Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Grupul german Continental AG a înrăutăţit estimările de profit în 2021, din cauza deficitului de semiconductori

Publicat

in

Grupul german Continental AG a înrăutăţit estimările de profit în 2021, din cauza deficitului de semiconductori şi a perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, transmit Reuters şi DPA.

Al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope se aşteaptă în acest an ca marja profitului ajustat să se situeze între 5,2% şi 5,6%, după ce anterior estima 6,5% – 7%.

De asemenea, producţia auto globală ar urma să fie la plus/minus 1% faţă de nivelul din 2020, după ce în august Continental estima o creştere a producţiei de 8-10%.

Conform datelor preliminare publicate vineri de Continental, în trimestrul trei din 2021, vânzările consolidate s-au situat la 8,04 miliarde de euro, în scădere faţă de 8,6 miliarde de euro în perioada similară din 2020.

În trimestrul trei din 2021, marja profitului ajustat a fost de 5,2%, un declin semnificativ faţă de nivelul de 8,4% înregistrat anul trecut, potrivit Agerpres.ro.

În acest an, compania se aşteaptă la vânzări consolidate între 32,5 şi 33,5 miliarde de euro, cu un miliard de euro mai puţin decât estima în august.

Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

OTP Bank cumpără subsidiara albaneză a grupului grec Alpha Bank pentru un preț de 55 de milioane de euro

Publicat

in

De

OTP Bank a anunţat că a semnat un acord pentru achiziţionarea a 100% din subsidiara albaneză a grupului grec Alpha Bank de la Alpha International Holdings Single Member, potrivit agenţiei de ştiri de stat MTI, conform news.ro

Preţul de achiziţie a fost stabilit la 55 de milioane de euro.

Finalizarea tranzacţiei este aşteptată până la sfârşitul celui de-al doilea trimestru al anului 2022, sub rezerva obţinerii tuturor aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare.

OTP Bank a achiziţionat Société Générale Albania în 2018.

După fuziunea celor două bănci subsidiare albaneze, cota totală de piaţă în funcţie de active a Grupului OTP va depăşi 11%, ceea ce ar face din aceasta a cincea cea mai mare bancă din ţară. În ceea ce priveşte împrumuturile clienţilor, se aşteaptă ca OTP să devină a doua cea mai mare bancă din Albania, deoarece cota ar putea creşte cu 50%.

Alpha Bank este a opta cea mai mare bancă din Albania, cu o cotă de piaţă totală în funcţie de active de aproape 5%. Este activă atât pe segmentul de retail, cât şi pe cel corporativ, având o reţea de 34 de sucursale care acoperă toate oraşele importante.

CEO-ul adjunct al OTP, László Wolf, a declarat că OTP Bank „a căutat noi oportunităţi de creştere” în Albania de când a intrat pe piaţă în 2018.

Odată cu achiziţionarea Alpha Bank Albania, o altă „instituţie de credit funcţională, bine gestionată şi în continuă creştere” se alătură Grupului OTP, a spus el.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Dr. Flavia Groșan: ‘Am dat peste un grup de opozanți. Mă supraveghează pas cu pas’

Publicat

in

De

Într-o postare pe pagina de socializare, doctorul Flavia Groșan susține că i s-au adresat „blăstămății și acuze” de un grup de opozanți.

Mai mult, Flavia Groșan spune că este „supravegheată păs cu pas” în activitatea sa.

Recunosc, timp de 2 ani m ati protejat sau m am protejat de furia unora. La ce lupta am dus cu prietenul meu Covid, aveam nevoie de un confort psihic sa pot gândi logic.

Ei, dar astăzi am dat peste un grup de opozanți. Eu nu știam nimic despre ei, dar ei știau totul despre mine. Ferească Dumnezeu, ce blăstămații, ce acuze, câta ura. Acum sunt turbați ca după 2 luni de pauza, reîncepem online ul. Ma supraveghează pas cu pas. Calm băieți, ce am eu in cap nu prea poate sa mi ia nimeni. Faceți voi mai academic decat mine. Amin”, este mesajul postat, la 4 decembrie, de Groșan.

Vezi și

Să fie de la USR pentru USR! Primarul USR a semnat un contract prin atribuire directă pentru consilierul județean USR

Polițiștii au oprit robinetul cu bani din amenzi: ‘Suntem sătui până peste cap de restricții. Niciun polițist din țară nu cred că are vreo fantezie ascunsă să aplice amenzi la mască sau certificat verde prin localuri’

În 2022, salariul minim pentru studii superioare dispare! SURSE: ‘La negocieri, nu a mai fost acceptat’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend