Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Global Hawk, noua drona spion NATO

Avatar

Publicat

in

Alianța militară Nato tocmai a primit primele sale drone de ultimă oră, numite Global Hawks, anunță BBC.

Drona poate zbura peste 30 de ore cu un singur rezervor de combustibil, fiind capabilă să acopere jumătate din circumferința globului.

Publicitate

Aceste drone vor ajută comandanții de la sol să identifice potențialele amenințări pentru membrii NATO. O drona este capabilă să supravegheze un teritoriu de dimensiunea Poloniei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ministrul ‘Grindă’ a picat între scaune: Orban a anunțat că-l remaniază, dar a pierdut și alegerile

Avatar

Publicat

in

De

Situație extrem de ciudată pentru ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan. Premierul Ludovic Orban a ieșit public și a anunțat că-l remaniază pentru că a câștigat Primăria Focșani și va merge primar.

Citește și: Numărătoare PARALELĂ la PNL: liberalii au câștigat 18 județe. Oprișan ar fi pierdut la Vrancea

Publicitate

Totul se poate răsturna pentru Ion Ștefan, asta pentru că PSD clamează victoria în Focșani. Cei de la PSD susțin că au câștigat alegerile, ceea ce îl așează ”între scaune” pe Ion Ștefan.

”Miniștrii care au câștigat alegerile locale se vor duce pe pozițiile oferite de cetățeni și vor veni miniștri care să le ia locul.”, a declarat Ludovic Orban, în noaptea de duminică spre luni, la România TV.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ploieştiul și-a ales primar un liberal care a trecut pe la PDL, PMP și ALDE și este anchetat de DNA

Avatar

Publicat

in

De

Liberalul Andrei Volosevici a fost anunţat, duminică, seară, de către liberalii prahoveni, drept câştigător al funcţiei de primar al Ploieştiului, deputatul Roberta Anastase arătând că prin votul din cadrul acestui scrutin “s-a făcut dreptate”.

“Este un moment foarte fericit pentru noi la Ploieşti, un moment în care noi considerăm că s-a făcut dreptate, iar ploieştenilor de astăzi li se redă cel mai bun primar pe care l-au avut în ultimii 30 de ani. Îl felicit pe Andrei Volosevici, câştigătorul din această seară şi omul de la care de astăzi se aşteaptă foarte multe lucruri”, a spus Anastase, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Andrei Volosevici, scrie agerpres.ro.

Publicitate

Acesta din urmă a arătat că votul dat de ploieşteni îl responsabilizează şi va lucra constructiv, abordând metoda “administraţie la firul ierbii”.

“Mi-e frică, pentru că votul de astăzi a arătat foarte clar încrederea ploieştenilor pe care niciodată nu îmi voi permite să o trădez. Arată foarte clar aşteptările despre ceea ce înseamnă un oraş modern, un oraş în care lucrurile să fie normale şi cred că din momentul ăsta începe adevărata luptă pentru a demonstra că nu au fost înşelaţi în votul lor. Logica este simplă: normalitate, forţă la judeţ, şi sunt convins că vom avea, lucru constructiv, respect pentru fiecare vot, indiferent de coloratură politică. Pot să învăţ de la oricine (…) şi să preiau o idee care este absolut în regulă şi o voi face. Numai prin construcţie şi prin acest respect pentru toată lumea, că vorbim de oamenii din administraţie sau de alte partide politice, vom putea construi de aşa manieră încât oraşul ăsta, în primă fază, să meargă către normalitate, ulterior să se dezvolte”, a declarat Volosevici.

Andrei Volosevici a fost ales primar al Ploieştiului în 2008 din partea PDL şi a candidat şi pentru mandatul următor, pierzând alegerile în faţa candidatului PSD Iulian Bădescu.

Ulterior, tot în 2012, Volosevici a fost ales senator din partea PDL, partid din care a demisionat înscriindu-se în PMP. La începutul anului 2015, el a anunţat că va activa în cadrul grupului parlamentar al PNL.

În 2016, a fost anunţat oficial drept candidat al PNL pentru un nou mandat de primar al Ploieştiului, însă şi-a retras candidatura având în vedere faptul că era vizat de o anchetă a procurorilor DNA Ploieşti.

În toamna aceluiaşi an, Andrei Volosevici a candidat din partea ALDE pentru un mandat de deputat, însă nu a reuşit să intre în Parlament.

În iunie 2016, Andrei Volosevici a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti pentru abuz în serviciu şi două fapte de trafic de influenţă în legătură cu finanţarea echipei FC Petrolul Ploieşti şi atribuirea unui contract de lucrări.

În acelaşi dosar a fost deferită justiţiei, Simona Albu, la data faptei şef al Serviciului Juridic în cadrul Direcţiei Juridice a Primăriei municipiului Ploieşti, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea unui folos necuvenit pentru altul.

Volosevici şi Simona Albu au fost achitaţi în primă instanţă în acest dosar, care se află acum la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend