Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Generalul Mircea Chelaru a lansat cartea – Naționalismul Și Europa Națiunilor

Avatar

Publicat

in

În seara de 30 Octombrie la Muzeul Municipal din Curtea de Argeș a avut loc lansarea de carte a Generalului Mircea Chelaru în fața unei audiențe de toate vârstele. În deschiderea evenimentului Managerul Muzeului Ștefan Dumitrache a ținut un discurs dspre atacurile la originile românilor și faptul că anumiți istorici nu vor să ne recunoască identitatea națională. Managerul Muzeului a precizat că ,,Ni se spune despre Mihai Viteazu că nu avea conștiință de neam că nu avea nici măcar o idee despre identitatea națională  și ni se explică și de ce, pentru că spun ei la 1600 nu exista noțiunea de națiune. Între timp niște istorici mai curajoși nu de la noi ci din apus au venit și arată că ideea de națiune pe care o dau cu exemple și documente de epocă se impune încă din secolul al XV lea. Se impune deci, ea apăruse încă din secolul al XV lea odată cu Renașterea. Atunci ce facem cu toată teoria că Mihai Viteazu nu știa despre identitate?  Încearcă unii să ne spună că nici măcar termenul de român nu exista, păi este suficient să ne uităm în Călători Străini unde spun fix așa valahaii care ei înșiși își spun români, nu toți călătorii străini. Păi și atunci aia care au trecut în epoca respectivă și spun că noi ne spuneam români nu știau despre ce vorbesc? Mai mult accentuează și moldovenii își spun români, și românii din Transilvania știau că sunt români”. După o lungă lecție de istorie Dumitrache a dat cuvântul Generalului.

Mircea Chelaru a vorbit despre Naționalism și formarea poporului român, despre daci, geți  și valorarea acestui ,,Neam atât de adânc născut odată cu timpul”.  A fost amintit Pitagora care a spus despre noi în anul 530 î.hr. ,,Călătorește la geți dar nu să le dai legi că sunt cele mai bune”.

Publicitate

Generalul a vorbit despre eșecul Unificării Europei care nu se poate face prin Uniculturalism ci prin Interculturalism. Nu poți impune unor popoare să renunțe la tradițiile lor în fața unui experiment de a crea omul unidimensional. ,,S-a constatat în anumite centre că nu poți conduce lumea dacă nu aduci la conducrea guvernelor același tip de om. Acest nou tip de om a fost crescut în diferite centre care acum au început să fie deconspirate, fie că au aparținut unora, lui Soros sau alții, cu o intenție inițial benefică, adică toată lumea să vibreze la aceeași valoare europeană, numai că unii dintre ei au fost cultivați din greu și ab initium (din start) corupți, pentru a nu mai putea da înnapoi. ”

,,Această nouă pătură infiltrată în majoritatea partidelor care formează clasă politică conducătoare se numește Noua Obediență Albă. Vă spun toate acestea pentru că le trăim. În carte veți găsi istoria de 400 de ani, toate conceptele pe care le puteți dumneavoastră consulta ale făuririi națiunilor, ale înțelegerii modelelor de naționalism, ale acceptării unor modele românești, ale marii patologii a civilizației europene la zi. Suntem singurul stat european care prin articolul 1 suntem stat național, naționalist constituțional și culmea că în această țară unde constituția spune că există un naționalism constituțional, este cel mai abitir hulit concept. Eric Hosbawm spunea că Naționalismul este o doctrină de punere în operă a valorilor unei națiuni.”

Publicul a rămas până la final fiind fascinat de discursul Generalului deși evenimentul a durat mai mult de două ore.

  

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

BRAVO LUI! Pentru o cauză nobilă, un jandarm argeșean aleargă la Maratonul București

Avatar

Publicat

in

De

Plutonierul adjutant Valentin Gîrteajă din cadrul Postului de Jandarmi Montan Rucăr, participă la evenimente sportive alături Fundația Motivation din anul 2018 din dorința de a veni în ajutorul oamenilor cu dizabilități.

În luna octombrie va alerga cursa de 10 km la Maratonul București, din dorința de a strânge donații în valoare de 1000 RON, bani necesari pentru ca Fundația Motivation să poată dona două scaune rulante celor care au nevoie imediată de ele.

Publicitate

”Ca să înțelegeți mai bine de ce susțin Fundația Motivation pentru al treilea an consecutiv, vă provoc să vă imaginați cum arată o zi din viața unui om care nu are un scaun rulant deși acesta este singurul mijloc prin care se poate deplasa. Eu am făcut acest exercițiu de imaginație și am decis să nu rămân indiferent.”, spune Valentin.

Plutonierul adjutant Valentin Gîrteajă este jandarm din anul 2006 după ce a absolvit Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani. În tot acest timp a îndeplinit funcții și pe linie de ordine publică și de pază și protecție instituțională, iar de aproape 10 ani de zile este jandarm montan. Fiind pasionat de activitate fizică și sport, Valentin a spus că nu vede să facă altceva și că nu poate trece o zi fără să alerge sau să meargă cu bicicleta. Forma fizică este foarte importantă pentru a putea fi jandarm montan, deoarece misiunile de recuperare și salvare la care a participat în trecut pe munte sunt foarte dificile și implică un efort deosebit.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

PNL Argeș și-a făcut propriul ziar și îl distribuie prin intermediul Poștei Române (P.E)

Avatar

Publicat

in

De

Partidul Național Liberal, filiala Argeș a încheiat un Contract cu Compania Națională Poșta Română, prin Sucursala Regională Ploiești, obiectul Contractului fiind acela de a distribui în gospodăriile din județul nostru publicația “Argeșul liberal”, în perioada campaniei electorale. Contractul cu nr. 140 SPL/204/28.08.2020 este valabil până pe data de 26 septembrie 2020. Astfel, în baza acestui Contract, prin serviciul Postmesager pot fi livrate “pe teritoriul României trimiteri neadresate, identice, cu greutatea maximă de 50 de grame de tipul: foi volante, pliante, broșuri, ziare, cataloage, sau alte materiale publicitare, inclusiv mesaje cu caracter politic”.
Vă punem la dispoziție această informație pentru a elimina orice comentarii tendențioase și pentru a-i proteja pe angajații Sucursalei Regionale a Poștei de unele atacuri agresive venite din partea unor reprezentanți ai altor partide. Contractul dintre PNL Argeș și Sucursala Regională Ploiești este transparent, se supune rigorilor legii și este întocmit conform legislației în vigoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend