierul Orban a prezentat cuprinsul Hotărârii nr. 26 a CNSU, informează Agerpres

Astfel, începând cu 1 iunie se permite organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber, fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi ministrului Sănătăţii; se permite organizarea şi desfăşurarea în bazine aflate în aer liber sau în bazine acoperite a activităţilor de pregătire fizică a sportivilor profesionişti şi a competiţiilor sportive, tot fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi ministrului Sănătăţii.

Totodată, se permite desfăşurarea de către sportivii profesionişti a activităţilor de pregătire fizică în spaţii închise numai cu respectarea regulilor de distanţare între participanţi, astfel încât să se asigure minimum 7 metri/persoană şi cu respectarea regulilor de protecţie sanitară stabilite.

Tot de la 1 iunie, se vor putea desfăşura spectacole, concerte, alte evenimente culturale în aer liber, precum festivaluri publice şi private cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu locuri pe scaune aflate la o distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt şi cu obligativitatea purtării măştii de protecţie în timpul spectacolului şi a respectării condiţiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului Culturii şi ministrului Sănătăţii.

Începând cu data de 1 iunie, se ridică restricţiile, interdicţiile, privind deplasarea persoanelor în afara localităţii, respectiv zonei metropolitane.

Alte modificări ale Anexei 3 a Hotărârii privind starea de alertă prevăd reluarea transportului feroviar şi a transportului rutier internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din şi către România, cu respectarea condiţiilor stabilite.

De la aceeaşi dată, „se permite prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţii destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 4 persoane la o masă dacă sunt persoane care provin din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii, ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri şi preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor”.

O altă modificare conform cu Hotărârea 26 a CNSU prevede că, de la data de 1 iunie, „accesul persoanelor pe plajă se realizează cu asigurarea de şezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între şezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite şi cu respectarea normelor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, ministrului Sănătăţii şi ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, emis în temeiul articolului 71, alineatul 2, din Legea 55/2020”.

Nu în ultimul rând, se permite „organizarea şi desfăşurarea de spectacole în sistemul drive-in cu condiţiile care vor fi stabilite prin ordin comun”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

La împlinirea vârstei de 85 de ani, Dalai Lama a lansat un album de mantre şi învăţături

Publicat

in

De

Luni, 6 iulie, la împlinirea a 85 de ani, Dalai Lama a lansat un album de mantre şi învăţături, transmite agenția Reuters, potrivit romania-actualitati.

„Lumea interioară” începe cu „Una dintre rugăciunile mele preferate” şi continuă cu meditaţii şi gânduri ale liderului spiritual tibetan aflat în exil, acompaniate de muzică. Ideea albumului a fost a muzicienei Junelle Kunin, o studentă a lui Dalai Lama din Noua Zeelandă, care l-a contactat pe acesta în 2015 şi, spre surprinderea ei, el a acceptat.

Citește și: EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

„Mă aşteptam să trebuiască să îl conving”, a declarat ea pentru Reuters într-un interviu pentru care a răspuns de la reşedinţa ei din Auckland. „Momentul în care l-am înregistrat, Doamne, tremuram ca o frunză înainte să intru”, a spus ea.

Kunin a făcut înregistrările iniţiale la reşedinţa lui Dalai Lama, în Dharamsala, în India. Întoarsă acasă, ea a lucrat cu soţul ei, Abraham, şi alţi muzicieni, pentru a produce muzica fiecărei piese.

„Este o onoare incredibilă. Este imens”, a afirmat Abraham Kunin. Într-un material video de promovare a albumului, întrebat de ce a fost de acord să participe la proiect, Dalai Lama a răspuns: „Întregul scop al vieţii mele este să ofer cât de mult pot.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Aproape jumătate dintre manageri iau în calcul disponibilizări în perioada următoare

Publicat

in

De

Problemele companiilor încep să se resimță tot mai mult la nivelul angajaților. Aproape jumătate dintre manageri iau în calcul concedieri în perioada următoare, arată un studiu recent. Reprezentații Guvernului dau însă asigurări că pregătesc programe de sprijin pentru firme și pentru viitorii șomeri.

Motivul principal pentru care firmele vor să facă concedieri este că au, în continuare, încasări mici, deși majoritatea restricțiilor impuse de criza sanitară au fost ridicate, potrivit stiriletvr.ro.

Citește și: Gabriela Firea a făcut anunțul: Începand de astăzi și-au deschis porțile .

„În momentul în care viitorul iți este incert, apropo de vânzări, (…) încerci preventiv să-ți ajustezi costurile la veniturile pe care le anticipezi. Și, bineînțeles, acest lucru înseamnă o reducere a investițiilor și, din păcate, și o reducere a forței de muncă, a cheltuielilor cu salariații”, explică Radu Mușetescu, profesor de economie la Academia de Studii Economice.

Mai multe fabrici din domeniul auto și al industriei alimentare au anunțat deja disponibilizări.

44% dintre managerii chestionați într-un studiu anunță reduceri de personal, în perioada următoare. Aproape jumătate păstrează numărul actual de angajați și doar 8% vor face angajări. Reprezentații mediului de afaceri susțin însă că totul depinde de modul în care va fi aplicat planul de măsuri de relansare economică pregătit de Guvern.

Citește și: EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

„La ora actuală, Guvernul vine cu o serie de măsuri care sunt, dacă vreți, contracarate în Parlament. Parlamentul vine apoi cu o serie de măsuri care sunt apoi contracarate printr-o serie de măsuri ale Guvernului. Toate acestea într-un fel sau altul se restrâng asupra mediului de afaceri de unde și nivelul mai ridicat de incertitudine”, a precizat Ionuț Simion, președintele al Camerei de de Comerț Americane în România.

Liviu Rogojinaru, secretar de stat, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri: „Situația este îngrijorătoare, dar nu este una de netrecut. Probabil că vor fi companii care vor face concedieri. Eu sper din tot sufletul să fie și companii care să facă angajări pentru că sunt unii care reușesc să facă față mai bine situației urâte prin care trecem. Sperăm că cu acest program nou pe care l-am pus pe piață să accelerăm lucrurile (…) să nu fie oameni care să-și piardă locurile de muncă”.

Studiul mai arată că peste jumătate dintre companii estimează o scădere a veniturilor. Din acest motiv, aproape jumătate dintre manageri iau în calcul și o scădere a investiților.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend