Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Graz, al doilea oraş ca mărime din Austria, are în premieră un primar comunist

Publicat

in

Graz, al doilea oraş ca mărime din Austria, după Viena, cu circa 300.000 de locuitori, are începând de miercuri în premieră un primar comunist, după ce Elke Kahr a primit în consiliul municipal 28 din cele 46 de voturi, transmite EFE.

În calitate de candidată din partea Partidului Comunist din Austria (KPO), Elke Kahr, în vârstă de 60 de ani, a câştigat alegerile municipale de la 26 septembrie, în pofida tuturor pronosticurilor, cu 29% din voturi, potrivit Agerpres.

Miercuri, ea a primit sprijinul Verzilor şi al Partidului Social-Democrat (SPO).

Noul edil îi urmează în funcţie creştin-democratului Siegfried Nagl, care a condus acest oraş universitar în ultimii 18 ani.

Kahr se află în fruntea unei coaliţii tripartite cu Verzii şi social-democraţii, sub sloganul ”Împreună pentru un nou Graz. Prietenoşi cu clima. Democraţi”.

”Cine s-ar fi gândit că fata unui fierar, o comunistă, ar putea deveni primar. Mai ales în perioade de pandemie, politica trebuie să se ocupe de oameni şi să nu excludă pe nimeni. Cu toţii suntem Graz”, a declarat Kahr după alegerea ei.

Ecologista Judith Schwentner a fost aleasă viceprimar, motiv pentru Verzi de a saluta ”un moment istoric”, aceasta fiind prima administraţie de stânga din Graz, condusă de două femei.

Partidele de dreapta, precum creştin-democraţii de la OVP (Partidul Poporului), au spus că Elke Kahr nu va face faţă responsabilităţilor, în timp ce partidul de extremă-dreapta FPO (Partidul Libertăţii) a transmis că în spatele zâmbetului noului primar se ascunde ”comunismul inuman al lui Stalin şi al lui Tito”.

De mai bine de două decenii, Graz a fost bastionul electoral al Partidului Comunist din Austria, datorită activităţii sale sociale, care a vizat îndeosebi persoanele care au probleme în a-şi găsi o locuinţă. De ani buni, consilierii KPO, la fel ca Elke Kahr, îşi donează o mare parte din salariu pentru proiecte de caritate şi umanitare din oraş.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Impozitarea multinaționalelor nu întârzie în România! Ministrul de Finanțe: ‘Este un obiectiv prioritar și vom pregăti toate măsurile necesare’

Publicat

in

De

Adoptarea și implementarea directivei privind nivelul minim de impozitare pentru grupurile multinaționale din UE este un obiectiv prioritar și pentru România, urmând să fie aplicată de la 1 ianuarie 2023, a declarat ministrul Finanțelor Adrian Câciu la reuniunea miniștrilor de Finanțe din UE, informează Mediafax.

Propunerea de Directivă privind nivelul minim de impozitare pentru grupurile multinaționale din UE a fost cel mai important subiect al reuniunii Consiliului Afaceri Economice și Financiare (Ecofin), desfășurată marți, 18 ianuarie 2022, la Bruxelles.

Miniștrii de Finanțe au fost invitați să confirme, la nivel politic, prioritatea acestui dosar și necesitatea transpunerii în legislația UE, până la 1 ianuarie 2023, a regulilor internaționale agreate în Cadrul Incluziv al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Directiva asigură o cotă minimă efectivă de impozitare de 15% pentru activitățile globale ale multinaționalelor. Regulile vizează toate grupurile mari, naționale sau internaționale, inclusiv din sectorul financiar, care au venituri financiare combinate de peste 750 milioane de euro pe an și care au compania-mamă sau o filială situată într-un stat membru al UE.

„România susține toate măsurile de combatere a planificării fiscale. Apreciem că acest proiect va contribui la asigurarea unei competiții echitabile în cadrul pieței interne a UE. Adoptarea și implementarea directivei este un obiectiv prioritar și pentru România, de aceea vom pregăti toate măsurile necesare implementării acesteia chiar de la 1 ianuarie 2023”, a precizat Adrian Câciu.

Miniștrii au discutat despre stadiul implementării Mecanismului de Redresare și Reziliență și au aprobat Concluziile cu privire la Raportul privind Mecanismul de Alertă 2022, Concluziile Analizei Anuale a Creșterii Durabile 2022 și Recomandarea pentru politica economică a zonei euro 2022. De asemenea, cei 27 au avut un schimb de opinii pe marginea mandatului UE pentru viitoarea reuniune G20, din februarie 2022.

La prima reuniune Ecofin organizată sub președinția sa, Franța și-a prezentat prioritățile în domeniul economic și financiar.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Fernando Alonso a suferit o nouă operaţie. I s-au scos plăcile de titan ca i-au fost puse atunci în maxilar

Publicat

in

De

Victima unui accident de bicicletă în februarie 2021, pilotul spaniol al echipei Alpine, Fernando Alonso, a dezvăluit că a suferit recent o nouă operaţie, la Berna (Elveţia), pentru a i se scoate plăcile de titan care i-au fost puse atunci în maxilar, conform news.ro.

O operaţie care a mers bine conform spaniolului, care se odihneşte înainte de a-şi începe pregătirea pentru următorul sezon de Formula 1.

Primele teste de iarnă vor avea loc în perioada 23-25 ​​februarie la Barcelona.

În februarie 2021, Alonso, care se afla pe bicicletă, a fost lovit de o maşină în apropiere de Lugano. El a stat atunci două zile în spital şi a fost operat la maxilar.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend