Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Generalul (r) Ștefan Dănilă: ‘E un război care are slabe perspective. Un război care să ofere o soluție pentru una dintre părți nu poate să însemne decât un singur lucru – capitularea celorlalte părți’

Publicat

in

Războiul din Ucraina nu pare să aibă un final apropiat în condițiile de față escaladările din ultima vreme și după ce Rusia a anexat ilegal 20% din teritoriul țării vecine. O eventuală pace „rusească” ar fi total în defavoarea Ucrainei, spune generalul (r) Ștefan Dănilă.

din păcate, evoluat așa cum vorbeam cu câteva luni înainte, atunci când spuneam numărăm zilele, după care vom începe să numărăm lunile și să nu ajungem să numărăm și ani.

E urăzboi care are slabe perspective.

Îmomentul de față să spunem că este destul de greu să-i  vedem finalul. Spuneam de atunci  că nu avem soluție pentru sfârșitul războiului, în condițiile în  care ambele părți sunt greu de adus la masa negocierilor și fiecare parte își susține dreptatea,  propria dreptate”, a declarat el.

La finalul lunii septembrie Vladimir Putin a semnat anexarea celor patru teritorii ucrainene, un fapt condamnat ferm de tot Occidentul. Aceste anexări nu sunt recunoscute la nivel internațional nici de „prietenii Kremlinului” China, India sau Turcia.

„Suntem la opt luni de război care au însemnat ocuparea 20 din Ucraina. Îmomentul de față,  deja, chiar dacă nu este recunoscut la nivel internațional referendumul, în Rusia este considerat  că au alipit Rusiei regiuni care nu sunt nouă Ucraină, care sunt acum parte din Rusia.

În momentul de față lucrurile au luat altă întorsătură. Pornim de la alt nivel al negocierilor, dacă s-ar începe aceste negocieri, negocieri care ar fi și mai defavorabile Ucrainei, din păcate”, a declarat generalul.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat, marţi, un decret ce declară oficial drept „imposibile” perspectivele oricăror discuţii ale ucrainenilor cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin,  însă lasă deschisă uşa convorbirilor cu Rusia.

Întrebat cum ar putea avea loc alte negocieri de pace în condițiile în care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a semnat un decret care interzice orice fel de negociere cu Rusia, atât timp cât președinte este Vladimir Putin, generalul spune:

Sunt multe poziții foarte radicale de parte și de alta. Spuneam atunci, în urmă cu câteva luni că cu  cât vor fi mai mulți morți, mai multe distrugeri, cu atât va fi mai greu de negociat. Soluția diplomatică  va fi mai greu de găsit. Și atunci care este soluția? Pentru că urăzboi care să ofere soluție  pentru una dintre părți nu poate să însemne decât un singur lucru – capitularea celorlalte părți, conform gândul.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ce se întâmplă cu piața asigurărilor? Ministrul Adrian Câciu: ‘Este o măsură cu care să venim pe o perioadă de șase luni pentru a proteja consumatorii’

Publicat

in

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a precizat că Executivul va aproba cel mai târziu săptămâna viitoare hotărârea cu privire la asigurări.

Ministrul de Finanţe a fost întrebat dacă este o măsură sustenabilă cea propusă de Autoritatea de Supraveghere Financiară, ca toate companiile de asigurări să revină la preţurile din martie 2022.

Guvernul este pus în situaţia de a lua o măsură pentru a proteja consumatorii”

„Este o măsură cu care să venim pe o perioadă de şase luni, aşa înţeleg, pentru a proteja consumatorii. Astăzi a venit proiectul, eu am fost într-o şedinţă, acum înţeleg că a venit proiectul de la ASF. Detaliile vi le pot da de mâine încolo. Răspunsurile trebuie să le dea totuşi cei de la ASF. Guvernul este pus în situaţia de a lua o măsură pentru a proteja consumatorii. (…)

ASF trebuie să vină cu un plan de acţiune”

Nu va fi ordonanţă, va fi hotărâre de Guvern şi eu cred că cel mai târziu săptămâna viitoare va fi aprobată de Guvern. (…) Hotărârea de Guvern vine să protejeze consumatorul pe o perioadă de timp în care ASF trebuie să vină cu un plan de acţiune, astfel încât la finalul acestei intervenţii piaţa să funcţioneze în beneficiul consumatorului”, a spus Câciu.

El a adăugat că intervenţia Guvernului trebuie însoţită de un plan de acţiuni al Autorităţii de Supraveghere Financiară pe care să îl înainteze Parlamentului, pentru întărirea legislaţiei în materie de asigurări, conform agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ieșire de ultim moment a ministrului Muncii, Marius Budăi: ‘Aș renunța la egalizarea vârstei de pensionare între bărbați și femei’

Publicat

in

Ministrul Marius Budăi afirmă că el ar dori renunţarea la egalizarea vârstei de pensionare între bărbaţi şi femei, însă acest aspect apare în Planul Național de Redresare și Rezileință (PNRR) şi trebuie respectat, conform Antena3.ro.

Egalizarea vârstei de pensionare, ce am scris noi în PNRR, rămâne şi va fi în lege. Vom discuta acest aspect când ajungem să discutăm reforma pensiilor la Bruxelles. 

Eu, din punctul meu de vedere, aş scoate acest aspect, aş renunţa.

Vom discuta la Bruxelles şi vedem atunci. Nu susţin aşa ceva, întreg PSD nu susţine aşa ceva”, a declarat Marius Budăi.

Ministrul a confirmat, în schimb, că PSD susţine un bonus pentru persoanele care îşi doresc să lucreze până la 70 de ani, deşi nici cu această propunere nu este de acord.

PSD nu va susţine majorarea vârstei de pensionare şi nici egalizarea vârstei de pensionare între bărbaţi şi femei„, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

În prezent, bărbaţii se pensionează la 65 de ani, femeile la vârsta de 62 de ani, iar vârsta celor din urmă urmează să se egalizeze.

În cazul femeilor, se aplică o creștere graduală a vârstei de pensionare, până în ianuarie 2030, atunci urmând să se atingă vârsta de 63 de ani. În 2035, vârsta de pensionare a femeilor va ajunge la 65 de ani.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend