Conecteaza-te cu noi

INFO IMOBILIAR

Garsoniere Brașov: Ce zone să eviți

Publicat

in

România se află pe locul 5 în topul statelor membre ale UE unde populaţia este deranjată de zgomotul produs de traficul rutier şi de cel venit de la vecini. Circa 20% din populaţie semnalează această problemă, conform celor mai recente date Eurostat.

Situația e valabilă pentru cele mai multe orașe ale țării, inclusiv Brașovul. Fie că e vorba despre garsonierele din Brașov, fie că e vorba despre aprtamentele de lux, lucrurile stau la fel.

Primăria din acest oraș a realizat o cartare a nivelului de zgomot din Brașov, de care ar trebui să ții cont dacă vrei să închiriezi o garsonieră și cu atât mai mult dacă vrei să să cumperi un apartament. Municipalitatea promite că se caută soluții de diminuare a poluării fonice că urmare a traficului rutier şi a activităţilor industriale, dar pană atunci fii sigur că iei decizii în cunoștință de cauză.

Care sunt străzile zgomotoase

Astfel, conform raportului, limita maximă considerată normală pentru traficul rutier pe timp de zi/seară /noapte, respectiv 70 dB, este depăşită pe Varianta Ocolitoare a municipiului Braşov, în zona Valea Timişului (pe DN 1, la intrarea în Braşov dinspre Bucureşti), pe strada Hărmanului, pe Calea Feldioarei (DN 13), pe stradă 13 Decembrie, pe tronsonul strada Stadionului – Calea Făgăraşului (DN 1, la ieşirea din Braşov spre Sibiu), pe strada Mihail Kogălniceanu, pe Calea Bucureşti, pe Bulevardul Griviţei, pe stradă Toamnei, pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea, dar și pe Bulevardul Gării.

La fel stau lucrurile pe strada 15 Noiembrie, pe stradă Lungă, pe stradă Alexandru Vlahuţă, pe strada Bârsei, pe stradă Fagurului (segmentul din cartierul Stupini din DN 13), pe strada Fântânii, pe strada Aurel Vlaicu, pe stradă Iuliu Maniu, pe strada Nicolae Iorga, pe Bulevardul Saturn, pe strada Mureşenilor, pe strada Lacurilor, pe stradă Zizinului, pe strada Carpaţilor, pe strada Poienelor, pe Bulevardul Valea Cetăţii.

Unde este gălăgie şi pe timp de noapte

Noaptea, când nivelul maxim este de maxim 60 de dB, se înregistrează valori depășite pe ruta ocolitoare a Braşovului, în Valea Timişului, pe strada Hărmanului, Calea Feldioarei, pe strada 13 Decembrie, pe strada Stadionului, pe stradă Făgăraşului, pe Bulevardul Mihail Kogălniceanu, pe Calea Bucureşti, pe Bulevardul Griviţei, pe strada Toamnei, pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea, sau pe strada Aurel Vlaicu.

Situația e asemănătoare pe Bulevardul Gării, pe strada 15 Noiembrie, pe strada Lungă, pe Bulevardul Alexandru Vlahuţă, pe strada Bârsei, pe strada Fagurului, pe strada Fântânii, pe strada Iuliu Maniu, pe strada Nicolae Iorga, Bulevardul Saturn, pe strada Mureşenilor, pe strada Lacurilor, pe strada Zizinului, pe strada Carpaţilor, pe strada Poienelor şi pe Bulevardul Valea Cetăţii.

Totuşi, potrivit raportului, în Braşov nu se evidenţiază zone cu depăşiri ale valorilor maxime permise în ceea ce privește zgomotul industrial. Mai exact în hărţile de zgomot ale municipiului Braşov se menţionează că în cazul activităţilor industriale, valorile maxime permise pentru industrie, respectiv 65 dB (pentru indicatorul aferent perioadei zi/seară/noapte) şi 55 dB (pentru indicatorul aferent nopţii) nu sunt depăşite în nicio zonă a oraşului.

În următoarea perioadă se urmărește, în vederea reducerii zgomotului, reabilitarea unor clădiri publice, crearea de spaţii verzi şi insule de linişte, precum şi refuncţionalizarea unor clădiri sau zone din oraş.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Ce comodă poți alege pentru diferite încăperi ale casei? Cum o poți încadra perfect în designul camerei?

Publicat

in

De

Ce comodă să alegi pentru living care să se potrivească cu interiorul și stilul apartamentului? S-ar părea că o comodă este o piesă de mobilier cu care nu ar trebui să existe probleme în etapa de achiziție. La urma urmei, ar trebui să aibă picioare, sertare și cam atât când vine vorba de atributele sale. Nimic mai departe de adevăr, comoda nu este o piesă de mobilier obișnuită, este o adevărată regină în sufragerie.

Prin urmare, în câteva puncte, vei afla ce modele de comode să alegi pentru sufragerie și care sunt potrivite pentru dormitor? Va funcționa comoda într-o cameră pentru copii? Care sunt cele mai importante elemente ale acestei piese de mobilier, pentru a o face nu doar frumoasă, ci și funcțională?

Comoda – o aristocrată printre piesele de mobilier

Comoda este o piesă de mobilier cu tradiții, ale cărei origini datează din Franța secolului al XVII-lea. Este adevărat că acea comodă din dormitorul lui Ludovic al XIV-lea din Versailles arăta cu totul diferit de o piesă de mobilier contemporană, dar elementele sale de bază, adică sertarele, erau perfect expuse și îndeplinea funcțiile atribuite de creatorul său. Probabil că André-Charles Boulle, un meșter și artist baroc, care se poate numi părintele comodei, nu se aștepta ca mobilierul pe care l-a proiectat să reziste atâția ani și să fie perfect pentru diverse epoci.

Detaliile care sunt importante pentru alegerea comodei potrivite

Materialul din care este realizată este un element foarte important. Deoarece o comodă este de obicei o piesă de mobilier care nu există singură într-o cameră, asigură-te că se îmbină frumos cu alte elemente ale echipamentului. Comodele contemporane pot fi realizate din MDF, PAL, lemn masiv sau chiar sticlă. O gamă largă de culori și decoruri din PAL, uneori asemănătoare în mod amăgitor cu lemnul real, îți permite să alegi comode în diverse stiluri.

Nu trebuie să cumperi o comodă în aceeași culoare ca și restul mobilierului , ci, de exemplu, poți opta pentru un accent de culoare, optând pentru o nuanță diferită în față sau partea de sus. De exemplu, poți asorta aceste culori cu cele ale unor pufuri, așezate strategic în living. Dacă este un accent grafic pe sticlă sau un element sablat, afișarea lui pe partea din față a comodei va conferi mobilierului lejeritate și caracter.

Ce comodă pentru living ar trebui să alegi?

Dar nu numai pentru living! Comoda este o piesă de mobilier pe care aproape toată lumea o iubește și de aceea poate sta practic în orice cameră din casa ta. În ciuda faptului că o comodă este de obicei o mică piesă de mobilier, este încăpătoare și are multe posibilități, cu sertare, uși, uneori cu rafturi deschise. Poate fi mutată cu ușurință, funcțiile sale pot fi schimbate cu ușurință și chiar și atunci când o faci la comandă după propria imaginație, capătă o cu totul altă dimensiune, foarte personală.

Sursa de imagine: Pixel-Shot / Shutterstock.com 

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Cum alegi colțarul potrivit în funcție de spațiul disponibil

Publicat

in

De

Colțarul este o piesă de mobilier cu totul specială prin configurația sa, dar și prin dimensiunile în care este disponibil pe piața de profil. De cele mai multe ori, această piesă de mobilier este în formă de L sau chiar U, cu laturi egale sau inegale. Poate reprezenta soluția optimă de relaxare în cadrul unui spațiu generos, precum zona de socializare din living, dar și o soluție ideală într-un spațiu ceva mai restrâns, de exemplu în bucătărie, hol sau terasă acoperită.

Așadar, ce și cum alegem? Urmărește rândurile de mai jos pentru a descoperi câteva ponturi utile în acest sens.

Colțarul amplasat în living

Probabil cea mai mare încăpere din orice casă ori apartament, livingul sau sufrageria reprezintă, în opinia multora, cel mai potrivit spațiu în care să instalezi unul dintre modelele propuse de comercianții cu experiență. Poți descoperi, de exemplu, idei foarte interesante pe https://www.vivre.ro/s-10/coltare.

Colțarul este o piesă creată pentru a aduce împreună familii și prieteni, însă fără a fi nevoie de mutarea mobilierului prin casă sau de îngrămădirea tuturor invitaților pe o singură canapea. Forma (L sau U) este perfectă pentru a găzdui mai mulți oameni și cu cât dimensiunea colțarului este mai mare, cu atât cresc șansele de a crea o zonă de socializare unde toată lumea să se simtă confortabil.

Un astfel de spațiu este ideal și pentru relaxarea în fața televizorului, deoarece beneficiază de dotări speciale precum reclinerele, care permit așezarea într-o poziție confortabilă, ori extinderea, care le transformă în paturi confortabile pentru oaspeți. Pe lângă design, materialele utilizate la realizarea structurii și tapițeria (din piele naturală, piele PU sau material textil) au un rol esențial în asigurarea unei utilizări confortabile.

Spațiul disponibil și bugetul sunt factori determinanți în alegerea modelului, ca și locul unde urmează să fie instalat în cameră și de spațiul suplimentar pentru o eventuală extindere.

Colțarul în bucătărie

Cu toate că este mai puțin întâlnit în zona modernă de gătit, colțarul este o piesă de mobilier foarte utilă, pentru că oferă un compromis între șederea confortabilă a mai multor persoane la masă și un spațiu de depozitare util. Poate fi o opțiune de luat în calcul mai ales dacă ai o bucătărie relativ spațioasă și eventual cu o conformație atipică –  de exemplu, cu o secțiune de spațiu ce nu permite amplasarea mai multor scaune în jurul mesei.

Deși nu este conceput să fie la fel de confortabil ca un colțar de living, deoarece nevoia de a consuma alimente la masă impune o poziție mai rigidă, colțarul de bucătărie este suficient de relaxant pentru ca locurile pe care le oferă să fie căutate de toți membrii familiei. Singurul inconvenient pe care un astfel de mobilier l-ar putea avea este dificultatea de a-l muta dintr-un loc în altul, mai ales într-un spațiu restrâns.

Colțarul în amenajarea unei terase

În funcție de spațiul disponibil și de amenajările exterioare, terasa poate fi un loc ideal pentru instalarea unui colțar. Poți alege fie unul pentru interior, acoperit cu tapițerie din piele sau material textil, fie un model de exterior, realizat din material plastic sau din lemn.

În mod frecvent, terasele sunt amenajate ca spații semideschise, cu o structură flexibilă, ce permite închiderea lor în anotimpul rece și deschiderea aproape totală în perioadele cu vreme călduroasă. Această flexibilitate îți garantează astfel alegerea unui mobilier destinat spațiilor interioare, dat fiind faptul că îl poți proteja de intemperii. Pentru că este un spațiu de relaxare, probabil singurele piese de mobilier prezente pe o terasă vor fi colțarul și o masă de cafea, așadar posibilitățile la care te-ai putea gândi, în funcție de dimensiuni și preferințe, sunt mai bogate.

În definitiv, colțarul este una dintre cele mai îndrăgite piese de mobilier. Alegerea acestuia trebuie să țină seama de spațiul disponibil, astfel încât prezența lui să nu fie percepută ca un stres din cauza dimensiunilor mari și a posibilității reduse de a-l muta. Bine ales și orientat, un astfel de element devine, în timp, un obiect de mobilier indispensabil, preferat de întreaga familie.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend