Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Gara Câmpulung goală, iar liniile de cale ferată acoperite de bălării

Publicat

in

În timp ce în gara Câmpulung este linişte, autorităţile locale fac demersuri pentru a fi reintrodus trenul Câmpulung – Bucureşti şi retur. „Am avut o discuţie cu CFR Călători – Regionala Craiova, pe 10 septembrie, şi le-am solicitat să revină cu două curse zilnice, una dimineaţa şi una după amiaza, după un orar de luni – vineri. Aşteptăm un răspuns de la dânşii, pentru că după ce au ridicat licenţele privatului o lună şi ceva de zile a făcut cursele CFR Călători şi au avut pierderi foarte mari. A rămas să ne prezinte care sunt aceste pierderi pentru a vedea noi, Consiliul Local, cum vom putea susţine nişte abonamente pentru studenţii noştri care merg la Bucureşti sau pentru elevii noştri care fac naveta.”, a precizat viceprimarul cu atribuţii de primar Liviu Ţâroiu. În acelaşi timp subliniindu-ne că nu a primit încă un răspuns de la CFR Călători, din care cauză până şi liniile de cale ferată din municipiu au început să fie acoperite de bălării.

cale ferata cale ferata (1)

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Sănătății: Prelungirea unor stări de alertă, după 15 iulie, este aproape iminentă

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicii lansează un avertisment dur! Unele victime ale coronavirusului riscă să nu se mai recupereze niciodată

Publicat

in

De

Potrivit unor studii, mulți pacienți care au scăpat deja de covid-19 încă se confruntă cu tot felul de probleme de sănătate, cum ar fi boli renale, psihoză, insomnii, infecții ale coloanei vertebrale, accidente vasculare cerebrale, oboseală cronică sau probleme de mobilitate.

Specialiștii spun că e posibil ca unele victime să nu se mai recupereze niciodată după ce au luat virusul.

Advertisements

COVID-19 e o infecție sistemică și afectează toate organele corpului, nu e doar o boală respiratorie, au mai explicat experții. Victimele acestui virus ar putea să se confrunte cu probleme de concentrare sau chiar de a efectua exerciții fizice, potrivit news.sky.

Toate grupele de vârstă sunt vulnerabile, mai subliniază medicii din Italia. Ei pun accentul pe importanța păstrării distanței sociale, spălatului des pe mâini și purtării măștilor de protecție.

„La început am crezut că este o gripă, apoi am crezut că este o gripă cu pneumonie, dar ulterior am descoperit că este o boală sistemică. Acum observăm și alte manifestări acute de insuficiență renală care necesită dializă sau accidente vasculare cerebrale, apoi infarct miocardic acut, deci o mulțime de complicații ale virusului. De asemenea, există o proporție semnificativă a populației cu leziuni cronice cauzate de virus”, a declarat un expert.

Și cercetătorii de la Londra s-au arătat îngrijorați de efectele COVID-19. Aceștia au realizat un studiu din care a reieșit că infecția cu coronavirus ar putea afecta creierul definitiv. Mulți specialiști au dezvăluit și faptul că pacienții cu coronavirus pot avea anumite probleme luni de zile, chiar și după vindecare.

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a confirmat că infecția cu coronavirus poate afecta atât sistemul nervos, cât și alte organe precum ficatul, pancreasul sau rinichii. „Da, este adevărat. Și nu numai creierul poate fi afectat, ci și alte organe. Ficatul, pancreasul, rinichiul, intestinele. Toate pot fi afectate de acest virus nou. La nivelul creierului pot apărea mai multe forme de manifestare. Virusul poate acționa direct în sistemul nervos, dând encefalită, o boală foarte gravă cu o mortalitate ridicată. Se pare că este una dintre cauzele de mortalitate în formele severe de boală”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend