Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Gheorghe Hagi despre funcția de selecţionerul României: Eu am început un proiect la Constanţa în vară

Publicat

in

Antrenorul echipei Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, a afirmat, vineri, când a fost întrebat dacă a fost sunat de reprezentanţii FRF pentru preluarea postului de selecţioner al României, că deocamdată este interesat doar de proiectul început în vara acestui an la formaţia constănţeană, conform agerpres.

“Eu am început un proiect la Constanţa în vară. Se întâmplat un lucru important aici, lucrez aici, încercăm să facem lucrurile foarte bine, suntem doar la început. Aşa că mă interesează foarte tare ce se întâmplă aici, la Constanţa, deocamdată”, a declarat Hagi, într-o conferinţă de presă.
Mirel Rădoi, aflat la final de contract cu Federaţia Română de Fotbal, a anunţat că nu mai continuă ca selecţioner al României după ce naţionala a pierdut calificarea la barajul pentru Cupa Mondială 2022.

Referitor la partida cu UTA Arad, de sâmbătă, Hagi a spus că echipa sa va încerca să-şi impună stilul de joc pentru a putea câştiga cele trei puncte.

“Întâlnim un adversar foarte valoros, care pierde foarte greu. Sunt puternici, disciplinaţi, dar sperăm să ne facem jocul nostru, să ne impunem, să dominăm şi să marcăm goluri. Ne dorim victoria, ar fie trei puncte acasă. Începe returul de campionat şi orice meci este important. Trebuie să fim pragmatici, să jucăm la puncte, la rezultat. Ne dorim mai multe victorii decât în turul de campionat, în atac trebuie să facem mai multe, să marcăm mai multe goluri. Am mai pierdut doi jucători în pauza competiţională, dar nu este nicio problemă, mai avem alţii care abia aşteaptă să joace, avem soluţii”, a afirmat tehnicianul.

El s-a arătat mulţumit de evoluţia echipei sale în turul Ligii I, fiind preocupat de faza de atac, considerată deficitară: “Datele arată că la posesie suntem pe locul doi, am făcut nişte progrese foarte mari. Ne-am impus principiile pe care le aveam. La principii şi presiune stăm bine, dar cred că singurul aspect la care trebuie să lucrăm ca să fim mai bine este eficienţa în ultimii 30 de metri. Trebuie să atacăm mult mai bine poarta. Sunt mulţumit de progresul pe care l-am avut, dar putem sta şi mai bine”.

Partida Farul Constanţa – UTA Arad, din cadrul etapei a 16-a a Ligii I, se va disputa sâmbătă, de la ora 15:00, la Ovidiu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Impozitarea multinaționalelor nu întârzie în România! Ministrul de Finanțe: ‘Este un obiectiv prioritar și vom pregăti toate măsurile necesare’

Publicat

in

De

Adoptarea și implementarea directivei privind nivelul minim de impozitare pentru grupurile multinaționale din UE este un obiectiv prioritar și pentru România, urmând să fie aplicată de la 1 ianuarie 2023, a declarat ministrul Finanțelor Adrian Câciu la reuniunea miniștrilor de Finanțe din UE, informează Mediafax.

Propunerea de Directivă privind nivelul minim de impozitare pentru grupurile multinaționale din UE a fost cel mai important subiect al reuniunii Consiliului Afaceri Economice și Financiare (Ecofin), desfășurată marți, 18 ianuarie 2022, la Bruxelles.

Miniștrii de Finanțe au fost invitați să confirme, la nivel politic, prioritatea acestui dosar și necesitatea transpunerii în legislația UE, până la 1 ianuarie 2023, a regulilor internaționale agreate în Cadrul Incluziv al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Directiva asigură o cotă minimă efectivă de impozitare de 15% pentru activitățile globale ale multinaționalelor. Regulile vizează toate grupurile mari, naționale sau internaționale, inclusiv din sectorul financiar, care au venituri financiare combinate de peste 750 milioane de euro pe an și care au compania-mamă sau o filială situată într-un stat membru al UE.

„România susține toate măsurile de combatere a planificării fiscale. Apreciem că acest proiect va contribui la asigurarea unei competiții echitabile în cadrul pieței interne a UE. Adoptarea și implementarea directivei este un obiectiv prioritar și pentru România, de aceea vom pregăti toate măsurile necesare implementării acesteia chiar de la 1 ianuarie 2023”, a precizat Adrian Câciu.

Miniștrii au discutat despre stadiul implementării Mecanismului de Redresare și Reziliență și au aprobat Concluziile cu privire la Raportul privind Mecanismul de Alertă 2022, Concluziile Analizei Anuale a Creșterii Durabile 2022 și Recomandarea pentru politica economică a zonei euro 2022. De asemenea, cei 27 au avut un schimb de opinii pe marginea mandatului UE pentru viitoarea reuniune G20, din februarie 2022.

La prima reuniune Ecofin organizată sub președinția sa, Franța și-a prezentat prioritățile în domeniul economic și financiar.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Fernando Alonso a suferit o nouă operaţie. I s-au scos plăcile de titan ca i-au fost puse atunci în maxilar

Publicat

in

De

Victima unui accident de bicicletă în februarie 2021, pilotul spaniol al echipei Alpine, Fernando Alonso, a dezvăluit că a suferit recent o nouă operaţie, la Berna (Elveţia), pentru a i se scoate plăcile de titan care i-au fost puse atunci în maxilar, conform news.ro.

O operaţie care a mers bine conform spaniolului, care se odihneşte înainte de a-şi începe pregătirea pentru următorul sezon de Formula 1.

Primele teste de iarnă vor avea loc în perioada 23-25 ​​februarie la Barcelona.

În februarie 2021, Alonso, care se afla pe bicicletă, a fost lovit de o maşină în apropiere de Lugano. El a stat atunci două zile în spital şi a fost operat la maxilar.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend