Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară! Ce mențiuni a făcut Eugen Teodorovici

Avatar

Publicat

in

Guvernul a aprobat vineri a doua rectificare bugetară din acest an, iar faţă de prevederile iniţiale, a declarat vineri ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la Palatul Victoria.

Prevederile inițiale sunt de 9,5 miliarde de lei în plus la venituri şi 10,7 miliarde lei în plus la cheltuieli

Publicitate

„Rectificările bugetare se fac pentru a pune în acord realităţile economice cu finanţele publice. Am plecat de la un buget iniţial construit pe anumite ipoteze macroeconomice şi ne respectăm angajamentele asumate. Am pornit cu cinci mari angajamente pe care le respectăm în totalitate. Implementăm măsurile din programul de guvernare, măsurile de stimulare a economiei şi măsurile sociale, obiectiv atins. Ne încadrăm în ţinta de deficit bugetar, sub 3% din PIB, ţintă respectată, nu creştem ponderea datoriei guvernamentale în PIB, la fel ţintă respectată, consolidăm rezerva finanţelor din trezorerie, asiguram cheltuieli de înzestrare militară conform planului angajat. Asigurăm finanţarea necesară pentru pregătirea în bune condiţii a sărbătoririi Centenarului şi pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE, de asemenea, obiective atinse”, a spus Teodorovici.

El a menţionat că la această rectificare sunt 9,5 miliarde lei în plus la venituri faţă de bugetul iniţial şi 10,7 miliarde lei în plus la cheltuieli faţă de prevederile iniţiale. „Cheltuielile de investiţii vor fi mari cu 40% faţă de realizările din 2017/(…) De asemenea, România va menţine ponderea datoriei guvernamentale în PIB la 35%, a patra cea mai mică din Uniunea Europeană. Şi desigur acel fond din trezorerie consolidat la 31 miliarde lei, care asigură peste 5 luni de zile de finanţare brută”, adăugat Teodorovici.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Prognoza meteo pentru București – Când se răcește vremea

Avatar

Publicat

in

De

Bucureștenii vor avea parte sâmbătă de vreme caldă, cu temperaturi de 30 – 32 de grade, însă pentru duminică se anunță o răcire, potrivit prognozei specială pentru Capitală, notează Mediafax.

În intervalul sâmbătă ora 10:00 – duminică ora 10:00, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, mai accentuate spre seară și noaptea când va crește probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice (averse cu caracter torențial, posibil moderate cantitativ, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului).

Publicitate

Temperatura maximă va fi de 30…32 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade.

Duminică, valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior. Cerul va fi temporar noros și, mai ales în prima parte a zilei, vor mai fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei.

Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

După ce a tratat cu indiferență noul coronavirus, Danemarca impune purtarea măştii în mijloacele de transport în comun

Avatar

Publicat

in

De

Premierul danez a anunţat, sâmbătă, că purtarea măştii va fi obligatorie în mijloacele de transport în comun începând din 22 august, cu scopul de a preveni răspândirea noului coronavirus, anunță news.ro.

“Măsura intră în vigoare peste o săptămână”, a declarat Mette Frederiksen, într-o conferinţă de presă.

Publicitate

Citește și: CURAJ NEBUN Un polițist DEMASCĂ șirul complicităților dintre șeful Poliției, șeful Poliției Capitalei și Duduieni: DE CE au ‘greșit’ mascații adresa

Până în prezent, purtarea măştii era recomandată la orele de vârf, în transportul în comun, dar era obligatorie în şase regiuni, între care şi al doilea oraş al ţării, Aarhus.

Şefa Guvernului a cerut danezilor să nu lase garda jos şi să respecte regulile de distanţare socială şi igienă.

În total, în Danemarca s-au înregistrat 15.859 de cazuri de contaminare şi 621 de decese.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend