Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Gheorghe Falcă dă detalii despre locul în care Volkswagen ar putea deschide, în România, o uzină auto de un miliard de euro

Publicat

in

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a declarat că Aradul este locația analizată de Volkswagen pentru deschiderea unei fabrici Skoda. Potrivit acestuia, investiția în Turcia, locul ales inițial de companie, a fost amânată.

Europarlamentarul Gheorghe Falcă, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că reprezentanții Volkswagen au analizat mai multe locuri din Turcia, Ungaria, România, Serbia și Bulgaria pentru deschiderea unei fabrici Skoda și că din România a fost ales Aradul.

Citește și: E oficial! Vârsta de pensionare se va schimba- Cine sunt cei vizați

„Volkswagen a avut un proiect de extindere și a anunțat că amână investiția în Turcia. Înainte au decis să prospere în Europa de Est prin realizarea unei fabrici Skoda. A fost analizată Ungaria, România, Serbia și Turcia, în România erau vizate mai multe locații. Primăria Arad a aflat. Locațiile propuse de Guvern nu au îndeplinit condițiile, în timp ce locația din Arad a îndeplinit condițiile și am început primul nivel de negociere. Am făcut partea de negociere pe patru direcții apoi, statul român a preluat partea mea de negociere și a făcut o ofertă consultanților, la fel cum au făcut și Ungaria și Serbia, doar că Turcia a făcut o ofertă mult mai mare și atunci s-au decis să nu mute Skoda în sud estul Europei.  Apoi Volkswagen a anunțat că amână proiectul. Vom vedea dacă continuă în sud estul Europei investiția. În acest moment negocierile se pot relua, nu știm de unde”, a spus Gheorghe Falcă.

El a precizat că în noua fabrică ar urma să fie create circa 4.000 de noi locuri de muncă și că, dacă va fi aleasă România, fabrica se va face la Arad.

Citește și: Adevărul despre Dan Barna- Detalii neștiute au ieșit la iveală

Volkswagen a amânat decizia finală de a construi o fabrică de mașini în Turcia, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, pe fondul criticilor internaționale cu privire la operațiunea militară a țării în Siria, informează Reuters. „Urmărim cu atenție situația actuală și privim cu îngrijorare evoluțiile actuale”, a spus marți un purtător de cuvânt al companiei.

La începutul acestei luni, Volkswagen a înființat o filială în provincia Manisa din vestul Turciei. Compania a spus că încă mai negociază și că nu a luat o decizie finală cu privire la fabrică.

Citește și: Victor Ciutacu, reacție dură după dezvăluirile Rise Project despre Dan Barna: E evident că liderii USR se bucură de protecție la nivel înalt .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cristian Barbu, vicepresedinte ALDE Bucuresti: DEMISIA Anisie! Mergi acasă!

Publicat

in

De

Vicepreședintele ALDE București, Cristian Barbu, critică dur prestația ministrului Educației, Monica Anisie, care a susținut public că în acest moment învățământul românesc este incapabil să ajute tinerii. Liderul liberal pleacă de la o întrebare nepotului său și remarcă desconsiderarea Școlii românești chiar de cea care ar trebui să aibă grijă să fie tocmai invers:

”Nepotul meu m-a întrebat: ce fac eu este bine?

Vai de mine (un gând intrinsec, de cadru didactic)…! Vai de noi!

Cum să-i spun juniorului, care la cei cinci ani ai săi iubește ”grădi” și vrea ”chiar din toamnă” la școală, ceea ce a clamat, exact în Parlament, ”învățătoarea” noastră națională, cu pecetea în mână, Anisie?! Cum să-i spun unui copil ager (ca mai toți copiii noștri, ai românilor din toate regiunile țării) sau unui adolescent sau unui tânăr sau unui cadru didactic autentic – fie el din zona preuniversitară sau universitară, că școala din România, care a creat atâtea valori naționale și de notorietate internațională, este incapabilă ” să ajute copilul sau tânărul să afle cine este și încotro va merge”?! Cum să pun așa ceva, ca ministrul educației și cercetării științifice Anisie?

Cum să fiu de acord cu Anisie, atăt de cunoscătoarea ” cunoscătoare” în ale școlii românești, că tocmai școala românească, care s-a clădit de-a lungul a sute de ani pe inteligență, abnegație, inspirație, pe muncă asiduă în domeniul cercetării științifice laborioase, pe invenții și inovații utile întregii lumi, pe sute de mii de nopți (de n-or fi fost milioane, cine știe, că nu le-a socotit nimeni cu exactitate…) petrecute prin laboratoare sau cu niște ecuații neînduplecate în față, ei bine și pe multe alte cazne omenești dedicate tocmai educației ( un termen ce n-are nicio legătură cu doamna cu pecetea în mână) ESTE ”sub nivelul provocărilor cu care se confruntă generațiile actuale de elevi” (afirmația ministrului în Parlament)?!

Mă simt jignit! Grav!

Cred că toți colegii mei, indiferent în ce poziție a scolii românești s-ar afla, se pot considera desconsiderați! Chiar și cei care au lucrat sau lucrează de ani buni în sistemul de educație din România, fie ei profesori de Fizică sau de Limba engleză sau de orice altceva.

DA, doamna noastră ”învățătoare”, acum înțelegem cu toții că ești dinafara sistemului, așadar nu știi cine EȘTI și nici ÎNCOTRO poți merge.

DEMISIA!

MERGI acasă (ca direcție, cu sens cu tot…) și așa vei afla, cu siguranță, cine ești cu adevărat! Adică, pentru școala românească, o ”nimeni”!”, a spus Cristian Barbu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Un cutremur de 3,4 grade pe Richter a avut loc miercuri dimineaţa în judeţul Buzău

Publicat

in

De

Un cutremur cu magnitudinea 3,4 pe scara Richter s-a produs miercuri dimineaţa, la ora locală 1:28, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), potrivit Agerpres.

Seismul a avut loc la o adâncime de 110 kilometri şi s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 75 km est de Braşov, 78 km nord-est de Ploieşti, 115 km vest de Brăila, 116 km sud de Bacău, 117 km vest de Galaţi, 129 km nord de Bucureşti, 153 km nord-est de Piteşti, 189 km est de Sibiu, 193 km nord de Ruse şi 197 km sud-vest de Iaşi.

Citește și: Minerii se revoltă în Valea Jiului! Care sunt nemulțumirile lor și ce măsuri vor lua

În luna mai, în România au fost înregistrate, în total, 18 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,2 pe scara Richter.

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend