Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

GALERIE FOTO – La Albeştii de Argeş se construieşte o grădiniţă nouă şi se reabilitează dispensarul comunal

Avatar

Publicat

in

Conducerea Consiliului Județean Argeș a continuat seria deplasărilor în teritoriu pentru a analiza la fața locului stadiul implementării proiectelor. Astfel, președintele Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă și administratorul județului, Maria Dinu, au efectuat o vizită de lucru si in Comuna Albeștii de Argeş  pentru a verifica si apoi lauda cu realizarile de aici.

Potrivit CJ Argeş, cele mai importante realizări in Albeștii de Argeş sunt:

DE INTERES

– Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura școlară, alocând fonduri pentru reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ:
• Reabilitare Școala Generală clasele I-IV sat Dumirești
• Reabilitare, modernizare grup sanitar și reparații acoperiș la Școala Gimnazială Albeștii – Pământeni
• Amenajare spațiu și dotare centrală termică la Școala Gimnazială Albeștii – Pământeni
– Prin programul guvernamental PNDL II, dar și prin cofinanțare de la Consiliul Județean Argeș, în comuna Albeștii de Argeș este în stadiu avansat de execuție proiectul de extindere a sistemului de alimentare cu apă.
– Pentru anul 2019, este prioritară reabilitarea dispensarului comunal, asta după ce va fi efectuată o expertiză a actualei clădiri.

“Și în comuna Albeștii de Argeș am vizitat principalele proiecte. Vă reamintim că sănătatea, educația și infrastructura sunt prioritățile noastre în acest mandat. Acum și aici școlile au toaletele în interior. De asemenea, am vizitat stația de alimentare cu apă, un proiect pe PNDL II, aflat în fază de execuție în procent de 80 %. Mă bucur nespus că facem echipă împreună. Avem un alt obiectiv urgent care trebuie demarat în 2019. Este vorba despre dispensarul uman. În primă fază trebuie făcută o expertiză a clădirii. În funcție de rezultatul expertizei, fie vom reabilita actuala clădire, fie ne orientăm către o altă locație, și asta pentru că și cetățenii comunei Albeștii de Argeș au nevoie de o asistență medicală normală.” – Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș

“Vă mulțumesc pentru ajutorul acordat și sperăm ca și în viitor să ne puteți ajuta pentru implementarea proiectelor în comuna Albeștii de Argeș.” – Gabriel Popa, primar comuna Albeștii de Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES

ACTUAL

Mare atenție dacă veți călători în această țară! Au fost introduse noi restricții

Avatar

Publicat

in

De

În contextul în care anumite zone ale regiunii Madrid se află deja sub restricții stricte, guvernul spaniol a anunţat miercuri un acord privind extinderea măsurilor de combatere a COVID-19.

„Am ajuns  la acest acord aprobat cu o majoritate largă” de către regiuni, care sunt competente să decidă în materie de sănătate, a declarat presei ministrul sănătăţii Salvador Illa. Chiar dacă mai multe regiuni au votat împotrivă, inclusiv Madridul, aceste măsuri „trebuie să fie aplicate” după publicarea decretului în Jurnalul Oficial în zilele următoare, a adăugat ministrul. De asemenea, el a spus că nu întrevede ca regiunea Madrid să nu le aplice, conform agerpres.ro

DE INTERES

„Situaţia din Madrid este complexă şi îngrijorătoare”, a spus ministrul, menţionând că 43.7% din cazurile noi înregistrate în Spania sau fost identificate în capitală.

Acordul anunţat prevede în special interdicţia de a părăsi Madridul pentru cei peste trei milioane de locuitori ai săi, cu excepţia unor motive specifice, cum ar fi mersul la serviciu, la medic sau dusul copiilor la şcoală.

Trebuie menționat că nouă municipalităţi de la periferia capitalei vor fi, de asemenea, afectate de aceste restricţii.

Măsurile prevăd, de asemenea, o rată de ocupare plafonată la 50% în hoteluri şi restaurante şi închiderea acestora la ora 23:00.

Guvernul central al socialistului Pedro Sanchez presează de câteva zile această regiune, condusă de dreapta, să extindă la întreaga capitală restricţiile în vigoare de săptămâna trecută în cele mai afectate cartiere ale Madridului.

În aceste zone, locuitorii se pot deplasa liber în propriul cartier, spre deosebire de primăvară, când măsurile de carantină au fost extrem de stricte.

Spania a anunţat miercuri 177 decese şi 11.016 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, ducând bilanţul total la 769.188 de cazuri de coronavirus şi 31.791 de decese.

Problemele cu care se confruntă sistemul bancar din Spania ar putea să ducă la o cădere care să genereze un efect de domino cu consecință întoarcerea Europei în anii întunecați de la începutul ultimului deceniu.

Faptul că sectorul bancar ar putea deveni mai devreme sau mai târziu una dintre cele mai mari victime ale pandemiei de coronavirus a fost clar încă de la început, imediat ce au început să se resimtă efectele recesiunii economice.

Toamna bate la ușă și datele din ultimele luni, care în multe cazuri au fost chiar mai descurajante decât era de așteptat, par să anunțe „furtuna perfectă” care ar putea genera mai mult de un cutremur în lumea bancară.

Însă, oricare ar fi evenimentul esențial în jurul căruia s-ar putea genera criza din sectorul creditelor, nu este încă complet clar în acest moment, obligându-i astfel pe analiști să fie atenți la predicții.

Totuși, Banca Centrală Europeană pare să fi identificat – și în urma retrogradării din partea agenției de rating Moody’s – una dintre principalele preocupări pentru reziliența băncilor europene: riscul de faliment al Turciei.

Potrivit ziarului „Business Insider”, țara cu cel mai mare risc în zona euro ar fi Spania, al cărei sector bancar nu a trecut în ultimii ani prin perioade excelente. Și, mai presus de toate, odată cu căderea sa ar putea genera un efect de domino care amenință să readucă Europa în anii întunecați de la începutul ultimului deceniu.

De asemenea, după cum a relatat „Business Insider”, BCE a decis „excluderea temporară a instituțiilor sistemice din zona euro de a-și expune mecanismul de leverage către Banca Centrală”.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

ACTUAL

Biroul Electoral al Municipiului București a luat decizia! Voturile vor fi renumărate?!

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend