Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

GALERIE FOTO! In plin sezon de GRIPĂ, regulamente DOAR pe hârtie – Vezi ce se întamplă la Spitalul Curtea de Argeș

Avatar

Publicat

in

Numărul deceselor cauzate de gripă la nivel naţional a ajuns ieri la 21, conform Centrului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. In Argeș, numărul cazurilor de viroze și pneumonii a crescut foarte mult în această perioadă, ajungându-se la mii de îmbolnăviri.

La Curtea de Argeș situația este de asemenea destul de gravă. Zeci de copii lipsesc de la școli și grădinițe fiind bolnavi, tratați fie in spital, fie la domiciliu.

La Spitalul Municipal Curtea de Argeș  s-au luat unele măsuri de siguranță privind izolarea pacienților. Cadrele medicale au declarat pentru redactorii PROFIT că a fost limitat accesul vizitelor la pacienții internați și nu se permit mai mult de trei persoane la fiecare pacient.

De la teorie la practică este însă diferență mare. Si asta pentru că, astazi, în Spitalul Municipal Curtea de Argeș se putea intra fara restrictie. Mai mult decât atât, pacienții au acces în curtea spitalului și pot părăsi incinta în pijamale și papuci, contribuind astfel de răspândirea microbilor. Așa cum se poate vedea și în fotografiile alăturate, nici personalul medical nu ține prea mult la reguli, astfel că, din unitatea sanitară se intră și se iese după bunul plac al fiecăruia.

Referitor la acest subiect și la regulile care ar trebui adoptate atat pentru personalul medical cat si pentru pacienti si vizitatori am incercat sa stam de vorba cu Viorel Popescu, managerul Spitalului Municipal Curtea de Arges. Cum astazi a fost ziua in care s-a organizat un concurs in vederea ocuparii unor posturi la spital, acesta nu a fost disponibil pentru a sta de vorba cu presa. Asteptam insa un punct de vedere al managerului sau purtatorului de cuvant al spitalului referitor la modul in care sunt luate masuri in plin sezon de viroze si chiar de gripa.

Farmaciștii confirmă – foarte multe persoane cu viroze

La randul lor, farmaciștii din Curtea de Arges confirmă că în ultima perioadă tot mai multe persoane le cer sfatul și cer medicamentație pentru viroze, răceli sau chiar simptome de gripă. La mare căutare sunt antitermicele, calmantele și medicamentele pentru imunitate insa, farmacistii recomanda vizitele la medicul de familie inainte de administrarea unui tratament.

 

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ludovic Orban a împărțit mărțișoare în Parlament, uitând de aberațiile transmise elevilor

Avatar

Publicat

in

Coaliția de guvernare a uitat de normele aberante impuse elevilor. După ce ministrul Sănătății a anunțat că elevii nu au voie să ducă mărțișoare profesoarelor, ministrul Educației a explicat că elevii pot duce simbolurile primăverii la fel ca în toți anii. Însă, regulile impuse de coaliție au fost încălcate chiar de șeful PNL, Ludovic Orban, care a împărțit mărțișoare în Parlament, fără mănușile recomadate de Vlad Voiculescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Bărbat mort de doi ani, sancționat de polițiști pentru că a ieșit pe stradă după ora 23.00

Avatar

Publicat

in

Un bărbat care a murit în urmă cu doi ani a fost sancționat de polițiștii locali din Râșnov pentru că a ieșit pe stradă după ora 23.00 fără a avea declarație pe propria răspundere, potrivit Hotnews.ro. Autoritățile locale susțin că este vorba despre o eroare, bărbatul mort fiind confundat de fapt cu fratele său.

Incidentul s-a întâmplat în ianuarie, iar procesul verbal a ajuns la domiciliul familiei decedatului zilele trecute. Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM) Braşov a publicat documentul în care scrie că „în seara zilei de 23 ianuarie 2021, la ora 23.20, a fost surprins pe strada Vlad Ţepeş fără a deţine asupra sa declaraţia pe propria răspundere, încălcând prevederile Legii 55/2020.”, informează Mediafax.

Primăria din orașul Râșnov susține că este vorba despre o eroare, bărbatul decedat fiind confundat cu fratele său.

Autoritățile au solicitat efectuarea unei anchete interne. Agentul Poliției Locale Râșnov va fi audiat în cadrul comisiei de disciplină și ar putea fi sancționat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend