Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Germania ne vrea în Schengen! Olaf Scholz: Trebuie să continuăm să facem progrese pe această cale! Aderarea României și Bulgariei la Schengen trebuie să urmeze curând

Publicat

in

Aderarea României și Bulgariei la Schengen trebuie să urmeze curând, a transmis miercuri cancelarul Olaf Scholz în fața Parlamentului german. Trebuie să continuăm să facem progrese pe această cale, a mai precizat el.

Vorbind în faţa Parlamentului german, înainte de a pleca la Bruxelles pentru Consiliul European, cancelarul Olaf Scholz a lăudat decizia de a permite Croaţiei să se alăture spaţiului de liberă circulaţie Schengen şi a declarat că Bulgaria şi România ar trebui „să urmeze în curând”.

El a salutat, de asemenea, reluarea discuţiilor de aderare la UE cu cele şase ţări din Balcanii de Vest şi decizia din această săptămână de a acorda Bosniei-Herţegovina statut de candidat.

„Este în interesul nostru, al Germaniei şi al Europei, ca restul Balcanilor să devină parte a Uniunii Europene”, a declarat Olaf Scholz în faţa parlamentarilor de la Berlin. Conflictele din trecut nu s-au încheiat, dar pot fi depăşite: „Avansarea către aderarea la UE este posibilă”, a arătat el. „De asemenea, este în interesul nostru ca Croaţia să facă parte din spaţiul Schengen începând cu 2023”, a spus cancelarul.

Deşi acest lucru nu s-a întâmplat încă în cazul României şi Bulgariei, din cauza împotrivirii Austriei, acestea vor urma rapid, în opinia lui Olaf Scholz. „Trebuie să continuăm să facem progrese pe această cale”, a cerut Scholz, citat într-un comunicat al Cancelariei germane.

Pe de altă parte, cancelarul a transmis parlamentarilor germani că Uniunea Europeană este unită în sprijinul său pentru Ucraina, adăugând că încercările de a submina valorile blocului prin blocarea măsurilor de politică externă vor eşua. „Oricine crede că poate submina valorile UE, faţă de care fiecare stat membru s-a angajat, prin blocarea politicilor sale externe şi de securitate, va eşua”, a declarat el înainte de a pleca spre Consiliul European, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

După turneele din Asia și America de Sud, Klaus Iohannis pleacă în Africa (surse)

Publicat

in

Fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor, despre taxarea pe distanță: ‘Rovinieta și taxa de drum reprezintă un subiect foarte sensibil. Ai mers 100 km plătești o sumă, ai mers 200, plătești de două ori mai mult, față de actuala variantă’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Finalista de anul trecut, calificare în sferturi la Roland Garros

Publicat

in

Coco Gauff este a 7-a jucătoare calificată în sferturi la Roland Garros. Finalista de anul trecut a învins-o în două seturi pe Anna Karolina Schmiedlova, scor 7-5, 6-2.

Coco GauffFoto: Christophe Ena / AP / Profimedia

Coco Gauff, în sferturi la Roland Garros

Clasată pe locul 6 în ierarhia WTA, Coco Gauff a reușit să se califice în sferturile turneului Roland Garros.

Finalistă anul trecut la Paris, jucătoarea din Statele Unite ale Americii a trecut în două seturi de Anna Karolina Schmiedlova (100 WTA), la capătul unui meci ce a durat o oră și 31 de minute.

În sferturi, Gauff poate da peste o adversară de coșmar. Aceasta va întâlni câștigătoarea duelului dintre Iga Swiatek (1 WTA) și Lesia Tsurenko (66 WTA).

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai – 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend