Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Generalul Mircea Chelaru a lansat cartea – Naționalismul Și Europa Națiunilor

Publicat

in

În seara de 30 Octombrie la Muzeul Municipal din Curtea de Argeș a avut loc lansarea de carte a Generalului Mircea Chelaru în fața unei audiențe de toate vârstele. În deschiderea evenimentului Managerul Muzeului Ștefan Dumitrache a ținut un discurs dspre atacurile la originile românilor și faptul că anumiți istorici nu vor să ne recunoască identitatea națională. Managerul Muzeului a precizat că ,,Ni se spune despre Mihai Viteazu că nu avea conștiință de neam că nu avea nici măcar o idee despre identitatea națională  și ni se explică și de ce, pentru că spun ei la 1600 nu exista noțiunea de națiune. Între timp niște istorici mai curajoși nu de la noi ci din apus au venit și arată că ideea de națiune pe care o dau cu exemple și documente de epocă se impune încă din secolul al XV lea. Se impune deci, ea apăruse încă din secolul al XV lea odată cu Renașterea. Atunci ce facem cu toată teoria că Mihai Viteazu nu știa despre identitate?  Încearcă unii să ne spună că nici măcar termenul de român nu exista, păi este suficient să ne uităm în Călători Străini unde spun fix așa valahaii care ei înșiși își spun români, nu toți călătorii străini. Păi și atunci aia care au trecut în epoca respectivă și spun că noi ne spuneam români nu știau despre ce vorbesc? Mai mult accentuează și moldovenii își spun români, și românii din Transilvania știau că sunt români”. După o lungă lecție de istorie Dumitrache a dat cuvântul Generalului.

Mircea Chelaru a vorbit despre Naționalism și formarea poporului român, despre daci, geți  și valorarea acestui ,,Neam atât de adânc născut odată cu timpul”.  A fost amintit Pitagora care a spus despre noi în anul 530 î.hr. ,,Călătorește la geți dar nu să le dai legi că sunt cele mai bune”.

Generalul a vorbit despre eșecul Unificării Europei care nu se poate face prin Uniculturalism ci prin Interculturalism. Nu poți impune unor popoare să renunțe la tradițiile lor în fața unui experiment de a crea omul unidimensional. ,,S-a constatat în anumite centre că nu poți conduce lumea dacă nu aduci la conducrea guvernelor același tip de om. Acest nou tip de om a fost crescut în diferite centre care acum au început să fie deconspirate, fie că au aparținut unora, lui Soros sau alții, cu o intenție inițial benefică, adică toată lumea să vibreze la aceeași valoare europeană, numai că unii dintre ei au fost cultivați din greu și ab initium (din start) corupți, pentru a nu mai putea da înnapoi. ”

,,Această nouă pătură infiltrată în majoritatea partidelor care formează clasă politică conducătoare se numește Noua Obediență Albă. Vă spun toate acestea pentru că le trăim. În carte veți găsi istoria de 400 de ani, toate conceptele pe care le puteți dumneavoastră consulta ale făuririi națiunilor, ale înțelegerii modelelor de naționalism, ale acceptării unor modele românești, ale marii patologii a civilizației europene la zi. Suntem singurul stat european care prin articolul 1 suntem stat național, naționalist constituțional și culmea că în această țară unde constituția spune că există un naționalism constituțional, este cel mai abitir hulit concept. Eric Hosbawm spunea că Naționalismul este o doctrină de punere în operă a valorilor unei națiuni.”

Publicul a rămas până la final fiind fascinat de discursul Generalului deși evenimentul a durat mai mult de două ore.

  

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

FOTO și VIDEO – Alo, Prefectura! Argeșul, plin de microbuze COVID – Navetiștii ca sardelele, în rable pline ochi și rablagite

Publicat

in

De

Deși Prefectura Argeș anunță zilnic controale pentru prevenirea raspandirii COVID 19, controale care se lasă si cu ceva amenzi, se pare ca echipele de control nu se trezesc asa dimineata sau nu au chef să iasă pe teren după amiaza, pe canicula asta, cand ies argesenii de la serviciu. Mai exista si posibilitatea ca Prefectura sa nu cunoasca zonele fierbinti, cu potential ridicat da raspandire a virusului, iar dacă autoritățile nu prea au habar, argeșenii ne trimit zilnic imagini cu calvarul care trebuie sa il suporte atunci cand merg sau se intorc de la munca. Vorbim de mii de argeseni care fac zilnic naveta la serviciu si care sunt obligati sa se expuna unor riscuri majore in mijloacele de transport in care nu se respecta nicio regula. Daca saptamana trecuta v-am prezentat aglomeratia incredibila din microbuzele care circulă spre si de la Costesti (nimeni neluând pana acum vreo masură), astazi va prezentam halul in care circula si se expun pericolelor navetistii din comunele limitrofe orasului Curtea de Argeș. Imaginile au fost surprinse astazi pe ruta Vernești – Valea Danului – Curtea de Argeș la ora 6 dimineata, cand oamenii merg la serviciu. Aceeasi aglomeratie este si in jurul orelor 15, cand aceiasi navetisti sunt obligati sa se intoarca acasa in aceleasi conditii: microbuze supraaglomerate rablagite, frara distantare socială si la temperaturi de peste 40 grade, avand in vedere lipsa sistemelor de ventilație. Așadar, fara comentarii, dar cu speranta ca autoritatile, in speta, Prefectura si ARR se vor autosesiza si vor interveni, iată imaginile din ceea ce oamenii numesc MICROBUZELE COVID DIN ARGEȘ.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

SITUAȚIA CAZURILOR COVID-19 ÎN ARGEȘ – 2 DECESE și 23 CAZURI NOI

Publicat

in

De

Instituția Prefectului Argeș informează că situația epidemiologică din județ, conform datelor DSP, se prezintă după cum urmează:

-persoane aflate în carantină: 3;
-persoane internate în spital: 424;
-persoane vindecate: 237;
-persoane diagnosticate pozitiv: 793;
-persoane decedate: 41.

Deces 40: Bărbat, 55 de ani, internat pe 28.06.2020 la Spitalul Județean de urgență Pitești, secția ATI, unde a decedat pe 29.06.2020. Comorbidități: diabet zaharat neglijat terapeutic, acidoză metabolică;
Deces 41: Femeie, 81 de ani, internată pe 26.06.2020 la Spitalul Matei Balș din București, decedată pe 29.06.2020 în secția ATI. Comorbidități: HTA stadiul II, boala Parkinson.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend