Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

GALERIE FOTO – SCANDALOS! Uite in ce hal arată Spitalul Municipal din Curtea de Argeş – Cetăţenii acuză !

Avatar

Publicat

in

– Mucegai, pereţi rupţi si mizerie la Compartiment Primire Urgențe  a secţiei de pediatrie. Doi medici au in plan să părăsească spitalul.

Despre problemele de la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş s-a tot scris dar de luat măsuri rar s-a întîmplat, nici măcar atunci cand s-au întâmplat tragedii ce au ţinut prima pagină a presei naţionale. Un argeşean a suprins ieri imagini incredibile de la Compartiment Primire Urgențe a secţiei de pediatrie. Revoltat de ce a vazut acolo acesta le-a facut publice pe retelele de socializare. Demn de retinut ca, in urma cu doar o saptamana, un alt argesean ne informa că, asistand fortuit la o discutie intre cateva cadre meicale de la Spital,  a rămas suprins sa audă doi medici vaitandu-se de conditiile din spital si că vor demisiona din acest motv. Vorbim de doi tineri medici abia sositi la Spital care, iată, se pare că deja vor să plece din curtea de Argeş nemulţumişi de condiţiile din unitatea medicală.

Publicarea fotografiilor care prezinta realitatea din Spitalul Curtea de Argeş a înfuriat foarte multi argeşeni care nu au ezitat să îşi exprime revolta.

Iată câteva dintre mesaje care exprima îngrijorarea dar mai ales revolta cetăţenilor:

  • “Am si eu un bebe de 1 anisor asa cum multi dintre noi avem. Uitandu-ma la aceste imagini, mă gândesc fix la puisorul meu. Pana acum ne-a ferit Dumnezeu sa ajungem la spital , dar si daca ar fi cazul cum as putea eu să merg cu baietelul meu în focarul acesta de infecții care culmea se numeste “Spital” ! Degeaba ne miram ca mor oamenii , copii în spitalele din România, păi e ceva normal si imaginile acestea întăresc si mai tare ideea de “delasare totala”. Cu cât apar mai multe fotografii din n spitale din tara cu atat promisiunile sunt mai mari si nepăsarea crește si ea.  Copii nostri merita respectați, si cand spun respectați mă refer la spitale cu conditii unde să Nu stăm cu frica ca poate iesim de acolo cu încă 2-3 infecții!!”
  • “Aici sunt taxele noastre… Îşi bat joc de noi, de copiii noştri ! Dacă aşa arată la secţia de copii, vă daţi seama cum arată la adulţi””
  • “Bine ca alesii isi voteaza pensii speciale sau daca nu atunci isi voteaza marirea lor… iar peretii spitalelor ne pica in cap!!!”
  • “De o luna de zile tara e sub apa si alesii au o singura preocupare cum sa dea jos le procurorul sef DNA, pe procurorul Romaniei (urmeaza), presedintele tarii si modificarea legilor jusitiei…”
  •  “Jenant…in 2018 un spital sa arate asa..e strigator la cer”
  • “In Arges a fost la putere numai PSD si ma intreb daca nu ne meritam soarta. Din punctul meu de vedere e doar vina celor care au votat acest partid timp de 28 de ani, uite consecintele…Statul paralel e de vina :))))”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ce se întâmplă cu dosarele de pensie ale românilor: Raluca Turcan – ‘Ne-am propus, pentru următorii ani, o investiție ce depășește 200 milioane de euro pentru digitalizare’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a declarat că pentru următorii ani se va face o investiție ce depășește 200 milioane de euro în domeniul digitalizării și acest lucru va ajuta la ”consolidarea capacității instituționale de a gestiona procesele de evaluare și, ulterior, de recalculare a celor 5 milioane de dosare de pensii, multe dintre acestea fiind și acum în format ”dosar cu șină”.

”Ar fi greu să ne imaginăm viața noastră fără tehnologie și digitalizare, mai ales după un an în care criza sanitară ne-a forțat să regândim modul în care muncim și relaționăm, dar și accesul la serviciile publice, la educație sau sănătate. Conferința ”Women in Data Science” organizată în România de Asociația 360 cu sprijinul Universității Stanford, la care am participat astăzi, a adus în prim plan preocupările din spațiul public în ceea ce privește digitalizarea în România și m-am bucurat să constat că specialiști, decidenți și reprezentanți ai societății civile avem în comun acest obiectiv.

➡️ Ca ministru al Muncii și Protecției Sociale, sunt extrem de interesată de orice inițiativă care poate face munca oamenilor mai eficientă, dar și de orice demers care conduce la inovare și dezvoltare, la creșterea calității vieților noastre.
➡️ Din acest punct de vedere, pandemia ne-a adus un plus important: progresele pe care le-am făcut în digitalizare au fost mai însemnate și mai rapide decât toate rezultatele ultimilor 30 de ani la un loc.
🙌 Pentru digitalizarea Ministerului Muncii și a instituțiilor din subordine ne-am propus, pentru următorii ani, o investiție ce depășește 200 milioane de euro. Vom finanța, prin PNRR:
🔵 HUB-ul de Servicii Sociale (servicii on-line pentru solicitarea și plata beneficiilor sociale);
🔵 Digitalizarea ANOFM și ANPIS, precum și a agențiilor județene din subordinea acestor instituții;
🔵 Digitalizarea CNPP și consolidarea capacității instituționale de a gestiona procesele de evaluare și, ulterior, de recalculare a celor 5 milioane de dosare de pensii, multe dintre acestea fiind și acum în format ”dosar cu șină”.
✅ Tehnologia ne pune la dispoziție un volum fabulos de informații și date, dacă știm să utilizăm inteligent potențialul pe care aceasta îl are. Avem nevoie de specialiști în acest domeniu nou – experți accesare și evaluare date – o nouă profesie pe piața muncii din România, care are nevoie de reglementare. Ne propunem ca, împreună cu cele trei universități care deja pregătesc astfel de specialiști (Universitatea Tehnică București, ASE București, și Universitatea Tehnică Iași) să stabilim standardele profesionale corespunzătoare noii ocupații, cu atât mai mult cu cât există o mare cerere pe piața muncii pentru acest tip de profesioniști”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sorin Cîmpeanu: ‘Recomand testarea elevilor care prezintă simptome, a contacților și a colegilor’

Avatar

Publicat

in

De

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că ” școlile nu mai au nevoie să ceară aprobare inspectoratelor școlare județene pentru orele de recuperare, e suficient să le informeze, deoarece ministerul va plăti orele remediale prin intermediul inspectoratelor”.

„În primul rând aș vrea să vă spun că, dacă mă veți întreba care este diferența dintre două săli de clasă, în aceeași școală în scenariul roșu, pe același palier, cu suprafață identică, într-una sunt elevii de clasa a patra, care pot merge la școală în scenariul roșu, cu efective întregi, fără niciun fel de restricții, și în cea de lângă, în care sunt elevi de clasa a opta, care trebuie să aibă efective înjumătățite, și care dau și examenele naționale, evaluare națională, n-am să știu să vă răspund.

    ”Îndemn la respectarea tuturor regulilor”

Dar la Ministerul Educației avem competențele limitate și am înțeles că e necesară o precauție suplimentară.

Îndemn la respectarea tuturor regulilor, mai exact ventilația, aerisirea sălilor de clasă, asigurarea unei distanțări adecvate, purtarea măștii de protecție și recomand și testarea elevilor care prezintă simptome și a contacților lor, colegilor lor.

Sistemul hibrid este neperformant, o spun în continuare.

    ”Nu vorbim despre un sistem hibrid impus”

Ordinul de ministru este comun. Precizează acel maximum cu prezență fizică de jumătate de clasă. Am clarificat aceste lucruri raportându-ne la articolul 63 din legea educației naționale și am spus că prezența fizică este permisă la nivelul clasei a opta până la 15 elevi, iar la nivelul claselor terminale din liceu, învățământul postliceal și profesional, până la 17 elevi.

Nu vorbim de un sistem hibrid impus. Atunci când peste 17 elevi o să dorească să vină și al 18-lea elev în clasă, avem o situație pe care directorii școlilor o tratează ca atare. Nu putem vorbi de rotație, ca atare, între 17 și 1 pe de altă parte…

Dacă însă avem o clasă de 34 de elevi – nu s-a întâmplat până acum – abia atunci putem vorbi de acea rotație învățământ online-predare fizică, deci de învățământ hibrid.

Ministerul Educației, fiind pus în situația de a alege între a nu-i oferi niciunui elev din clasele terminale posibilitatea să meargă la școală și a accepta această condiție de maximum jumătate, între două variante problematice pentru sistemul de educație am fost nevoiți să alegem această variantă.

  Orice elev poate recupera materia

Ordinul comun de ministru dă posibilitatea oricărui elev din orice clasă, orice scenariu, să meargă fizic pentru recuperarea materiei pierdute în anul de predare online.

Singura condiție necesară este să se înscrie în acest program de ore remediale. Am flexibilizat programul național de ore remediale, în care, la nivelul săptămânii trecute, s-au înscris 225.000 elevi, 75.000 de elevi de învățământ primar, 60.000 de elevi de gimnaziu și 90.000 de elevi de liceu.

Prin ordinul de ministru pe care îl vom publica astăzi în M.O. am eliminat termenul-limită pentru înscriere, am lăsat înscrierea deschisă, pentru a profita orice elev.

Totodată, școlile nu mai au nevoie să ceară aprobare inspectoratelor școlare județene pentru orele de recuperare, e suficient să le informeze, deoarece ministerul va plăti orele remediale prin intermediul inspectoratelor.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, conform Gândul.ro.

Citește și: 

EXCLUSIV Guvernul PNL uită de marea reformă pe care a promis-o la stat! Un arhitect a fost transformat în inspector-șef la Apele Române

Vești importante pentru toți românii care au investit în acest tip de producție. Se anunță creșteri uriașe

Super veste pentru acești angajați! Prin ce mod pot obține finanțare pentru cumpărarea unei case

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend