Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Goana după controlul Electroargeş dezvaluie CULMEA “JUSTIŢIEI”. Un judecător a copiat o sentință cu tot cu datele greșite

Avatar

Publicat

in

Copy paste dubios: a copiat , cu tot cu datele greșite, 31 din cele 34 de paragrafe din hotărârea judecătorească dată de un alt magistrat

Disputa din tribunale pentru controlul Electroarges SA deținută inițial de defunctul om de afaceri Cătălin Chelu scoate la iveală tot felul de sentințe ciudate, cu probleme flagrante, pronunțate de magistrați chemați să soluționeze litigii comerciale.

Aşa cum scriam săptămâna trecută, o sentința inițială pronunțată de judecătoarea Sorina Luchian  într-un dosar în care în joc era soarta unui pachet considerabil de acţiuni la Electroarges SA, a fost anulată pentru neregulile ulterior de Curtea de Apel Galați iar cererea de anulare a tranzacțiilor făcute de Ala Procopenco cu firmele lui Constantin Ștefan a fost trimisă spre rejudecare. Cum judecătoarea Sorina Luchian va fi cercetata diciplinar de Inspectia Judiciara, dosarul a fost preluat de judecătoarea Magdalena Hanu care, ce sa vezi, ne arata cum poti face un copy paste şi in materie de sentinţe judecătoreşti.

Aszfel, magistratul Magdalena Hanu, în rejudecarea unui dosar care viza un pachet consistent de actiul la Electroarges SA, în sentința pronunțata de ea, a copiat 31 din cele 34 de paragrafe din hotărârea judecătorească a Sorina Luchian anulată pentru că părții vătămate i s-a încălcat dreptul la apărare. În plus, Magdalena Hanu a copiat inclusiv dispozitivul cu tot cu datele greșite din el

În prima parte a dezvăluirilor despre procesele pentru controlul fostelor firme ale lui Cătălin Chelu NewsOnline a arătat cum față de judecătoarea Mihaela Sorina Luchian de la Tribunalul Galați s-a redeschis cercetarea disciplinară după ce într-un proces având ca miză anularea ca presupus frauduloasă a unor tranzacții a dat cuvântul părților pe excepții și pe probe, dar la final s-a pronunțat pe fondul cauzei, anulând tranzacțiile fără să dea posibilitatea părții vătămate să-și susțină cauza.
Marele beneficiar al deciziei judecătoarei Sorina Mihaela Luchian ar fi fost cercul de interese strâns în jurul fostei partenere a lui Cătălin Chelu, Ala Procopenco, din care face parte și noul sfătuitor al acesteia, fostul specialist de la DIICOT, actualul avocat Daniel Stoicescu. Miza o reprezintă preluarea controlului societății Electroargeș SA și a societăților la care această firmă deține la rândul ei acțiuni.
După moartea lui Catalin Chelu, Ala Procopenco a vândut, printr-o serie de tranzacții la vedere, pe piața de capital, acțiunile la Electroargeș SA către Investments Constantin, societatea omului de afaceri Constantin Ștefan, pe care-l adusese să preia managementul companiilor ei. Acum, Procopenco, consiliată de avocatul Daniel Stoicescu, se pretinde prejudiciată.
Sentința inițială pronunțată de judecătoarea Sorina Luchian a fost anulată pentru neregulile menționate mai sus de Curtea de Apel Galați iar cererea de anulare a tranzacțiilor făcute de Ala Procopenco cu firmele lui Constantin Ștefan a fost trimisă spre rejudecare.
Dosarul a fost preluat de judecătoarea Magdalena Hanu care are un stil de a aborda cauza total straniu. Mai exact, amână pronunțarea 47 de zile, se pronunță pe 2 aprilie a.c. și redactează hotărârea chiar a doua zi, pe 3 aprilie. Deși la prima vedere s-ar putea spune că judecătoarea Magdalena Hanu a amânat pronunțarea pentru a o și putea redacta în același timp, evoluția evenimentelor ne arată că lucrurile nu par să fi stat chiar așa.

Cum acoperi formal viciile de procedură grave ale unei colege

Spre exemplu judecătoarea Magdalena Hanu a copiat integral dispozitivul deciziei judecătoarei Mihaela Sorina Luchian, fiind admisă acţiunea formulată de SCP PDA Insolvency SPRL, în calitate de administrator judiciar al debitoarei Bran Oil SA – firmă controlată de Ala Procopenco, deși la termenul de judecată din data de 14.02.2019 când s-au pus concluzii pe fond s-a reținut înlocuirea acestuia cu CITR Filiala Galați SPRL în calitate de lichidator judiciar al debitoarei Bran Oil.
În plus, la o simplă analiză se vede clar cum motivarea sentinței judecătoarei Magdalena Hanu conține 34 de paragrafe, din care 31 de paragrafe sunt identice cu Sentința pronunțată în primul ciclu procesual, respectiv sentinta nr. 115/19.03.2018 dată de judecătoarea Mihaela Sorina Luchian, atât din punct de vedere al conținutului, cât și din punct de vedere al cronologiei paragrafelor, adică a ordinii în care acestea sunt așezate în pagină.
Singurele paragrafe care nu se regăsesc în sentința din 2018 a judecătoarei Sorina Luchian dar se regăsesc în sentința de anul acesta, sunt cele în care judecătoarea Magdalena Hanu analizează excepția lipsei de interes și a inadmisibilitatii acțiunii prin prisma caracterului irevocabil al ordinelor de transfer pe piata de capital, aspecte care nu puteau să fie preluate din sentința pronunțată în primul ciclu procesual întrucât acestea au fost invocate în rejudecare.
În aceste condiții Investments Constantin a sesizat CSM – Inspecția Judiciară, reclamând-o pe judecătoarea Magdalena Hanu pentru gravă neglijență, arătând că i s-a încălcat dreptul la apărare în proces din moment ce judecătoarea nu a făcut o analiză proprie a cauzei ci a copiat o sentință deja anulată.
Mai exact, întregul mod de a gestiona un dosar al judecătoarei Magdalena Hanu este unul problematic. Practic ea a copiat aproape integral o sentință anulată inițial pentru că firmei Investments Constantin i s-a încălcat dreptul la apărare prin faptul că judecătoarea Sorina Luchian nu a dat cuvântul părților pe fondul cauzei.
Deși speța se afla în rejudecare judecătoarea Magdalena Hanu pare că a fost preocupată doar să acopere formal, de ochii lumii, viciile de procedură grave ale colegei Sorina Luchian, pe fondul cauzei menținând direcția stabilită prin prima sentință de anulare a tranzacțiilor. Asta în condițiile în care, potrivit unor surse judiciare, la momentul sentinței judecătoarei Magdalena Hanu era de notorietate printre judecătorii sindici de la Tribunalul Galați faptul că față de judecătoarea Mihaela Sorina Luchian se redeschisese cercetarea disciplinară pentru modul cum a pronunțat sentința care avea să fie copiată de Magdalena Hanu.

Or, Codul de procedură civilă spune însă că deliberarea unui magistrat presupune „exprimarea opiniei” cu privire la aspectele deduse judecății, urmând ca apoi acestă opinie să fie redactată în scris, devenind astfel motivarea hotărârii. Cum însă motivarea hotărârii judecatoarei Magdalena Hanu reprezintă o simplă reproducere a unei hotărâri deja existente, casate și fără forță juridică, devine evident că nu a avut loc o deliberare proprie a judecătorului.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Bilanțul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19! Sub 72.000 de persoane vaccinate, 68 de reacții comune și minore, în ultimele 24 de ore

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit datelor puse la dispoziţia Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, situaţia din ziua de 18 aprilie a.c., ora 17.00, este următoarea:

În ultimele 24 de ore, au fost administrate 71.922 de doze de vaccin, dintre care 54.818 – Pfizer, 8.481 – AstraZeneca şi 8.623 – Moderna, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Potrivit unui comunicat al CNCAV, 48.097 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 23.825 de persoane şi cu cea de-a doua. De la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 4.231.714 de doze unui număr de 2.626.810 de persoane, dintre care 1.021.906 au primit o doză şi 1.604.904 şi pe cea de-a doua.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 68 de reacţii adverse – 12 de tip local şi 56 de tip general. Totodată, de la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 12.891 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, 1.326 de tip local şi 11.565 de tip general.

CNCAV menţionează că 136 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

CTP, despre afirmațiile lui Vlad Voiculescu: ‘Așa ceva n-au făcut nici măcar dihăniile astea care ies să zbiere prin piață și prin fața Ministerului Sănătății, nu au venit cu ipoteza asta, că sunt mii de morți în plus, care sunt ascunși. Au avut altele!’

Avatar

Publicat

in

De

Gazetarul Cristian Tudor Popescu îl critică pe ministrul demis al sănătății, Vlad Voiculescu, pentru afirmațiile – lipsite de dovezi – cum că ar putea fi mii de decese de COVID ce nu apar în bilanțurile oficiale și le consideră lipsite de responsabilitate. 

”Cum o să fie numai 137 de morți (bilanțul de vineri – n.r.)?! Sunt mii de morți, pe care îi ascund ăștia din cifre! Așa ne-a spus dl. Voiculescu astăzi, așa a declarat chiar în Republica. A spus: Nu e exclus să fie mii de morți în plus. Din ce a spus dl. Voiculescu, și anume că se ascund morți, că sunt mult mai mulți și e vorba de mii, rezultă că transmite în opinia publică ideea că au dreptate cei care au zbierat, în fața spitalului, „Asasinilor!” la adresa medicilor care îi tratau pe bolnavi în spital.

Rezultă clar, toată lumea își dă seama acum: medicii omoară oameni în spitale și ăștia îi ascund din cifre! Acele dihănii care i-au strigat medicului Andreea Moldovan „Marș, criminalo!”, în fața Ministerului Sănătății, înseamnă că au dreptate, potrivit dlui Voiculescu. Și doamna este tot o criminală, fiind medic, nu? Omoară oameni și ei sunt ascunși din cifre. Așa ne spune dl. Voiculescu”, a comentat cu sarcasm Cristian Tudor Popescu, vineri seara, la Digi24.

”Am spus despre dl. Voiculescu că este un politicar prost, dar un om cu intenții bune. Retrag ambele calificări, pentru că dl. Voiculescu nu este prost, iar în ceea ce privește intențiile dlui Voiculescu eu nu mai văd decât eforturi din partea domniei sale de a face cât mai mult rău prin prejur, după ce a fost scos din funcția de ministru.

E vorba de această declarație a domniei sale, care nu se bazează pe niciun fel de suport, nu-și asumă nicio cifră și spune: N-am documentat încă aceste afirmații, nu o să folosesc cifre. Dl. Voiculescu este pe cât de inteligent – e deosebit de inteligent -, pe atât de perfid. Această exprimare „nu e exclus să fie mii de morți în plus” vedeți cum este făcută? Ca oricând să poată să spună: Dar ce, eu am zis că erau? Am zis că nu e exclus, adică e o posibilitate” – a arătat gazetarul.

”Când faci o asemenea afirmație, de o asemenea gravitate, vă dați seama ce înseamnă: se ascund morți! Așa ceva n-au făcut nici măcar dihăniile astea care ies să zbiere prin piață și prin fața Ministerului Sănătății, nu au venit cu ipoteza asta, că sunt mii de morți în plus, care sunt ascunși. Au avut altele!”, a adăugat CTP.

Oamenii riscă să nu mai aibă încredere în nicio cifră

”De anul trecut și până acum, transmite dl. Voiculescu populației, au murit mult mai mulți oameni, dar au fost ascunși din cifre. Și spune: „investigațiile noastre”. Noastre. Știți, cum se spunea pe vremuri: „organele noastre de Securitate”, adică sânge din sângele nostru, al poporului. Investigațiile noastre! Care noastre?” se întreabă gazetarul, subliniind ambiguitatea expresiei.

”Să presupunem că e adevărat, că e o diferență de mii de morți. Cum poți, ca persoană responsabilă, fost ministru de două ori, cum poți să faci această declarație publică înainte ca să existe vreo confirmare, ca să existe vreo confruntare, ca să se facă o anchetă? Pe baza cui? Pe baza zicerilor unor prieteni de-ai dumitale din Ministerul Sănătății? A fost confruntat Institutul Național de Sănătate Publică?” – a continuat CTP șirul întrebărilor.

„Oamenii acum pot să nu mai aibă încredere în nicio cifră: Păi, dacă a spus dl. Voiculescu că se ascund morții! Nu testele, nu infectații noi, ci chiar morții! Atunci, toate cifrele sunt puse sub semnul întrebării” – a arătat CTP posibilele consecințe.

Ar trebui ca Procuratura să lămurească, după ce face această declarație publică și și-o asumă dl. Voiculescu, mai spune CTP. Gazetarul se întreabă din nou cât de responsabil este fostul ministru.

”În acest moment al pandemiei, în care circulă tot felul de teorii și de conspirații și de manipulări ordinare împotriva vaccinării, împotriva portului măștii, un infern, vine dl. Voiculescu, imediat după ce a fost dat afară, și ne comunică acest lucru, pe care nu-l poate argumenta cu dovezi și îl aruncă în spațiul public. Va avea efect, bineînțeles, și știe foarte bine, de aceea v-am spus, e o persoană foarte inteligentă și remarcabil de perfidă”, subliniază Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul reliefează posibilele consecințe ale unui astfel de gest:

”Problema e că lovește în credibilitatea – și așa extrem de șubrezită – a autorității, a autorităților, a instituțiilor din România. Asta este o bombă aruncată. Oamenii pot să intre într-o stare de nesiguranță, de anxietate: Păi, bine, domnule, dacă ăștia ne mint, ăștia ascund morți, atunci ce să mai credem?”

În plus, e un moment în care procesul de vaccinare a avut o frână, și nu din pricina guvernului, ci a firmei AstraZeneca, a menționat CTP. O speranță că acest moment ar putea fi depășit este în cele 80.000 de vaccinări pe zi la care s-a ajuns, dar pericolul este că acum, și aceste cifre ar putea fi percepute drept o minciună.

”Minte ăștia, care 80.000? Păi dacă ei minte cu morții, cum să…? N-a făcut 80.000, domn’le, minte ăștia! Ca să ne asuprească, să ne subjuge cu dictatura. Minte!” – a reprodus CTP mecanismul de gândire al celor care se lasă ușor influențați de teoriile conspirației.

În final, gazetarul atrage atenția și asupra a ceea ce ar putea fi interpretat ca un gest de lașitate al fostului ministru al sănătății.

”Atât vreau să vă mai întreb: de ce dl. Voiculescu nu a fost alături de dna Moldovan, în fața Ministerului Sănătății? Dl. Voiculescu a fost mereu cu dna. Moldovan lângă el, și-a adus-o lângă el, se agață cu disperare de imaginea bună și meritată a dnei. doctor, a ieșit cu ea la toate conferințele de presă, i-a delegat toate atribuțiile. Și când a plecat dna doctor, cu protestatarii – cu dihăniile – în față, de ce n-a ieșit dl. Voiculescu la braț cu dna doctor, ca să-i înfrunte sau să le înfrunte pe respectivele?” – a punctat gazetarul, informează digi24.ro

Citește și:

Schimb de replici cu scântei, în direct, între CTP și Vlad Voiculescu! Fostul ministru al Sănătății, acuzat că ‘a inundat casa ca să nu ia foc’!

CTP, observație-cheie: ‘Vlad Voiculescu ia în considerare posibilitatea să plece toată lumea cu el. După mine, potopul! Da?’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend