Conecteaza-te cu noi

Pitesti

GHINION! Nicuţ, Pendiuc, Nicolescu şi alţi primari nu primesc PENSII SPECIALE ! 

Avatar

Publicat

in

Alături de cei trei, alţi primari din Argeş nu pot primi aceste pensii pe motiv de… condamnare
– 2000 euro pensie specială va primi orice primar de municipiu iar un primar de comună circa 1000 euro
Manevra politică de proporţii prin care primarii și viceprimarii, alături de președinții și vicepreședinții de consiliu județean, vor primi indemnizații speciale după ce vor ieși la pensie, a primit săptămâna trecută votul decisiv al Camerei Deputaților. Practic, acești bani se vor da în plus față de pensiile la care aleșii locali oricum vor avea dreptul. Mai exact, toţi cei care au fost aleși primari, viceprimari, președinți sau vicepreședinți de consiliu județean vor primi o indemnizație specială după ce vor ieși la pensie, în plus față de pensie. Concret, proiectul vizează persoanele alese începând cu anul 1992, în condițiile în care această indemnizație nu există în prezent.„Persoanele alese începând cu anul 1992 de către cetățeni, prin vot universal, egal, direct, secret, respectiv prin vot secret indirect și liber exprimat, care au exercitat funcții de autoritate executivă, respectiv primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții consiliilor județene (…), au dreptul, la încetarea mandatului, la o indemnizație lunară pentru limită de vârstă”, scrie în propunerea legislativă. Indemnizația specială se va acorda aleșilor locali de la data la care li se acordă pensia pentru limită de vârstă, însă nu înainte să le înceteze mandatul aflat în derulare. În esență, indemnizația se va cumula cu orice pensie acordată în sistemul public sau în alte sisteme de pensii (de exemplu, cel al pensiilor militare).

Nicuţ de la Curtea de Argeş şi Pendiuc de la Piteşti ar putea rata şansa de a încasa pensii speciale

Publicitate

Cum Argeşul are o mulţime de primari care îndeplinesc condiţiile cerute de noua lege, evident că aceştia se vor bucura, Nu toţi ! Asta pentru că , potrivit aceleiaşi legi abia adoptate, aleșii condamnați definitiv pentru infracțiuni de corupție, comise ca primari, viceprimari, președinți sau vicepreședinți de consiliu județean nu vor putea să ceară indemnizația specială. Suprinzator, sau nu, “matusalemicii” administraţiei publice din Argeş au şanse mari de a rata pensia speciala. Ba mai mult, având în vedere lungimea mandatelor, aceștia trebuiau să fie campionii pensiilor speciale în Argeș dar, ghinion, au șanse mari de a nu încasă niciun leu în plus la pensia de drept. De exemplu, fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, cel mai longeviv primar din România, cu 6 mandate bifate, ar fi trebuit să primească cea mia mare pensie specială în Argeș. Cum acesta apare că având procese iar dacă intr-unul dintre acestea decizia definitivă va fi condamnare, fostul edil nu va încasa niciun leu în plus la pensia de drept, va rata șansa de a primi lunar circa 1700 Euro în plus. Un alt fost primar care are ghinion este Gheorghe Nicut de la Curtea de Argeș. Acesta se încadrează în prima parte a noii legi care îi da dreptul de a încasa pensie suplimentară dar, având în vedere condamnarea sa, va trebui să spună adio bănuţilor în plus la pensie. Reamintim că Nicut a primit o condamnare în celebrul “Dosar al Școlilor” , un dosar de corupție în care a mai fost condamnat și fostul președinte al CJ Argeș, Constantin Nicolescu.

Nici baronul Constantin Nicolescu si nici alţi primari de comună nu vor încasa pensii speciale

Cum pensiile speciale au fost gândite nu numai pentru primari și viceprimari ci și pentru președinții de Consilii Județene, nici Constantin Nicolescu nu se va putea bucură de pensia specială care ar fi avut o valoare de invidiat. Printre cei care vor privi cu jind la alți primari care vor încasă lunar sume consistente siplimentarte la pensia de drept se vor număra și cîțiva primari de comună, printre aceștia aflându-se, de exemplu, Vasile Nica, fostul primar de la Valea Danului. Acesta, chiar dacă are suficiențe mandate pentru a încasă pensia specială, nu se va putea bucură de ea pentru că a fost condamnat la 2 ani și 8 luni închisoare cu executare într-un dosar cu subvenții europene în agricultură, în care a fost acuzat de fraudă.

Ce pensie suplimentară va primi primarul sau viceprimarul tau

Reamintim ca la acest moment pensii speciale de serviciu au, în România, militarii, polițiștii, aviatorii, diplomații, angajații din Justiție, cei din Parlament și de la Curtea de Conturi. Ce le face „speciale” e tocmai faptul că sunt plătite din două surse – o parte vine din contribuții, deci din bugetul de pensii – , iar diferența de la bugetul de stat, adică din impozitele tuturor. Or, cumulate, pensia obișnuită a oricărui primar – de la Casa de Pensii – și această indemnizație – plătită direct de la bugetul de stat – duc exact la formula oricărei pensii speciale. Demn de reţinut este faptul ca dacaă actualele pensii rămân fixe, indexate anual doar cu rata inflației, aleșilor locali ar urma să le crească indemnizația ori de câte ori se mărește salariul minim pe economie în România. Redactorii ziarului nostru au calculat, pe baza noii legi adoptate aseara de parlamentari, cât ar urma să ia orice fost primar, viceprimar, președinte sau vicepreședinte de Consiliu Județan după ce face 65 de ani. Astfel, dacă va sta in funcţie trei mandate, primarul celei mai mici comune din România va primi 4377 de lei doar ca bonificație. Suma se adaugă la pensia calculată oricum în funcție de indemnizația mărită succesiv și anul trecut și anul acesta. Un primar de municipiu poate ajunge la 8208 lei suplimentar, iar un președinte de Consiliu Județean la 9849 de lei. Reamintim ca aceste sume ar putea creste, ele fiind indexate permanant cu functie de salariul minim pe economie.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Argeșul, fruntaș la COVID: 98 cazuri noi și 6 decese, în doar 24 de ore!

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit ultimei informări oficiale a Grupului de Comunicare Strategică și a Prefecturii Argeș, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.309 cazuri noi de persoane infectate, dintre care 98 sunt din județul Argeș. Până astăzi, 5 august 2020, la nivelul țării noastre un număr de 2.521 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat iar în județul Argeș s-au înregistrat 6 noi decese în ultimele 24 de ore.

La nivel de Argeș, reprezentanții Instituției Prefectului Argeș informează că situația epidemiologică din județ, conform datelor DSP, se prezintă după cum urmează:

Publicitate

-persoane aflate în carantină: 0;
-persoane aflate în izolare (anchetă epidemiologică): 658;
-persoane externate la cerere: 448;
-persoane internate în spital: 561;
-persoane vindecate: 1153;
-persoane diagnosticate pozitiv: 3705;
-persoane decedate: 137.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Dan Manu promite: NU VOI CANDIDA LA ȘEFIA CJ ARGEȘ !

Avatar

Publicat

in

De

Prezent, astăzi , la conferinta de presă a CJ Argeș, preşedintele Dan Manu a ținut să anunțe, sub forma unei promisiuni, că nu va candida pentru un nou mandat la Consiliul Judeţean. Chestionat de jurnaliști, Dan Manu a recunoscut că a fost ofertat de mai multe partide, dar a decis să rămână un simplu social-democrat. Nu ne-a spus si care e prețul sau ce va primi in schimbul acestei intrari de moment in anonimat !

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend