Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Gata, l-au zburat ! Tudor Pendiuc nu mai este oficial şeful primarilor din Romania

Avatar

Publicat

in

Asa cum anuntam in exclusivitate,  intr-un articol precedent,  Tudor Pendiuc a fost debarcat oficial de la sefia Asociaţiei Muncipiilor din România (AMR). Astfel, in sedinta Adunarii Generale a AMR de la sfarsitul lunii trecute s-a decis in unanimitate ca primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, sa  fie noul preşedinte al Asociaţiei Muncipiilor din România (AMR), înlocuindu-l pe fostul primar al Piteştiului Tudor Pendiuc. Acesta din urma a fost practic eliminat din toate functiile din AMR.

” Nu mai puteam continua domnul Pendiuc la conducerea Asociatiei intrucat sutuatioa sa delicata si prelungita, din pacate, punea intr-un con de umbra activitatea asociatiei noastre. Ii multumim pentru ce a facut de cand se afla la sefia acestei importante institutii, pentru ca a avut realizari remarcabile, si ii dorim succes in demersul dumnealui in a-si demonstra nevinovatia”, a declarat pentru ziarul nostru Narcisa Muraru, Directorul Executiv al  Asociatiei Municipiilor din Romania (AMR). Aceasta a mai precizat ca mandatul lui Tudor Pendiuc a incetat oficial in data de 1 iulie.

Primarul din Oradea, Ilie Gavril Bolojan, a fost ales în funcţia de preşedinte executiv, iar Gheorghe Falcă, primarul Aradului, şi Lia-Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, au fost aleşi în funcţiile de prim-vicepreşedinte, în timp ce Aurel Gabriel Simionescu a fost ales secretar general.

“Avem foarte multe lucruri de făcut – vorbesc aici de colaborarea cu celelalte structuri asociative. Suntem interesaţi de diminuarea corupţiei din instituţiile publice. O primă soluţie este de a face salarizarea cât mai bună pentru a înceta cu deprofesionalizarea instituţiilor publice. Sper să găsim înţelegere, astfel încât să facem ca instituţia administraţiei publice locale să fie cât mai atractivă”,
a declarat Robert Negoiţă, inlocuitorul lui Pendiuc.

Potrivit acestuia, AMR şi-a propus, pentru perioada următoare, recunoaşterea rolului municipiilor în dezvoltarea României, creşterea competenţei zonelor metropolitane în ţară, creşterea salariilor funcţionarilor publici şi a primarilor de municipii, flexibilitatea plăţilor către funcţionarii publici, corectarea rapidă a unor deficienţe legislative, creşterea autonomiei financiare, precum şi realizarea unui inventar al problemelor din administraţie pentru a îmbunătăţi performanţa acesteia în viitor.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Alexandru Rafila, după ce au decedat 200 de români din cauza coronavirusului: Undeva, ceva, nu se leagă. Trebuie depistați cei infectați și tratați.

Avatar

Publicat

in

De

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, este de părere că cifrele nu reprezintă realitatea epidemiologică din România. Totodată, Rafila este de părere că asigurările pe care Klaus Iohannis și Ludovic Orban le dau românilor că nu vor impune noi restricții după alegerile parlamentare sunt hazardate

”Azi am avut 200 de decese, deși am avut mai puține cazuri. Undeva, ceva, nu se leagă. Trebuie să se facă mai multe teste, trebuie făcute anchete epidemiologice, trebuie depistați cei infectați și tratați.

Cine spune că va impune noi măsuri restrictive după alegeri cred că se hazardează. Este posibil ca după alegeri să asistăm la măsuri mult mai severe.”, a spus Alexandru Rafila la România TV.

Vezi și

Cine a fost comandantul ceremoniei organizate azi, la Arcul de Triumf – El este omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis

Veste bună! Din 2021 se dau noi sume de bani pentru cei care fac parte din acest program

Mutarea făcută de Klaus Iohannis: Înainte de alegeri, șeful STS a fost avansat în grad!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Dacian Cioloș iese la rampă și anunță că USR PLUS nu va accepta niciodată sinecuri în administrația publică

Avatar

Publicat

in

De

Copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a declarat că alianța pe care o reprezintă nu va cere niciodată posturi în administraţia publică „de împărţit pe sinecuri” şi nici nu va accepta astfel de practici din partea vreunui partener de guvernare.

„USR PLUS nu va cere niciodată posturi în administraţia publică de împărţit pe sinecuri, dar nici nu o să accepte ca un partener de guvernare, oricare ar fi el, să facă lucrurile astea şi atunci evident că este acolo o teamă. Gândiţi-vă, oameni buni, că putem începe să facem nişte lucruri normale într-o societate cu bun-simţ. (…) Sunt lucruri pe care le-am început în 2016 şi care trebuie continuate pentru ca românii să recâştige încrederea în stat. Va trebui în primul rând transparenţă, claritate şi predibilitate în deciziile care se iau. Va trebui profesionalizată administraţia publică, va trebui redusă birocraţia drastic prin digitalizare şi informatizare, va trebui dată o perspectivă clară mediului antreprenorial”, a declarat Cioloş marţi, la o dezbatere electorală online alături de candidaţii Alianţei USR PLUS din regiunea Transilvaniei la alegerile parlamentare Claudiu Mureşan, Oana Murariu, George Căţean şi Adrian Wiener.

Dacian Cioloş, propunerea de premier a Alianţei USR PLUS, a dat asigurări că nu există intenţia de a majora taxe sau impozite, ci dimpotrivă, unul dintre angajamentele asumate fiind eliminarea taxelor pe valoarea salariului minim.

Adrian Wiener, candidat al Alianţei USR PLUS Arad la Camera Deputaţilor, s-a pronunţat pentru descentralizarea fiscală şi decizională a sistemului sanitar şi creşterea progresivă a finanţării medicinei de familie, iar Oana Murariu, candidată a Alianţei USR PLUS Cluj la Camera Deputaţilor, a arătat că proiectul său este eficientizarea sistemului judiciar în România, prin degrevarea instanţelor de judecată.

Claudiu Mureşan, candidat al Alianţei USR PLUS Sibiu la Senat, a spus că îşi doreşte să vadă la conducerea ţării şi oameni care vin din mediul privat, în timp ce George Căţean, candidat al Alianţei USR PLUS Braşov la Senat, a anunţat că şi-a asumat să ducă „vocea satului în Parlament” şi să fie cel mai tânăr senator în Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală, conform agerpres.ro.

Citește și:

Cine a fost comandantul ceremoniei organizate azi, la Arcul de Triumf – El este omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis

Veste bună! Din 2021 se dau noi sume de bani pentru cei care fac parte din acest program

Mutarea făcută de Klaus Iohannis: Înainte de alegeri, șeful STS a fost avansat în grad!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend