Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Gata cu boieria: Emiratele Arabe Unite vor introduce din 2023 un impozit federal pe profitul companiilor

Publicat

in

Emiratele Arabe Unite vor introduce pentru prima dată un impozit federal pe profitul companiilor, a anunţat luni Ministerul Finanţelor din această ţară, citat de CNBC și news.ro. Ştirea reprezintă o schimbare semnificativă pentru o ţară care a atras de mult timp afaceri din întreaga lume datorită statutului său de centru comercial fără taxe.

Afacerile vor fi supuse impozitării de la 1 iunie 2023. Cota legală de impozitare a ţării va fi de 9% pentru veniturile impozabile care depăşesc 375.000 de dirhami din Emiratele Arabe Unite (102.000 de dolari) şi zero pentru veniturile impozabile până la această sumă, ”pentru a sprijini firmele mici şi startup-urile”, a spus ministerul, adăugând că ”regimul fiscal al corporaţiilor din Emiratele Arabe Unite va fi printre cele mai competitive din lume”.

Persoanele fizice nu vor fi încă supuse impozitului pe veniturile lor salariale, proprietăţi imobiliare, investiţii în acţiuni sau alte venituri personale care nu au legătură cu comerţul sau afacerile din Emiratele Arabe Unite, a spus ministerul.

Impozitul nu se va aplica nici investitorilor străini care nu desfăşoară afaceri în ţară.

Impozitul pe profit se va aplica asupra ”profitului net contabil ajustat” al afacerii.

Afacerile din zonele libere, care sunt de ordinul miilor, vor putea ”continua să beneficieze de stimulente fiscale corporative”, atâta timp cât ”îndeplinesc toate cerinţele necesare”, a spus ministerul, fără a detalia.

Companiile din numeroasele zone libere ale Emiratelor Arabe Unite s-au bucurat de mult timp de taxe zero şi de proprietate străină deplină, printre alte beneficii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Zelenski: ”Nicio rachetă rusească, nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor”

Publicat

in

De

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nicio rachetă şi nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency/Ukraine Presi / Zuma Press / Profimedia

„45 de rachete a lansat Rusia împotriva noastră. Este a cincea lună a unui război la scară largă. Ocupanţii urmau să captureze cea mai mare parte a ţării noastre în a cincea zi, dar trebuie să organizeze un astfel de spectacol de rachete în luna a cincea, care nu schimbă nimic strategic pentru Rusia. Aceasta este o astfel de fază a războiului – dificilă din punct de vedere moral, dificilă din punct de vedere emoţional. Când ştim că inamicul nu va reuşi, când înţelegem că ne vom putea apăra în continuare statul, dar nu simţim limitele de timp ale acestui lucru”, a declarat Zelenski citat de News.ro.

”Nicio rachetă rusească, nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor. Şi fiecare dintre rachetele lor este un argument în negocierile noastre cu partenerii. Voi lua parte luni la Summitul G7. Summitul NATO va avea loc săptămâna viitoare. 45 de rachete într-o jumătate de zi şi chiar în ajunul unor astfel de întâlniri. Toate clare. O altă confirmare a poziţiei noastre. Acest lucru confirmă faptul că pachetele de sancţiuni împotriva Rusiei nu sunt suficiente, că Ucraina are nevoie de mai multă asistenţă armată şi că sistemele de apărare aeriană – sistemele moderne pe care le au partenerii noştri – nu ar trebui să fie în zonele de antrenament sau depozite, ci în Ucraina, unde este necesar acum”, a mai spus Zelenski.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

LIVE Război în Ucraina, ziua 123: Explozii în centrul capitalei Kiev / Biden a sosit în Germania / Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonetk este complet ocupat

Publicat

in

De

​Trei explozii au fost auzite duminică dimineața în centrul capitalei Kiev. Rușii au ocupat total orașul strategic Severodonețk din prima linie din estul Ucrainei, după săptămâni de lupte și bombardamente. Rusia va livra Belarusului, „în următoarele luni”, rachete capabile să transporte focoase nucleare, a anunţat Vladimir Putin. Liderii G7 se reunesc în Bavaria, președintele american Joe Biden sosind sâmbătă seara în Germania.

Bloc de locuinte din Kiev bombardat de rusiFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cele mai importante informații de duminică, ziua 123 a războiului din Ucraina, LIVETEXT

07:00 Trei explozii au fost auzite, duminică dimineața, la Kiev, relatează Kyiv Independent. Fumul a fost văzut ridicându-se pentru scurt timp în două locații din centrul Kievului. Alerta de raid aerian a început să sune în capitală la ora locală 5:47 a.m. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a confirmat exploziile din cartierul central Șevcenko.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend