Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ghidul cumpărătorului: 8 sfaturi de urmat la achiziția unei mașini noi

Avatar

Publicat

in

Avantajele achiziționării unei mașini noi sunt incontestabile, mai ales dacă luăm în calcul faptul că piața autoturismelor second hand ascunde foarte multe capcane. Totuși, există câteva aspecte de luat în calcul chiar și atunci când te-ai decis să devii șoferul unui autovehicul cu zero kilometri, pentru a te asigura că faci alegerea corectă pentru nevoile și dorințele tale.

Urmează pașii din acest ghid care conține sfaturi utile de urmat pentru a te asigura că achiziția unei mașini noi este o afacere avantajoasă!

1. Calculează-ți bugetul

Prețurile mașinilor noi sunt destul de mari, mai ales dacă îți dorești un automobil performant, cu dotări de ultimă generație. Este cert, beneficiile de care te vei bucura sunt pe măsura costurilor, însă înainte de a investi într-o mașină nouă trebuie să știi dacă ți-o permiți cu adevărat.

Așadar, calculează costurile ascunse care se referă la revizii, consum, reparații neprevăzute care pot fi necesare și care nu sunt acoperite de garanție. De asemenea, nu uita nici de contravaloarea aferentă uneipolițe de Răspundere Civilă Auto, asigurarea RCA fiind obligatorie.

Pentru a-ți face o idee despre costurile pe care le implică aceasta, poți folosi un calculator asigurare auto. Ca regulă generală, economiile pentru un automobil nu ar trebui să depășească un sfert din venitul lunar al familiei.

2. Restrânge lista de opțiuni

Poate știi deja care este mașina la care visezi, sau poate ai o listă de dorințe destul de elaborată; ei bine, în cel de-al doilea caz sfatul nostru este să restrângi lista la doar 2-3 variante pe care le iei serios în calcul.

Îți va fi mult mai ușor să faci acest lucru, având în vedere că știi deja care este limita de buget în care te încadrezi. Poți păstra în topul tău acele modele de mașini care să coste cu 5% mai puțin decât ceea ce-ți permite bugetul tău.

3. Solicită un test drive

O mașină este unul dintre acele bunuri care trebuie să ți se potrivească perfect. De aceea, fie că vorbim despre un automobil nou sau despre unul la mâna a doua, este esențial să soliciți dealerului un test drive. Asigură-te că automobilul funcționează perfect și acordă atenție chiar și detaliilor, deoarece ele fac diferența; te simți confortabil la volanul mașinii respective? Te simți în siguranță? Îți oferă aceasta, per total, o experiență plăcută de șofat? Cel mai probabil îți conduci „aleasa”!

4. Compară prețurile

Indiferent că vorbim despre una sau mai multe modele de mașini care te-au fermecat, o etapă peste care nu poți trece constă în compararea prețurilor. Înainte să semnezi contractul de achiziție al unui automobil nou, ține cont că pot exista diferențe între ofertele diverselor reprezentanțe.

Una dintre strategiile de marketing frecvent utilizate de către vânzătorii autorizați este să ofere discounturi generoase pentru produsele la care stocul este mai mare. Prin urmare, contactează cât mai multe reprezentanțe pentru a stabili care dintre ele oferă cel mai convenabil preț pentru mașina ta preferată.

5. Negociază!

Odată ce ai urmat toți pașii descriși până acum, probabil ai decis ce mașină merită investiția. Urmează momentul în care trebuie să încerci să obții un preț cât mai bun pentru un automobil care să aibă caracteristicile și dotările pe care ți le dorești.

Așadar, pregătește-te de o negociere acerbă cu vânzătorul și fii gata să spui „Nu” ofertei sale atunci când consideri că aceasta nu te avantajează. Dealerii apelează deseori la trucuri pentru a obține o sumă cât mai mare pentru bunurile pe care le vând, de aceea vor încerca să-ți ofere, contra cost, desigur, opțiuni extra.

6. Alege modalitatea de plată

Foarte important atunci când alegi o mașină nouă este să îți alegi modalitatea de plată. Prima și cea mai simplă variantă este aceea de a achita integral, în numerar. Plata cash elimină costurile cu dobânzile și comisioanele de finanțare, însă este drept că nu vorbim despre o opțiune la îndemâna oricui.

O alternativă este finanțarea sau plata în rate. Există, momentan, destule oferte avantajoase puse la dispoziție de către producători sau dealeri, care nu percep avans și nici dobânzi. Un plus al acestei metode este că procedura de accesare a creditului nu este complicată.

Cea de-a treia variantă pentru care optează tot mai mulți cumpărători de mașini noi, este plata în leasing. Practic, această modalitate de achiziție a mașinii este ideală pentru tine dacă îți dorești să schimbi automobilul la fiecare câțiva ani, dar nu îți permiți să o plătești integral. Ratele lunare sunt, în acest caz, mai mici decât în cazul finanțării, însă la finalul încheierii contractului de leasing vei rămâne doar cu experiența pe care ți-a oferit-o automobilul în cauză.

7. Fă achiziția în cele mai potrivite perioade ale anului

Un secret pe care, poate, nu-l știai este că cea mai bună perioadă din an pentru cumpărarea unei mașini noi este toamna, înainte de apariția noilor modele de automobile. Practic, atunci este momentul în care vânzătorii își doresc să ”scape” de mașinile vechi și, deci, le reduc considerabil prețurile.

Totuși, spun unii specialiști, o altă perioadă oportună din an pentru o astfel de investiție este a doua parte a lunii decembrie, atunci când producătorii și dealerii vin cu oferte de nerefuzat pentru a încheia anul pe profit.

8. Încheie o asigurare CASCO

Ai trecut prin toți pașii pe care i-am prezentat în acest ghid, iar acum ești proprietarul de drept al mașinii la care visai; ai spune că misiunea ta s-a încheiat aici, însă mai este un lucru important pe care nu trebuie să îl omiți: realizarea unei asigurări CASCO.

Important de menționat este faptul că polița CASCO nu este obligatorie, însă îți oferă o mulțime de beneficii majore pentru asigurarea mașinii tale. De asemenea, este esențial să știi că o astfel de poliță poate fi personalizată în funcție de nevoile și de preferințele tale.

Sfaturile din acest ghid te vor ajuta să faci cea mai bună alegere atunci când te decizi că vrei să-ți cumperi o mașină nouă. Ține cont de ele pentru a fi sigur că automobilul pe care ți-l dorești își merită investiția!

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Virgil Guran: ‘Se va încheia conflictul din Coaliție. Deși noi am dovedit că am putut guverna singuri’

Avatar

Publicat

in

De

Liderul senatorilor PNL  Virgil Guran crede că lucrurile se vor rezolva și că Executivul va continua să lucreze la rezolvarea problemelor reale ale românilor: criza economică și cea medicală. EL a comentat și declarația șefei Senatului, care a spus că Guvernul Năstase a fost cel mai performant pe care l-a avut România.

”Se va încheia conflictul din Coaliție. Sunt orgolii, dar se va încerca să se caute soluții în coaliție. Trebuie să ne ocupăm de problemele reale ale României. Poate nu vom ajunge mâine la o soluție, dar vom reuși să ajungem la o înțelegere în zilele următoare.

Doamna Dragu se referea la faptul că a rezistat 4 ani Cabinetul Năstase, nu datorită unei afinități cu PSD. În acel moment nu au fost scandaluri în coaliția de guvernare Năstase. (…) Nu ne gândim să guvernăm singuri, cred că se va ajunge la o înțelegere între PNL și USR-PLUS. Deși noi am dovedit că am putut guverna singuri”.

Virgil Guran consideră că la alegerile prezidențiale din 2024 vom avea tot un președinte liberal, răspunzând astfel la întrebarea dacă Dan Barna are șanse să devină șeful statului la următoarele alegeri”, informează realitatea.net

Citește și:

Anca Dragu, ieșire în forță: ‘Politicile publice fragmentate nu duc la rezultate. Ministerele, în momentul în care se schimbă miniștrii, devin destul de greoaie și reactive

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Bilanțul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19! Sub 72.000 de persoane vaccinate, 68 de reacții comune și minore, în ultimele 24 de ore

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit datelor puse la dispoziţia Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, situaţia din ziua de 18 aprilie a.c., ora 17.00, este următoarea:

În ultimele 24 de ore, au fost administrate 71.922 de doze de vaccin, dintre care 54.818 – Pfizer, 8.481 – AstraZeneca şi 8.623 – Moderna, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Potrivit unui comunicat al CNCAV, 48.097 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 23.825 de persoane şi cu cea de-a doua. De la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 4.231.714 de doze unui număr de 2.626.810 de persoane, dintre care 1.021.906 au primit o doză şi 1.604.904 şi pe cea de-a doua.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 68 de reacţii adverse – 12 de tip local şi 56 de tip general. Totodată, de la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 12.891 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, 1.326 de tip local şi 11.565 de tip general.

CNCAV menţionează că 136 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend