Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Grupurile, greaua moştenire a baronului Nicolescu – FIX IN PIX

Avatar

Publicat

in

Cei care mǎ cunosc destul de bine ştiu cǎ nu sunt genul de om cǎruia îi place sǎ se gudure pe lângǎ mai marii sau mai micii judeţului. Intotdeauna am ştiut sǎ mǎ ţin departe de ei şi de anturajul lor şi sǎ îi abordez doar atunci când a fost strict necesar. Asta nu înseamnǎ cǎ nu m-a interesat ceea ce fac şi desfac, ba din contrǎ, i-am monitorizat permanent ferindu-mǎ însǎ sǎ mǎ complac în compania lor iar atunci când a fost cazul, recunosc, am preferat sǎ fac pe prostul ascultând aparent dezinteresat discuţiile purtate. Probabil cǎ şi acest fel de a fi al meu a condus la etichetarea mea în fel şi fel de variante şi poate cǎ a sosit momentul unor mici dezvǎluiri. Nu în avantajul meu, nu în dezavantajul unor “personalitǎţi” ci doar pentru a şti exact cum stau lucrurile în Argeş.
Exact acum 5 ani, în decembrie 2010, în cadrul nor discuţii purtate chiar în biroul sǎu din clǎdirea CJ, preşedintele de atunci, Constantin Nicolescu, îmi propunea o afacere greu de refuzat în condiţiile în care, la capitolul finanţare, eu nu trebuia sǎ vin cu niciun leu: crearea unui puternic trust media al cǎrui tun de calibru mare sǎ fie o televiziune cum n-a mai fost alta. Nu intru în detalii, doar vǎ spun ca Nicolescu dorea de fapt prin asta sǎ facǎ ţǎndǎri televiziunea lui Penescu, vǎzutǎ atunci ca port drapel al lui Mircea Andrei şi PDL. In plus, baronul de Argeş mi-a spus franc cǎ vrea sǎ desfiinţeze şi o grupare din PSD-ul condus de el despre care ar fi avut date certe cǎ lucreazǎ intens la expulzarea sa, prin orice mijloace. Omul era pe deplin pregǎtit, exista totul, de la bani pânǎ la suportul logistic, fǎrǎ detalii picante, repet, doar cǎ eu aveam misiunea de a pune pe picioare ceea ce el numea “noul mamut din presa argeşeanǎ”. Dacǎ am acceptat sau nu, nu mai are rost sǎ vǎ spun atât timp cât dupa numai câteva sǎptǎmâni de la aceste discuţii, la mijlocul lui ianuarie 2011, Nicolescu era arestat şi primea prima loviturǎ de la DNA, una extrem de durǎ şi care anticipa prǎbuşirea sa. Nicolescu s-a dus, dar în urmǎ sǎ rǎmâne creaţia sǎ cea mai de preţ dar şi cea mai periculoasǎ care a mǎcinat şi continuǎ sǎ macine acest judeţ: GRUPURILE, cele politice şi/sau de interese dar şi, mai grav, grupurile din presǎ care joacǎ dupǎ cum le cântǎ primele.
Recent am participat la un eveniment organizat de colegii de la sǎptǎmânalul Ancheta. Chiar dacǎ Mircea Andrei nu ar fi fǎcut acel gest aparent sublim, de a aminti de Constantin Nicolescu, alǎturi de alţii cu ochiul minţii bine format, am simţit şi eu existenţa acestuia acolo. Tocmai prin grupurile de care vorbeam mai sus şi care erau clar conturate, chiar epatau prin modul de a-şi face simţitǎ prezenţa, aproape identic cum o fac şi în viaţa de zi cu zi. Se distingea destul de clar Grupul de la Mioveni, Grupul de la Piteşti sau al primarilor aparent independenţi de rǎzboaiele interne, grupul afaceriştilor afiliaţi, al celor neafiliaţi, cotizanţii şi exemplele ar putea continua. Am vǎzut acolo, aşadar, mai mult moştenirea decât umbra lui Nicolescu şi asta în ciuda lǎudabilului efort al organizatorilor evenimentului de a induce ideea necesitǎţii schimbǎrii vechii generaţii cu una nouǎ.
Ei bine, dacǎ judeţul se aflǎ unde se aflǎ acum se datoreazǎ în mare parte acestor grupuri create de baronul Nicolescu şi care par mai pline de energie ca niciodatǎ, probabil satisfǎcute şi de faptul cǎ rodul guerilei purtate ani la rând se reflectǎ în numǎrul dosarelor la DNA sau al celor care înfundǎ deja puşcǎria sau o vor înfunda. Tot în urma lui Nicolescu, asta apropos de episodul din decembrie 2010 descris de mine mai sus, au rǎmas şi grupurile de presǎ, arondate firesc la cele politice şi/sau de interese. De aici şi slǎbiciunea presei din Argeş de a se comporta normal, de a-şi îndeplini misiunea nobila de a fi câinele de pazǎ al democraţiei sau a patra putere în stat, cum se zice. Cine ia la frunzǎrit duiumul ziarelor de print sau online, cu siguranţǎ îmi va da dreptate când spun cǎ, al dracului şi Niocolescu ǎsta, cum a fǎcut el ţǎndǎri presa localǎ şi cum a transformat-o în maidanezul de pazǎ al politicienilor, ce bine a gândit baronul atunci când şi-a pus în cap sǎ fǎrǎmiţeze presa pe considerentul cǎ aşa va putea fi controlatǎ mai uşor. Si a avut dreptate dar, în nebunia sa, Nicolescu a omis faptul cǎ grupurile create de el şi care încǎ mai stǎpânesc Argeşul, sunt tocmai cele care i-au sǎpat adânc groapa. Si a lui dar şi a judeţului !

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban: ‘Guvernul de la Bucureşti a rămas prea mult timp dator autorităţilor locale şi eu cred că trebuie să se schimbe radical abordarea’

Avatar

Publicat

in

De

Prim-ministru României, Ludovic Orban consideră că abordarea Guvernului faţă de autorităţile locale trebuie să se schimbe „radical”, iar în acest sens se fac paşi spre descentralizare.

După ce a participat învestirea primarului ales al Aradului, Călin Bibarţ, şi la constituirea Consiliului Local Municipal, premierul a spus că Bucureştiul a rămas „dator” autorităţilor locale.

„Ştiu că nu prea se obişnuieşte ca un premier să participe la învestirile autorităţilor locale, dar din păcate Guvernul de la Bucureşti a rămas prea mult timp dator autorităţilor locale şi eu cred că trebuie să se schimbe radical abordarea.

Vremea centralismului democratic trebuie să devină complet uitată (…) Noi deja am făcut paşi în direcţia asta, un singur exemplu vă dau, este cel legat de descentralizarea absorbţiei fondurilor europene prin Programul Operaţional Regional. Este un pas important, care va uşura procedurile de obţinere a finanţărilor pentru proiecte importante la nivelul fiecărei comunităţi locale din fiecare regiune a României”, a spus Orban.

El s-a adresat noilor consilieri locali municipali şi primarului şi le-a transmis că Guvernul va fi alături de municipiul Arad şi va susţine mai multe proiecte de dezvoltare a oraşului, între care redarea Cetăţii Aradului circuitului civil şi turistic.

La şedinţa de constituire a CLM Arad au fost prezenţi 22 din 23 consilieri aleşi. Cinci dintre aceştia sunt supleanţi, după ce unii au renunţat la mandate, informează agerpres.ro

Citeşte şi:

Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban: Este o depăşire nu foarte mare. Îmbolnăvirile nu se produc în şcoală

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă la Timişoara, că îmbolnăvirea elevilor cu noul coronavirus nu se produce în şcoli, deoarece în instituţiile de învăţământ aceştia sunt supravegheaţi de către cadrele didactice şi poartă mască de protecţie.

„Este o depăşire nu foarte mare, în raport cu procentul de 6,3% care a fost până la începerea şcolii, creşterea nu este foarte mare şi vă spun că îmbolnăvirile nu se produc în şcoală. În şcoală, copiii sunt sub supravegherea cadrelor didactice, poartă mască, sunt supravegheaţi inclusiv în pauze, riscul de îmbolnăvire nu apare în cadrul şcolii, ci în afara şcolii”, a declarat Orban, întrebat dacă, în opinia sa e oportună deschiderea şcolii, în contextul în care numărul de îmbolnăviri la copii e depăşit de cel de la începutul pandemiei şi până în prezent, conform News.ro.

Vezi și:Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend