Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Gherțoiul Adi Lazăr rîde-n nas argeșenilor: vinde primăriei un teren la suprapreț: AM REZOLVAT-O CU COSTICĂ, BĂ!

Publicat

in

Fostul subprefect meteoric al Argeșului, afaceristul Adrian Lazar, cel care și-a căpătat încă de atunci renumele de arogantul nimanui sau, cum spun alții, un gherțoi al politicii, e pe cale să finalizeze o noua afacere de pe urma căreia argeșenii vor fi păgubiți și datorită implicării primarului Constantin Panțurescu. Astfel, afaceristul care pe vremea cat a fost subprefect nu s-a făcut remarcat cu nimic , în afara aroganței penibile și a faptului ca a reusit atunci să-și închirieze pe bani grei clădirea de birouri unor instituții ale statului, acum vrea să vândă primăriei Curtea de Argeș un teren din zona fostei fabrici de cărămidă la suprapreț, mai exact cu 52 Euro/mp. Asta in condițiile în care prețul pieței în acea zonă industrială este între 7 și 15 Euro/mp. De exemplu, unul dintre funcționarii de baza ai Primăriei Curtea de Argeș a reușit să obțină cu greu 10 Euro/mp exact în acea zonă. Dar, gherțoiul Adrian Lazăr are nevoie de bani ca sa cumpere și cealaltă jumătate din fostul Transarg, el neștiind că acel teren s-a vandut deja. Afacerea a fost plănuită de mult, înca de acum 4 ani, când Adi Lazăr, cu aroganța-i specifică, declara redactorilor PROFIT că „Am rezolvat-o cu Costică Panțurescu. O să imi dea prețul pe care îl vreau eu”. Desigur, gherțoiul știa că un privat nu o să ofere niciodată banii aceștia dar se lăuda că primarul Panțurescu e prieten la cataramă cu el și o să îl cumpere, vezi Doamne, pentru binele orașului. La fel știa și stie arogantul Adi Lazăr că banii ceruți de el cu tupeu pentru un teren fără valoare, nu îi dă primarul din propriul buzunar, ci din banii argeșenlor. Dar deh, gherțoiul e gherțoi și e obișnuit să ciugulească din contracte pe banul public.

Afacerea dintre gherțoiul Lazăr și Primarul PIC a fost mirosită de câțiva consilieri, inclusiv PSD, dar și de oamenii de afaceri dn zona industrială de nord a orașului care spun că acel teren, după ce că a fost cum a fost preluat de Adi Lazăr, nu reprezinta așa mare interes nici pentru ei și nici pentru lăudata fluidizare a traficului in zona. „Ăsta iar rîde-n nas argeșenilor cu aceiași aroganță și vrea să le ia banii. Urât a mai îmbătrânit!”, spune unul dintre oamenii de afaceri din Curtea de Argeș.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Alocații majorate începând cu luna aceasta! Cu cât vor primi, în plus, părinții

Publicat

in

sursa foto:  romaniatv.net

    Alexandra Pătrașcu, redactor

  • 07.02.2023

Alocațiile pentru copii s-au majorat la începul acestui an cu aproape 14%, valoarea inflației anunțate de Institutul Național de Statistică (INS) pentru 2022. Primele alocații mărite vor intra pe carduri chiar de miercuri, 8 februarie 2023

Începând din această lună, alocațiile pentru copii vor avea următoarele valori:

  • 683 de lei – pentru copiii cu vârsta de până la doi ani (sau de până la trei ani, în cazul copiilor cu dizabilități);
  • 277 de lei – pentru copiii cu vârsta între doi și 18 ani (precum și pentru tinerii de peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale);
  • 683 de lei – pentru copiii cu dizabilități cu vârsta între trei și 18 ani.

COMENTEAZĂ

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Marcel Boloș, după transmiterea declarațiilor de cheltuieli din ianuarie: ‘Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 ne-a adus deja peste 26 miliarde de euro și tragem să salvăm până la ultimul cent pe care îl putem obține’

Publicat

in

Astfel, Autoritatea de Management a Programului Operațional Infrastructură Mare a transmis declarații de cheltuieli în valoare de 104 milioane euro, Autoritatea de Management a Programului Operațional Competitivitate – 21 milioane euro, Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional – 52 milioane euro și Autoritatea de Management a Programului Operațional Capacitate Administrativă – 7 milioane euro.

„Ne-am asumat că vom aduce anul acesta rata de absorbție cât mai aproape de 100%, fără să ne permitem să acceptăm mai puțin de 95%. Începutul ne face să fim optimiști că vom reuși ceea ce ne-am propus, după ce am senat în 30 de zile peste 600 contracte de finanțare, în valoare de aprox. 257 milioane euro. Ele se adaugă celor peste 2.300 semnate anul trecut. Cel mai important este că impactul proiectelor pe care le finanțăm prin aceste programe operaționale se regăsește atât în economie, prin sprijinul pe care l-am acordat mediului de afaceri, cât și în calitatea vieții din mediile rural și urban, prin investițiile în infrastructura de transport, în extinderea rețelelor de apă și apă uzată, în energie verde sau în domenii precum educație sau sănătate”, a precizat ministrul Marcel Boloș.

În ceea ce privește execuția Cadrului Financiar Multianual 2014-2020, până la această dată, sumele totale primite de la Comisia Europeană, reprezentând prefinanțări și rambursări, aferente programelor finanțate din FESI (PO Infrastructură Mare, PO Competitivitate, PO Regional, PO Capacitate Administrativă, PO Asistență Tehnică, PO Capital Uman, PN Dezvoltare Rurală, PO Pescuit și Afaceri Maritime) și din FEAD (POAD) se situează la aprox. 26,1 miliarde euro (6,2 miliarde euro de la începutul anului 2022 până în prezent, din care 180 milioane euro în anul 2023), ceea ce reprezintă aprox. 74% din alocarea UE aferentă acestor programe.

Peste 15.000 de contracte cu beneficiarii

În plus, s-au rambursat de către Comisia Europeană aprox. 12,55 miliarde euro pentru plăți directe în agricultură (1,86 miliarde euro de la începutul anului 2022 până în prezent).

Autoritățile de management au semnat 15.358 contracte de finanțare  cu beneficiarii, cu o valoare totală de aprox. 47,4 miliarde euro, iar plățile totale către beneficiari în cadrul contractelor semnate însumează aprox. 20,1 miliarde euro.

Sumele solicitate Comisiei Europene sunt de aprox. 16,9 miliarde euro (5,02 miliarde euro de la începutul anului 2022 până în prezent). Din acestea, CE a efectuat rambursări de aprox. 14,94 miliarde euro: 4,4 miliarde euro de la începutul anului 2022, din care 180 milioane euro în anul 2023.

Până în prezent, în cadrul exercițiului financiar 2014-2020 nu au fost dezangajate sume aferente programelor operaționale, întrucât valoarea aplicațiilor de plată transmise CE a acoperit necesarul de cheltuieli, se arată în comunicatul transmis de MIPE.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend