Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

GALERIE SIMFONIA LALELELOR, 2022 | Cea mai reușită ediție a Simfoniei, a fost deschisă astăzi – FELICITĂRI PRIMARULUI GENTEA

Publicat

in

Așteptarea a luat sfârșit! Astăzi a avut loc deschiderea celei de 45- a ediții a tradiționalului festival „Simfonia Lalelelor”. Chiar de la deschidere, putem spune fără doar și poate, că este cea mai reușita editie a Simfoniei Lalelelor din ultimele decenii. Totul este de cel mai bun gust iar atmosfera e exceptionala, avaând în vedere locul desfățurării. Spre deosebire de precedentele ediții, în acest an nu se mai poate vorbi despre simfonie ca despre un veritabil tîrg cu arome de carnați pe grătar sau atmosfera aia de mahala. Totul este impecabil de la organizare, prezența discretă a politicului și pâna la aranjamentele din Parcul Lunca Argeșului. Este și motivul pentru care primarul Cristian Gentea si echipa sa merită felicitări!

Reamintim că, în premieră, anul acesta evenimentul se va desfășura – de astăzi- timp de trei zile în parcul „Lunca Argeșului”, unde mâine va avea loc și spectacolul susținut de Smiley și Theo Rose.

La debutul festivalului au luat parte oficialități locale din lumea politică și culturală, dar și invitați de peste hotare. Prezent astăzi a fost și Frank Timmerman, cultivatorul olandez al soiului de lalea „Tulipa Pitești”. De asemenea, la eveniment a luat parte și inginerul Ilarie Isac, cel care a botezat festivalul „Simfonia Lalelelor”.

Cei care vor vizita în acest weekend parcul „Lunca Argeșului” se vor bucura de peste 50 de soiuri de lalele și 20 de soiuri de orhidee. O altă atracție pentru cei mici este tot o premiera, Dino Park, unde mai multe exemplare, care se mișcă și scot sunete, îi așteaptă pe copii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ieșire a lui Virgil Popescu: ‘Românii vor vedea pe totemul stațiilor de benzină această reducere. Această reducere va plasa România, după Ungaria’

Publicat

in

De

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că este convins că marile lanţuri de benzinării din România vor aplica Ordonanţa Guvernului privind compensarea preţului la carburanţi, iar în urma acestei decizii, România va avea cel mai mic preţ din Uniunea Europeană, după Ungaria, care aplică o plafonare pentru piaţa internă. Popescu a afirmat că în urmă cu patru zile a scăzut uşor preţul motorinei la pompă, fără să fie aplicată ordonanţa privind compensarea preţurilor carburanţilor.

Virgil Popescu a declarat, marţi seară, la Digi 24, că preţul carburanţilor din România va fi puţin sub cel din Bulgaria.

„Sunt convins că marile lanţuri de benzinării vor aplica Ordonanţa, sunt, de asemenea, convins că peste 80-90 la sută din piaţă va aplica această Ordonanţă şi eu cred că românii vor vedea pe totemul staţiilor de benzină această reducere, ceea ce este foarte important, va plasa România, practic, după Ungaria, care are un preţ doar pentru piaţa internă plafonat la un preţ foarte mic şi deja au probleme cu aprovizionarea în staţiile de carburanţi, va plasa România cu cel mai ieftin preţ din Europa, vorbim de statele membre ale UE, puţin sub Bulgaria.

Din păcate, totalul consum de motorină este de 6,2 milioane de tone pe an, consumul de benzină este undeva la 1,7 milioane de tone pe an, producţia de motorină este undeva la aproape 4 milioane. Diferenţa se importă, iar cotaţiile sunt cotaţii internaţionale, nu ai cum să umbli acolo. O sincopă în aprovizionare ar crea probleme în staţiile de carburanţi, ar crea cozi, ceea ce se întâmplă în statele care au luat măsuri bruşte”, a explicat Virgil Popescu.

Întrebat dacă România ar face faţă în cazul în care locuitori din zona graniţelor ţării noastre ar veni să alimenteze la pompă în România, având în vedere că va scădea preţul, Popescu a explicat că nu vom avea această problemă.

„A fost somată şi procedură de infrigement pentru că piaţa europeană este una liberă, nu poţi să introduci restricţii sau să introduci pe criterii economice anumite facilităţi doar pentru populaţia ta. Poţi pe ordine publică, poţi pe siguranţă naţională, dar aici vorbim de alte lucruri. Nu cred că vom avea această problemă să vină mulţi din ţările vecine. Nu cred că vom avea această problemă, să vină să alimenteze în România deoarece e mai ieftin decât în Germania, Cehia, Franţa. În primul rând, pe drumul până aici. Haideţi să ne uităm la traficul de frontieră, la frontiera cu Ungaria, ungurii aliemntează mai jos pentru cei care sunt cetăţeni maghiari, bulgarii sunt aproape cât noi. Nu se merită să faci faţă traficului de frontieră ca să vii să alimentezi”, a susţinut ministrul.

Întrebat, de asemenea,dacă benzinarii vor putea fi obligaţi să aplice Ordonanţa, Virgil Popescu a declarat că este convins că marile companii o vor face.

„Nu este vorba de o obligaţie şi de aceea spun că nu vom ajunge la o lipsă de aprovizionare pentru că nu e vorba de o obligaţie, de o plafonare. (…) Sunt convins că marile companii vor accesa. (…) Ultima scădere la pompă, de la 9,22 motorina, la 9,18, a fost făcută în urmă cu 4 zile, fără să fie această ordonanţă”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a mai fost întrebat dacă vor ajunge combustibilii, în România, la 10 lei, el afirmând că nu se poate pronunţa.

„Haideţi să trecem de această vară, să vedem ce se întâmpă cu cotaţiile petrolului, cu războiul din Ucraina”, a mai declarat Virgil Popescu.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, referindu-se la reducerea de 50 de bani la preţul carburanţilor, că această măsură urmează să intre în şedinţa de Guvern de miercuri, precizând că a fost pregătită o ordonanţă de urgenţă în acest sens. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a explicat că 25 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat, iar 25 de bani vor reprezenta o cheltuială deductibilă de către operatori, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Anunțul momentului făcut de Ludovic Orban: M-am hotărât să candidez la președinția României

Publicat

in

De

Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a făcut anunțul momentului, la lansarea organizaţiei judeţene de Ilfov. Acesta a hotărât să candideze la preşedinţia României, argumentând că nu mai dorește să sprijine pe cineva pentru această funcție, scrie agerpres.ro

„Nu am câştigat alegerile parlamentare, dar eram pregătit să guvernăm România, aveam echipă, aveam partener cu care puteam să construim o coaliţie solidă şi cu care să facem cu adevărat reformele necesare pentru România. Din păcate, cel care trebuia să sprijine acest proiect a trădat, Iohannis a trădat încă din perioada alegerilor parlamentare şi Iohannis este cel care a dat din nou România pe mâna PSD, ăsta este adevărul.

E adevărat că l-am sprijinit pe Iohannis, dar cine putea să îşi imagineze că omul care nu m-a păcălit numai pe mine, a păcălit şase milioane jumate de români, care toată ziua făcea pulbere PSD-ul, de dimineaţă până seara, care considera PSD-ul răul absolut, care garanta că victoria lui, a PNL, este de fapt victoria împotriva PSD, şansa de dezvoltare a României, el (n.r. Iohannis) poate să se schimbe într-un asemenea hal, să facă exact opusul a ceea ce a făcut. Nu mi-aş fi imaginat niciodată şi asta e o învăţătură de minte. Sincer, mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva, să mai girez pentru cineva la preşedinţia României şi din cauza asta m-am hotărât să candidez eu”, a afirmat Orban.

El a adăugat că a decis să candideze pentru că se consideră pregătit să ocupe fotoliul prezidenţial, susţinând că a ajuns preşedintele PNL împotriva voinţei lui Iohannis şi a celor care ascultă de acesta şi nu a făcut niciun compromis.

„De 30 de ani mă pregătesc ca în sesiune şi învăţ. Am ajuns preşedintele Partidului Naţional Liberal împotriva voinţei lui Iohannis şi împotriva voinţei celor care ascultă de Iohannis, atât în PNL, cât şi în afara PNL, în diferite instituţii. A fost o minune că am ajuns preşedintele PNL, un om liber, un om care niciodată nu a făcut pact cu diavolul, un om care niciodată nu a făcut niciun compromis, care nu a lăsat să intre în dulap niciun schelet, ca ulterior cineva să poată să-i arate pisica, un om care toată viaţa lui nu a construit decât pe baza unui singur principiu valabil în democraţie. Poţi să ajungi într-o funcţie în care deţii putere doar dacă câştigi încrederea oamenilor. Singura sursă de legitimitate autentică pentru orice om care girează o funcţie de demnitate publică este încrederea, votul şi mandatul acordat de oameni”, a declarat Orban, conform agerpres.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend