Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

GALERIE FOTO! Cam asa a trecut Ziua Eroilor la Curtea de Arges

Publicat

in

eroiZiua Eroilor a fost sǎrbǎtoritǎ, ca în fiecare an şi la Curtea de Argeş unde, cimitirul eroilor a devenit practic neîncǎptǎtor pentru sutele de oameni care au venit sǎ aducǎ un omagiu celor cǎzuţi pe câmpul de lutpǎ.

Ca de fiecare datǎ, evenimentul a fost deschis prin intonarea imnului, dupǎ care a urmat un serviciu religios dar şi depunerea de coroane la monumentul din incintǎ.

Advertisements

Au fost reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi mai ales ai partidelor politice cum de mult nu au mai fost, nici mǎcar în campania electoralǎ.

« Glorie eternǎ eroilor neamului românesc ! Vreau sa va multumesc, instituţiilor din Curtea de Argeş, Batalionului Vânǎtori de Munte, Asociaţiei Cadrelor Militare in Rezerva şi Retragere, Poliţie, Isu, Jandarmerie, tuturor instituţiilor publice care participǎ la acest eveniment, dumneavoastrǎ tuturor celor care sunteţi aici de faţǎ, multǎ sǎnǎtate, dumneavostrǎ, familiilor dumneavoastrǎ. Este ultima mea participare la un eveniment de acest fel, vreau sǎ doresc noii administraţii publice mult succes în fruntea municipiului Curtea de Argeş, vreau ca dumneavoastrǎ sǎ fiţi în continuare alǎturi de instituţia primǎriei şi consiliului local Curtea de Argeş, sǎ aveţi parte de bucurii şi sǎnǎtate » a fost alocuţiunea primarului Curtea de Argeş.

eroi 7Imediat dupǎ cuvântul maiorului Radu Herciu, s-au depus coroane de flori, din partea instituţiilor publice, a partidelor politice şi instituţiilor de învǎţǎmânt din Curtea de Argeş.

eroi 3Ca de fiecare datǎ, cel mai aşteptat moment a fost cel al defilǎrii Gǎrzii de Onoare a Batalionului 33 de Munte, moment aplaudat minute în şir de toţi participanţii.

eroi 1De asemenea, astazi s-au mai depus coroane de flori la monumentul Veteranilor de Razboi din fata Centrului de Cultura si Arte George Topirceanu, la Manastire, si la scoala Carol I.

eroi 6

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Studiu de ultim moment: ‘Poluarea aerului conduce la creșterea cazurilor de coronavirus’

Publicat

in

De

Potrivitu unui studiu recent poluarea aerului favorizează creșterea semnificativă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, spitalizările și rata deceselor.

Potrivit studiului, expunerea pe termen lung a persoanelor la particule poluante generează creşterea cu 10% a infecţiilor şi spitalizărilor, iar rata mortalităţii are o creştere de 15%. Studiul a luat în calcul alţi peste 20 de factori, inclusiv densitatea medie a populaţiei, vârsta, spaţiul locativ, ocupaţiile şi obezitatea.

Mulţi oameni de ştiinţă sunt de acord că poluarea aerului probabil conduce la creşterea cazurilor de coronavirus şi a severităţii simptomelor, dat fiind că aerul poluat inflamează plămânii, cauzând boli respiratorii şi cardiace. Dar nu toţi sunt de acord că dovezile de până acum sunt suficient de puternice pentru a demonstra un impact puternic.

Advertisements

Dar echipa care a realizat studiul a concluzionat: „Prin utilizarea datelor detaliate, am descoperit dovezi puternice că există un raport pozitiv între poluarea aerului, mai ales a prezenţei particulelor fine, şi cazuri de Covid-19, internări şi decese. Acest raport se menţine şi după aducerea sub control a unei serii largi de factori explicativi”.

„Am fost frapat de raportul puternic de cauzalitate”, afirmă profesorul Matthew Cole, de la Universitatea din Birmingham, coordonatorul studiului. Concluziile cercetării au fost examinate de savanţi independenţi şi vor fi publicate în revista Environmental and Resource Economics.

Cel mai relevant studiu precedent fusese realizat de Universitatea Harvard şi depistase o creştere cu 8% a ratei mortalităţii din cauza poluării.

„Noi am folosit date mai exacte, mărimea medie a 355 de localităţi olandeze fiind de 95 de kilometri pătraţi, faţă de 3.130 de kilometri pătraţi în cazul districtelor din SUA. Acest lucru înseamnă că sunt analizate mai bine caracteristicile fiecărei regiuni, inclusiv expunerea la poluare”, argumentează profesorul Matthew Cole. Studiul a fost efectuat în Olanda deoarece poluarea este mai accentuată în zonele rurale decât în oraşe, în contextul fermelor de animale.

Citește și:

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Apare o nouă taxă! Toți românii vor fi obligați să o achite

Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

DE MAXIM INTERES! UNDE poți face TESTUL REAL TIME PCR în ARGEȘ ca să poți pleca în vacanță – COSTĂ 285 lei

Publicat

in

De

Așa cum se știe, în acest moment, testele Real Time PCR sunt obligatorii pentru pacienții care au nevoie de internare, pentru călătoria în anumite țări sau pentru contacții cazurilor confirmate, personalul medical sau persoanele expuse frecvent, prin natura profesiei, la agenți infecțioși. Argeșenii pot face acest test la o clinica privată iar costul testării Real Time PCR este de 285 lei. Este vorba de Synevo România care recoltează probe pentru teste Real Time PCR în 50 de centre de recoltare, amplasate în 36 de orașe, inclusiv în Pitesti, pe strada Teiuleanu.

Argeșenii care au nevoie de aceste teste pentru a putea pleca in vacanta trebuie sa stie ca testele se pot realiza doar cu programare prealabila online, fiind prelucrate în Laboratorul Central din Chiajna, dotat cu unul dintre cele mai performante echipamente de analiză din țară. Rezultatele pot fi accesate online și sunt raportate către autorități, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), indiferent dacă sunt negative sau pozitive. Timpul de eliberare al rezultatelor este de maximum 72 de ore de la momentul recoltării. Costul unui test Real Time PCR în rețeaua Synevo este de 285 de lei.

Advertisements

CLICK AICI PENTRU A FACE PROGRAMARE LA TEST REAL TIME PCR

Prelevarea probelor se face prin exsudat nasofaringian. Rezultatele sunt disponibile online. Buletinul de analize poate fi eliberat în limba engleză, dacă se face o solicitare în recepție, în momentul recoltării. Pentru exsudatul faringian, pacientul trebuie să țină cont că prelevarea trebuie făcută fie înainte de toaleta cavităţii bucale sau ingestia de alimente sau lichide, fie la patru ore după acestea.

Synevo România, lider al pieței locale de servicii de diagnostic de laborator, recoltează probe pentru testele moleculare pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV2 în 50 de centre din 36 de orașe din țară, șapte din acesteafiind localizate în București. Buletinele de analiză pot fi eliberate acum, la cerere, și în limba engleză pentru persoanele care au nevoie de acest document în vederea efectuării unei călătorii.

Synevo România face parte din Medicover – unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale și de diagnostic, înființat în anul 1995 (www.medicover.com).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend