Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

GALERIE FOTO! Zeci de salvamontisti au participat la cursuri in Arges

Avatar

Publicat

in

salvamont1Peste 50 de salvamontiști din 12 județe au participat în ultima săptămână, în masivul Făgăraș, la cursurile de intervenție în caz de avalanșă susținute de specialiști din departamentul francez Savoia, a anunțat, luni, șeful Serviciului Public Județean Salvamont (SPJS) Argeș, Ion Sănduloiu.

Evenimentul, desfășurat la Refugiul Salvamont Cota 2000 între 17 și 24 ianuarie, a fost organizat de Asociația Națională a Salvatorilor Montani din salvamont 2România, în colaborare cu serviciul departamental pentru situații de urgență din Savoia.

“Din partea serviciilor publice salvamont din România au participat 54 de salvatori montani salvamont 3și șapte echipaje canine din 12 județe cu relief montan, această acțiune de specializare fiind cea mai ampla organizată în țara noastră, in plus având avantajul suportului specialiștilor din Franța, țară cu salvamont 4foarte multă experiență în intervenția la avalanșă și cu mare tradiție în salvarea montană în Europa”, se precizează într-un comunicat transmis de șeful SPJS Argeș.

Cursurile practice și salvamont 5teoretice au fost susținute de locotenentul Jeanlou Eberhart (consilier tehnic) și plutonierul Jordy Mege (responsabilul cu pregătirea unităților canine de salvare și intervenție în avalanșe), ambii de la Serviciul de salvare montană din Savoia.

Cursul a fost structurat pe două module, primul vizând organizarea și intervenția la avalanșă, managementul resurselor și al riscului intervenției și proceduri medicale pentru transportul victimelor către unitățile medicale specializate, iar al doilea evaluarea echipajelor canine de intervenție la avalanșă, în vederea admiterii în Stagiul National de Brevetare al Unităților Canine de Intervenție la Avalanșă, care se va desfășura în luna februarie tot în județul Argeș.

“Exercițiul complex din ultima zi a cursului a avut loc la o temperatura de—17 grade și viscol cu intensificări de 40-50 de kilometri pe oră, ceea ce a pus la încercare nu numai pregătirea tehnica, ci și capacitatea de a rezista și lucra în astfel de condiții”, se mai arată în comunicat.

Cursul, organizat ca rezultat al colaborării de peste 20 de ani dintre județul Argeș și departamentul Savoia din Franța, face parte din programul de schimburi de experiență și perfecționare profesională internațională a salvamontiștilor din Argeș. Extinderea la nivel național a acestei colaborări se face prin Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, care, ca și structurile de salvare montana din Franța, este  membră a Comitetului Internațional de Salvare Alpină (CISA-IKAR) și a Federației Internaționale a Patrulelor de Schi (FIPS), principalele organisme ce reglementează această activitate la nivel mondial, se mai precizează în comunicat.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ministrul Finanțelor a făcut anunțul: Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin Covid-19

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat miercuri că a semnat plata avansului către Comisia Europeană, în sumă de peste 12 milioane euro, pentru vaccinul Covid-19.

„Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin Covid-19, în sumă de 12.058.345 euro!”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a declarat marţi că Executivul a suplimentat, prin rectificarea bugetară, suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva coronavirusului.

„Astăzi vreau să elimin din spaţiul public orice discuţie, orice informaţie falsă. Prin rectificarea bugetară aprobată ieri (luni n.r) Guvernul a suplimentat suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi, foarte important, prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva coronavirus. Astfel, România se asigură că va avea între primele ţări acces la acest vaccin în perioada următoare. Deci, orice altă informaţie în spaţiul public este falsă”, a spus Florin Cîţu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Pașaport COVID! Accesul va fi interzis fără dovada efectuării vaccinului anti-COVID

Avatar

Publicat

in

De

International Air Transport Association a anunțat că dezvoltă o aplicație mobilă care va permite călătorilor să demonstreze că nu sunt infectați cu COVID.

Poziția International Air Transport Association ( IATA) vine în contextul în care principala companie australiană de aviație, Qantas, a anunțat faptul că nu va permite accesul la bord călătorilor fără vaccinul anti-COVID.

Aplicația va include rezultate ale testelor și dovada vaccinării, alături de regulile naționale de călătorie, potrivit anunțului IATA, citat de Bloomberg. Aplicația va avea și o copie electronică a pașaportului, pentru ca pasagerii zborurilor să își poată dovedi identitatea.

Un program-pilot va începe în acest an cu compania mamă a operatorului aerian British Airways, iar aplicația va fi lansată pe magazinul Apple în primul trimestru al anului viitor și începând cu luna aprilie 2021 pentru Android.

Compania aeriană finlandeză Finnair își va vinde mâncarea pentru pasagerii de la business class în supermarket-uri. Soluția vine în contextul în care compania dorește să evite concedierile provocate de pandemia COVID, conform Reuters.

Un meniu Finnair pentru pasagerii de la business class costă 12,9 euro în supermarket și este compus din vită cu sos teriyaki şi orez sau păstrăv arctic cu risotto, scrie AGERPRES.

Ideea companiei s-a dovedit a fi de succes în condițiile în care 1.600 de meniuri au fost vândute în doar câteva zile la un supermarket aflat în apropiere de hub-ul principal al Finnair, aeroportul Helsinki-Vantaa. Compania intenţionează să extindă programul prin includerea şi a altor supermarketuri.

„La Finnair au fost adoptate deja restructurări şi concedieri aşa că încercăm tot ce putem pentru a veni cu soluţii inovative”, a declarat directorul de catering de la Finnair, Marika Nieminen. Aceasta a precizat faptul că compania dorește să introducă noi meniuri, printre care și carne de ren și porc gătit în stil japonez.

Vezi și:

Vești importante pentru mii de români! Banii se vor acorda începând cu luna decembrie

SURSE Panică în Sistem! Val de pensionări în Poliție

EXCLUSIV George Maior și Florian Coldea – de la vârful SRI la catedra SNSPA!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend