Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

GCS: 46 cities, 306 rural towns exceed 3 per thousand inhabitans COVID-19 incidence rate

Publicat

in

The 14-day report shows that 46 cities and 306 rural towns have reached or exceed the 3 per thousand inhabitants incidence rate representing a threshold that attracts new restrictions for the respective localities, the Strategic Communication Group (GCS) reported on Thursday.

Of the 46 cities, 7 have an incidence of over 5 per thousand inhabitants. The highest values of COVID-19 incidence were recorded in:
– Horezu (Valcea county): 43 cases, incidence of 6.23;

– Negreti-Oas (Satu Mare county): 96 cases, incidence of 5.62;

– Viseu de Sus (Maramures county): 97 cases, incidence of 5.47;

– Slanic (Prahova county): 29, incidence of 5.44;

– Otopeni (Ilfov County); 108, incidence of 5.27

– Bragadiru (Ilfov county): 169 cases, incidence of 5.46.

– Bechet (Dolj county): 23 cases, incidence of 5.09;

Of the 266 rural towns, 74 have an incidence of SARS-CoV-2 infections of over 5 per thousand inhabitants. The highest values were recorded in:

– Catina (Cluj county): 20 cases, incidence of 12.08;

– Seica Mica (Sibiu county): 18 cases, incidence of 10.03;

– Ploscos (Cluj county): 6 cases, incidence of 9.66;

– Pojejena (Caras-Severin county): 26 cases, incidence of 9.47;

– Barsana (Maramures county): 41 cases, incidence of 9.1.

GCS reminds that, after a locality reaches an incidence of 3 per thousand inhabitants, it is necessary to convene the County Committees for Emergency Situations for the adoption of measures to prevent and limit the spread of the SARS-CoV-2 virus, in accordance with the in force CNSU and Government.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Aproximativ 120.000 de persoane au intrat marţi în România; aproape 11.000 – cetăţeni ucraineni

Publicat

in

De

Aproximativ 120.000 de persoane au intrat marţi în România, dintre care 10.893 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 6,63% faţă de ziua precedentă), a informat, miercuri, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit unui comunicat al IGPF transmis AGERPRES, marţi, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control – atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire – aproximativ 230.000 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 58.300 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România, au fost 119.469 de persoane, dintre care 10.893 de cetăţeni ucraineni, în scădere cu 6,63% faţă de ziua precedentă. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 09.08.2022, ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 1.873.608 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic online care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 70 de fapte ilegale (40 de infracţiuni şi 30 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

De asemenea, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 193.000 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 22.000 lei.

Totodată, nu s-a permis intrarea în ţară a 24 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi de asemenea nu s-a permis ieşirea a 40 cetăţeni români din diferite motive legale.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Copil de 14 ani, decedat într-un accident de pe DN 2

Publicat

in

De

Un băiat în vârstă de 14 ani a decedat într-un accident rutier care a avut loc miercuri dimineaţa pe DN 2, în zona localităţii Cristeşti din judeţul Iaşi, potrivit Agerpres.

Potrivit ISU Iaşi, în accident au fost implicate un TIR şi un autoturism, rezultând patru victime, dintre care două erau încarcerate în autoturism.

„La faţa locului acţionează o autospecială de intervenţie cu module de descarcerare un echipaj de prim ajutor calificat SMURD de la Secţia de Pompieri Paşcani cu 8 subofiţeri şi o ambulanţă cu medic de la SAJ. Echipajele sosite la locul intervenţiei au constatat că sunt 2 victime conştiente, încarcerate, o victimă conştientă, neîncarcerată şi un copil de 14 ani, decedat, prins sub autoturism. Cauza producerii accidentului rutier va fi cercetată de organele în drept”, au anunţat reprezentanţii ISU Iaşi.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend