Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ghenele de gunoi din blocuri vor fi istorie: Primăria Capitalei vrea să le desființeze

Publicat

in

Primăria Capitalei pregătește o nouă Strategie de funcționare a serviciului de salubrizare în municipiu, iar, potrivit acesteia, în următorii ani, vor fi desființate ghenele şi vor fi amenajate spaţii de colectare separată a deşeurilor, informează B1 TV.

Documentul se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Generale.

Noua strategie de funcționare a serviciului de salubrizare în Bucureşti obligă firmele din domeniu să asigure „coșuri stradale speciale”, pentru ca locuitorii Capitalei să poată strânge şi singuri deşeurile.

„Până în anul 2025, se va renunţa la folosirea ghenelor din interiorul blocurilor. Va putea rămâne în folosinţă numai camera de la parterul blocului care va fi amenajată corespunzător”.

În cartiere, vor fi construite platforme pe care se vor amplasa recipienţi pentru colectarea separată a deşeurilor.

Aceste platforme vor fi construite mai ales în zonele intens circulate de pietoni, în jurul piețelor agroalimentare și de flori sau în apropierea marilor intersecții.

Potrivit documentului, și „ansamblurile de locuințe nou create vor fi dotate cu sisteme speciale pentru colectarea separată a deșeurilor”.

Angajaţii de la salubrizare vor purta acelaşi model de salopetă, în schimb, pentru fiecare sector al Capitalei, va exista o culoare diferită.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Fidelis continuă în martie 2023, dar cu o surpriză: dobândă mai mare pentru donatorii de sânge – surse

Publicat

in

Statul va reveni cu titlurile de stat Fidelis prin care încearcă să atragă bani de la populație, dar de această dată va fi ceva diferit: donatorii de sânge vor avea o dobândă mai mare, potrivit unor surse din zona Ministerului Finanțelor.

Ministerul FinantelorFoto: Hotnews

Prospecul urmează a fi publicat joi.

Va fi o tranșă specială pe lei cu scandența pe 1 an și, practic, vor beneficia cei care vor veni cu carnetul de donator/adeverință. Rămâne de văzut cum se va realiza în practică.

Fiind vorba despre Fidelis, se va putea subscrie prin băncile partenere, dar nu știm, momentan, cum vor putea subscrie la acea tranșă persoanele care subscriu prin brokeri. Vom vedea mai multe detalii joi.

Pentru restul populației vor fi tranșe normale pe lei (1 și 3 ani) și euro (3 și 5 ani).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Greenpeace: Rusia a livrat Franței 25 de containere cu uraniu

Publicat

in

ONG-ul Greenpeace a denunţat livrarea, luni, către Franţa, a unei „importante” încărcături de uraniu îmbogăţit provenit din Rusia şi care acreditează „dependenţa” Franţei de industria nucleară rusă, un sector care nu este încă vizat de sancţiunile internaţionale adoptate după invazia asupra Ucrainei, informează AFP, potrivit Agerpres.

Un cargou a descărcat luni dimineaţa în portul Dunkerque mai multe cilindre de uraniu provenit din Rusia, a constatat un jurnalist al AFP.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend