Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Gică Popescu i-a pus la zid pe tricolori după înfrângerea cu Muntenegru: „Cel mai slab meci al naționalei. Să vină alții”

Publicat

in

România a suferit o înfrângere rușinoasă la Podgorica, 0-2 vs Muntenegru, iar Gică Popescu i-a criticat dur pe jucătorii lui Edi Iordănescu. Fostul căpitan al naționalei i-a comparat pe tricolori cu niște amatori și a afirmat că aceștia au o „atitudine nesimțită” în momentul în care își reprezintă țara.

Gica PopescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Gică Popescu dă de pământ cu naționala lui Edi Iordănescu: „Să vină alții”

Actualul președinte al clubului Farul Constanța a afirmat că rușinea acestui eșec îi va urmări mult timp pe jucătorii care au evoluat sâmbătă seara.

„Eu sincer nu ţin minte un meci mai slab al echipei naţionale. Vă spun sincer, chiar nu îmi aduc aminte de un meci mai slab. Singurul cuvânt care îmi vine în minte este ‘ruşinos’. Băieţii ăştia au arătat ca o echipă de amatori în seara asta. E clar că nu merită să îmbrace tricoul echipei naţionale.

Alţii, să vină alţii, pentru că noi cu aceşti jucători am pierdut calificări. Rezultatul cu aceştia îl ştim toţi: calificări pierdute. Eu aş putea să îi dau un 5 lui Raţiu, în rest corigenţi toţi. Decât să vii şi să te prezinţi aşa la echipa naţională, mai bine stai acasă.

Să vii cu o astfel de abordare cu Muntenegru, nu se poate! Tactica îi aparține antrenorului. Eu sunt convins că Edi le-a spus 4-1-4-1, după un 4-3-3 în posesie, dar cu extremele foarte jos. O abordare defensivă… Dar de aici mai departe vine spiritul de jucător, mândria de a juca pentru echipa națională.

Dacă au demnitate, se duc în fața oglinzii, își dau câteva perechi de palme și se trezesc. Ce să mai discute, ce să se întâlnească?! Toți cei care au fost azi pe teren vor duce mult timp această rușine. Un asemenea rezultat rușinos lasă urme. Au o atitudine nesimțită când vin la națională. Ei asta fac!

În seara aceasta nu ne-a bătut Muntenegru, ne-am bătut singuri, pentru că nu ne-au pus cu adevărat sub presiune. Muntenegru a fost o echipă care părea să se mulţumească în final cu un 0-0. Din păcate noi nu i-am lăsat să-şi ducă la bun sfârşit această dorinţă. Îmi este foarte, foarte greu să comentez un meci pierdut cu Muntenegru, o ţară care este cât Clujul, cu studenţii care vin din afară la studii” – Gică Popescu, la postul Prima TV.

Echipa națională de fotbal a României a debutat cu stângul în Grupa 3 din Divizia B a Ligii Națiunilor. La primul meci oficial cu Edi Iordănescu în postura de selecționer, „tricolorii” au pierdut cu 2-0, la Podgorica, împotriva reprezentativei Muntenegrului.

Golurile au fost marcate de Mugosa (’66) și Vukcevic (’87). Ambele faze au început după greșeli ale căpitanului Vlad Chiricheș.

Tot sâmbătă, Finlanda și Bosnia-Herțegovina au terminat la egalitate, scor 1-1.

Cum arată programul României în Liga Națiunilor și cine transmite meciurile

4 iunie 2022

Muntenegru – România 2-0

7 iunie 2022

Bosnia și Herțegovina – România (21:45, Live pe Antena 1)

11 iunie 2022

România – Finlanda (21:45, Live pe Antena 1)

14 iunie 2022

România – Muntenegru (21:45, Live pe Primasport)

23 septembrie 2022

Finlanda – România (21:45)

26 septembrie 2022

România – Bosnia și Herțegovina (21:45).

*Meciurile vor fi LiveText pe Hotnews.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Mircea Lucescu și războiul din Ucraina: „Jucătorii mei ar fi murit în prima zi pe front”

Publicat

in

De

Mircea Lucescu a reușit să o țină pe linia de plutire pe Dinamo Kiev și a ajuns până în play-off-ul Champions League. După ce a pierdut prima manșă a dublei cu Benfica Lisabona, antrenorul român a vorbit despre dificultățile prin care trec jucătorii săi, care se gândesc tot timpul la războiul din Ucraina.

Mircea LucescuFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Antrenorul a părăsit Ucraina la începutul războiului, împreună cu jucătorii de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk și familiile acestora.

„Il Luce” a afirmat că jucătorii nu ar fi reușit să reziste pe front, în cazul în care ar fi fost obligați să se înroleze în armată.

„Eu și doi prieteni de-ai mei am făcut tot ce am putut pentru a scoate jucătorii din Ucraina. Dacă ar fi trebuit să meargă la război, ar fi murit în prima zi.

Scopul lor este să redea acestei țări imaginea unui stat care continuă să trăiască prin intermediul sportului. Eu am fost unul dintre cei care au dat o mână de ajutor, alături de Federația Română de Fotbal și președintele UEFA, Ceferin.

Am fost alături de jucătorii de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk. Fotbalul îi face să nu se mai gândească la ce se întâmplă (n.r. în Ucraina), iar când văd fețe triste, simt că trebuie să-i înveselesc. Singurul lucru care îi poate înveseli cu adevărat este reprezentat de rezultatele pozitive din meciuri. Așa merg mai departe” – Mircea Lucescu, citat de sport.ua, potrivit AS.ro.

Dinamo Kiev va juca probabil în grupele Europa League

Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, a fost învinsă cu 2-0 de Benfica Lisabona, miercuri, în prima manșă a play-off-ului Champions League.

În meciul disputat la Lodz, Polonia (echipa din Ucraina a fost considerată gazdă), Benfica a punctat prin Gilberto (‘9) și Goncalo Ramos (’37).

Returul se va jua marți, 23 august, pe Estadio da Luz din Lisabona.

Învingătoarea va merge în grupele Champions League, iar pierzătoarea va evolua în grupele Europa League.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

România cumpără sisteme portabile de rachete antiaeriene. Licitație de circa 680 de milioane de euro lansată de MApN

Publicat

in

De

România vrea să cumpere câteva sute de sisteme portabile cu rachete antiaeriene cu care să-și doteze propriile trupe. Ministerul Apărării tocmai a lansat o licitație restrânsă pentru achiziția de Sisteme de rachete antiaeriene cu bătaie apropiată/rază foarte scurtă de acțiune, portabil — MANPAD.

sistem de rachete MistralFoto: Jody AMIET / AFP / Profimedia Images

Licitația publicată în SEAP are o valoare maximă estimată de 677.298.000 milione de euro fără TVA.

231 de sisteme de rachete antiaeriene cu bătaie apropiată/rază foarte scurtă de acțiune, portabil — MANPAD

Cantitate maximă estimată Acord-cadru – 231 sisteme conform descrierii din specificația tehnică (cerința C2+C3) la care se adaugă echipamente auxiliare, astfel:

– 87 sisteme pentru antrenament;

– 19 stații mobile pentru verificări;

– 23 echipamente auxiliare pentru detectare defecte;

– 66 seturi de echipamente mentenanță de nivel luptă;

– 20 seturi de echipamente mentenanță de nivel intermediar;

– 87 seturi materiale didactice;

– 1 simulator instruire instituțională;

– 10 rachete testare operațională;

– 148 interfețe C2;

– 1 set de materiale didactice pentru instruire instituționalizată;

– livrare de pachet suport logistic.

Licitația va fi adjudecată în baza celui mai bun raport calitate – preț, după următoarea formulă:

  • 70% propunerea tehnică:

F1:Distanța maximă la care țintele pot fi combătute (m) 15%

F2:Înălțimea maximă la care țintele pot fi combătute (m) 15%

F3:Viteza maximă a țintelor ce pot fi combătute („ținta se duce”) (m/s) 15%

F4:Durata inițială de viață în serviciu a rachetei antiaeriene (ani) 15%

F5:Probabilitatea de lovire a țintei cu o singură rachetă 15%

F6:Numărul de sisteme (conform cerințelor C2 și C3 din Specificația tehnică) livrate în primele 12 luni de la semnarea contractului 15%

F7:Realizarea mentenanței de nivel complex în România 10%

  • 30% prețul ofertei

Cerința minimă de calificare: operatorii economici candidați trebuie să prezinte documente din care să rezulte că, în ultimii 5 ani, calculați prin raportare la data limită de depunere a candidaturilor (stabilită în anunțul de participare), au executat livrări de produse similare și care cumulat să fi avut o valoare de cel puțin 677.298.000,00 euro, această valoare reprezentând valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent acordului cadru ce urmează a fi atribuit. Prin produse similare, autoritatea contractantă înțelege numai sisteme de rachete antiaeriene portabile.

Ofertele au termen final de depunere data de 28.09.2022.

Câteva din cele mai cunoscute sisteme MANPADS ce ar putea intra la licitație ar fi, spre exemplu: Mistral (MBDA), Stinger (Raytheon), Starstreak (Thales), RBS 70 (SAAB) sau Piorun (Mesko – Polonia).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend