Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Germanii încep să renunțe la consumul de carne – La ce alternativă apelează

Publicat

in

Germania a produs mai puţină carne în 2020, în timp ce a crescut cererea pentru produse vegane, dar şniţelele şi cârnaţii încă depăşesc semnificativ alternativele pe bază de plante pe rafturile magazinelor, informează Deutsche Welle, potrivit Agerpres.

Consumul de produse din carne a scăzut anul trecut în timp ce este în creştere piaţa produselor care înlocuiesc carnea. Conform datelor Oficiului federal de statistică (Destatis), valoarea totală a cărnii produse în Germania a scăzut în 2020, dar a crescut producţia de produse alimentare ce pot fi consumate de vegetarieni şi vegani.
Anul trecut, valoarea totală a cărnii produse în Germania s-a situat la 38,60 miliarde de euro, un declin de 4% faţă de 40,10 miliarde de euro în 2019, când a fost cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, arată datele Destatis.

Companiile au produs cu aproape 39% mai multe produse care înlocuiesc carnea în 2020 decât în anul precedent.

Producţia a urcat de la aproape 60.400 tone la 83.700 tone, echivalentul a aproape 12.000 elefanţi adulţi din Africa.

Valoarea produselor care înlocuiesc carnea a crescut de la 272,8 milioane de euro în 2019, la 374,9 milioane de euro în 2020, sau un avans anual de 37%.

Destatis publică datele privind industria produselor care înlocuiesc carnea doar din 2019, şi este pentru prima dată când este posibilă o comparare între doi ani.

Statisticienii cred că scăderea producţiei de carne din 2020 ar putea avea legătură cu pandemia de coronavirus. Unele fabrici de procesare a cărnii au fost forţate să se închidă temporar din cauza nerespectării reglementărilor sanitare şi a numeroaselor cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor, în special la unitatea de procesare a cărnii Tonnies din landul Renania de Nord-Westfalia. Aceste focare au adus în discuţie condiţiile de viaţă şi de lucru pentru lucrătorii din industria germană de procesare a cărnii, adesea recrutaţi din ţările est-europene, inclusiv din România, şi angajaţi prin intermediul unor firme subcontractoare.

Tendinţa de scădere a consumului de carne în Germania durează de mult timp. În 1987, într-o gospodărie se consumau în medie 6,7 kilograme de carne pe lună, fără a include cârnaţii, carnea procesată sau conservată prin sărare. Până în 2020, cantitatea s-a redus cu aproximativ o treime, la 2,3 kilograme.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Liga Europa: AS Roma o învinge pe Milan în dublă manşă şi merge în semifinalele competiției

Publicat

in

De

Echipa italiană AS Roma a dispus joi seara, pe teren propriu, scor 2-1, de formaţia AC Milan, în manşa secundă a sferturilor de finală din Liga Europa, calificându-se în semifinale, scrie news.ro.

Elevii lui De Rossi au marcat repede: În minutul 12 a înscris Mancini, iar zece minute mai târziu Dybala a făcut 2-0, ducând scorul general la un liniştitor 3-0. În minutul 31 gazdele au rămas în zece jucători, după eliminarea lui Zeki Celik. Însă milanezii nu au ştiut să beneficieze de avantajul omului în plus, au înscris doar odată, prin Gabbia (min. 85) şi AS Roma s-a calificat în semifinale.

În celelalte meciuri. FC Liverpool s-a impus la Bergamo, cu Atalanta, scor 1-0, prin golul din penalti al lui Salah (min. 7), dar nu a putut întoarce scorul din tur şi italienii merg în semifinale cu 3-1 scor la general.

Bayer Leverkusen a rămas neînvinsă şi după acest meci retur din sferturi. Germanii câştigaseră cu 2-0 meciul tur cu West Ham, iar la Londra au fost conduşi cu 1-0, după reuşita lui Antonio, din minutul 13. Leverkusen a egalat însă, din nou, pe final, prin Frimpong, în minutul 89, şi formaţia antrenată de Xabi Alonso va juca în semifinale, împotriva Romei.

Citeste mai mult

NATIONAL

Propunere a Comisiei Europene privind vize pe patru ani pentru studenţii din Marea Britanie pentru a studia sau a lucra în UE

Publicat

in

De

Comisia Europeană propune deschiderea unor convorbiri post-Brexit cu Marea Britanie pentru a oferi din nou oportunitatea persoanelor cu vârsta între 18 şi 30 de ani de a studia şi a lucra peste hotare, informează Rador Radio România.

Vicepreşedintele Executivului comunitar a descris planul drept un prim pas ambiţios, dar realist, de a reconstrui punţi pentru tineri.

Propunerea Comisiei Europene nu ar reinstitui libertatea de circulaţie, ci ar oferi studenţilor vize pe patru ani pentru a studia, lucra sau călători într-o ţară din Uniunea Europeană, la alegerea lor.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend