Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Germania ia peste picior strategia de vaccinare a UE și își face rezerve serioase de vaccin anti-COVID-19

Avatar

Publicat

in

Germania a decis să încalce strategia de vaccinare comună a Uniunii Europene și va primi mai multe doze de vaccin BioNTech/Pfizer.

Hanno Kautz, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Germania, a declarat că Germania „va primi în jur de 60 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech din contracte UE și 30 de milioane din contracte sau acorduri bilaterale… în total, 90 de milioane pentru 2021. Dozele sunt achiziționate independent de tratatele UE”.

Germania încalcă astfel strategia UE de vaccinare, care interzice țărilor să desfășoare negocieri paralele.

Cu mai puțin de două ore înainte de declarația lui Kautz, președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, a specificat că țările nu pot semna acorduri separate.

„Este obligatoriu din punct de vedere juridic”, a spus ea. „Cu toții am fost de acord să nu existe negocieri paralele, nici contracte paralele… Lucrăm cu toții, împreună”.

Politicienii și presa din Germania consideră acordurile UE un „dezastru de vaccinare”, susținând că Germania nu și-a asigurat suficiente doze.

Campania de vaccinare a devenit o problemă politică majoră în Germania, care se află în procedura de înlocuire a Angelei Merkel din funcția de cancelar. Mai multe canale mass-media au raportat că ministrul Sănătății, Jens Spahn, care este în centrul controversei, a discutat în cercul creștin-democraților de la guvernare despre o posibilă candidatură pentru postul de cancelar.

Din iunie 2020, von der Leyen a proiectat strategia de vaccinare ca un simbol al solidarității UE. Toate țările membre au fost de acord să cumpere doze împreună, pentru a crește puterea de negociere a blocului și pentru a asigura accesul egal. Promisiunea a devenit o realitate, întrucât aproape toate țările au început să vaccineze simultan, pe 27 decembrie.

Dar veștile despre acordul suplimentar al Germaniei cu BioNTech (și un altul cu CureVac) au alimentat furia UE, adăugându-se criticilor pe care Berlinul le primește din propria tara, dezvăluind prima fisură în strategia de vaccinare.

Comisia, ca răspuns, a refuzat în mare măsură să recunoască acțiunile contradictorii ale Germaniei.

Când a fost întrebat dacă vor fi inițiate proceduri de încălcare a dreptului comunitar împotriva vreunei țări, pentru efectuarea unor achiziții suplimentare, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer a răspuns: „Cu siguranță nu vom discuta nicio măsură legală posibilă”.

Mamer i-a îndemnat apoi pe reporteri să „privească imaginea de ansamblu”.

„Ceea ce contează este că, la sfârșitul zilei, vom avea suficiente doze, da sau nu? Este un eveniment unic. Acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată. Facem acest lucru în premieră”.

„Să ne uităm de unde am plecat și unde am ajuns astăzi – asta contează”, a adăugat el.

Un oficial al Comisiei a declarat că acordul Germaniei cu BioNTech/Pfizer nu a încălcat „în spirit” termenii strategiei, deoarece dozele vor veni după ce comenzile Comisiei vor fi distribuite, conform smartradio.ro.

Citește și:

Premierul Florin Cîțu ia o decizie prin care îl scoate din schemă pe omul USR-PLUS! ‘Ordinul’ a apărut în Monitorul Oficial

Operațiune fără precedent! De luni, ANAF începe marea verificare

Pandemia de COVID-19 a scumpit locuințele. Vor ține românii cont de sfatul lui Elon Musk: ‘Nu băgați banii în proprietăți!’?

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Monica Pop, despre Ivermectină: ‘Trebuie folosit după părerea mea imediat, mai ales într-o maladie care nu are alt tratament exact’

Avatar

Publicat

in

De

Doctorul Monica Pop a comentat în cadrul unei emisiuni TV, cu medicul Ion Alexie, din Statele Unite ale Americii, despre tratamentul cu Ivermectină administrat celor infectați cu COVID-19.

„Este o prezentare a unui profesor de microbiologie de la Universitatea din Liverpool unde a făcut o analiză care arată clar că, per total, Ivermectina a scăzut mortalitatea cu 75%. Deci o eroare chiar dacă nu era de 75% sau să zicem că scade la 50% sau chiar și cu 20%, dar e un rezultat imens, pentru că Remdesivirul nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea, Arbidolul nu s-a dovedid niciodată să scadă mortalitatea, pentru că Favipiravirul nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea, ci numai steroizii s-au dovedit”, a spus dr. Ion Alexie.

Informațiile prezentate de reputatul medic român din America au fost comentate de dr. Monica Pop. Întrebată de ce există reticență față de Ivermectină, aceasta a răspuns:

„Știți foarte bine de ce există această reticență, pentru că din păcate scopul comercial predomină în lumea terapeutică. Atâta timp cât ai văzut un rezultat pozitiv la un medicament trebuie folosit după părerea mea imediat, mai ales într-o maladie care nu are alt tratament exact.

Și vreau să-l contrazic pe domnul doctor Alexie, pentru că nu trebuie minimalizat niciun medicament pentru că oamenii au făcut ce au putut și au folosit ceea ce au avut la îndemână în momentul respectiv. S-au salvat foarte multe vieți pentru că infecționiștii spun că la fiecare infectat există cam cinci contacți care au făcut boala aceasta și care nu au ajuns niciodată în atenția autorităților pentru că s-au vindecat, deci numărul de vindecați e mult mai mare decât știm noi că este, însă – încă o dată spun – orice fel de medicament în plus e un pas și duce la salvare de vieți”, conform Antena3.ro.

Citește și:

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Raluca Turcan rupe tăcerea: ‘Pensiile vor fi recalculate pe o formulă. Formula aceasta va fi introdusă în noua lege a pensiilor’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a transmis, miercuri, seara că  mâine va declanşa ceea ce trebuia făcut încă din iulie 2019 şi anume să dea un ordin de ministru prin care să fie revizuite toate dosarele de pensie în baza unor informaţii care vor fi necesare în formula de recalculare a acestora.

„În acest moment aş putea spune că anul acesta pensiile vor fi calculate pe baza legii în vigoare, iar legea care a fost vânturată în faţa a milioane de pensionari într-un mod cât se poate de cinic practic va fi cel mai probabil prorogată, astfel încât, în paralel cu calcularea pensiilor pe actuala formulă, să pregătim o nouă lege a pensiilor sustenabilă din punct de vedere financiar, care să aducă contributivitate şi echitate în sistemul de pensii, iar undeva anul viitor pensiile să intre la plată în acest sistem nou, în baza unei noi legi a pensiilor.

Ca atare, mâine voi declanşa ceea ce trebuia făcut încă din iulie, cred, 2019 şi anume să dau un ordin de ministru prin care să fie revizuite, evaluate toate dosarele de pensie în baza unor informaţii care vor fi necesare în formula de recalculare a acestor pensii. Începem acest proces de evaluare a dosarelor de pensie, aproximativ 5 milioane, cu structura actuală, cu toate că inclusiv din anul 2019 ar fi trebuit pregătită infrastructura, echipamente, softuri şi oameni”, a spus Turcan, la postul public de televiziune.

Ea a precizat că va începe cu actuala structură din casele de pensii, urmând ca în perioada următoare, după ce se definitivează programele pe fonduri europene, instituţia să încerce să atragă fonduri cu care să plătească personal suplimentar pe o perioadă determinată, dar şi soft şi echipamente, astfel încât să fie grăbit procesul de evaluare şi recalculare a pensiilor.

Potrivit acesteia, ar fi nevoie de încă 500 – 1.000 de oameni pentru a fi implicaţi în acest proces de recalculare a dosarelor de pensie.

Ministrul Muncii a susţinut că procesul va fi extrem de laborios şi presupune ca toate dosarele să intre într-un format electronic pe anumiţi indicatori, după care se va termina procedura legislativă. Când va fi gata procedura legislativă şi legea, se va declanşa procesul de recalculare şi într-o perioadă scurtă de timp pensiile vor intra la plată recalculate.

Întrebată dacă vor exista şi scăderi de pensii, ea a afirmat că nu se vor opera scăderi de pensii, ci o recalculare, pentru a se introduce mai mulţi indicatori care să reflecte contributivitatea în valoarea pensiei, iar cei care ar obţine pe noua formulă cu pensii mai mici vor rămâne la nivelul actual.

„Voi anunţa mâine în conferinţa de presă care sunt indicatorii pe care îi vom lua în considerare în evaluarea acestor dosare…Mai merită spus un lucru. Pensiile vor fi recalculate pe o formulă. Formula aceasta va fi introdusă în noua lege a pensiilor. Până când eu nu negociez această formulă cu toate partidele din coaliţie, cu partenerii sociali, eu nu voi putea s-o fac publică. De aceea, mâine eu voi prezenta indicatorii pe care îi vom lua în calcul în evaluarea acestor dosare. Îi voi introduce în acel şablon electronic, astfel încât eu, în momentul în care am formula finală, să pot să jonglez cu el”, a explicat Raluca Turcan.

Ea a adăugat că în momentul în care va fi finalizată legea, aceasta va include şi un mecanism predictibil de calcul al pensiilor.

Referitor la pensiile speciale, ministrul Muncii a afirmat că există şase categorii, iar cele mai mari sunt pentru magistraţi.

„De ce nu s-a reuşit până acum? O dată pentru că nu sunt foarte mulţi beneficiari. Sunt 9.500 de beneficiari cu pensii speciale, dar care şi-au obţinut aceste pensii speciale prin diferite tipuri de lobby în Parlament, astfel încât, după ce în anul 2010 aveam o lege bazată pe contributivitate, în decursul timpului au tot apărut legi speciale pentru diferite categorii, ceea ce înseamnă că s-a politizat foarte tare acest subiect”, a răspuns ministrul, informează agerpres.ro

Citește și:

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend