Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

GALERIE FOTO! Calinic, pe primul rand la un super concert de colinde

Publicat

in

Cu binecuvântarea și în prezența  Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză a organizat, în sala de festivități a Liceului Forestier din Curtea de Argeș, Festivalul Județean de Colinde și Tradiții de Crăciun Hristos se naște, slăviți-L, ediția a III-a.

calinic-colinde-2În deschiderea programului, au prezentat o frumoasă Poveste de Crăciun copiii de la GPP O lume minunată din Curtea de Argeș coordonați de doamnele profesoare Tatiana Mihai, Alina Doagă și Mirela Popa. A urmat corul Liceului Forestier care a pus în scenă o Șezătoare sub îndrumarea doamnei profesoare Maria Dicu, directoarea liceului și domnul profesor de religie, Ciprian Duțeanu.

Corul Școlii Gimnaziale Mircea cel Bătrân coordonat de domnul profesor Robert-Cristian Popelcă și corul Școlii Gimnaziale Basarab I coordonat de domnul profesor Robert Sima din Curtea de Argeș au cântat colinde din folclorul românesc, dar și din cel internațional.

Elevii din corul Școlii Gimnaziale Valea Iașului îndrumați de doamna profesoară de religie, Sabina Marin și elevii Școlii Gimnaziale Toma Brătianu din Șuici, coordonați fiind de doamna profesoară Elena Iancu și de Părintele Viorel Neacșu au prezentat bucuria colindelor.

Domnișoara Mihaela Iosif de la Școala Gimnazială Corbeni a încântat publicul cu o voce caldă prin frumosul obicei tradițional de a colinda.

Corul Seminarului Teologic Neagoe Vodă Basarab din Curtea de Argeș coordonat de Părintele Profesor Ovidiu Dascălu a adus bucuria calinic-colinde-1colindelor străbune.

Grupul de instrumentiști de la Galeșu au cântat colinde la țiteră, un instrument nelipsit la șezătorile de altădată, sub coordonarea domnului profesor Constantin Vasile, iar elevii Școlii Gimnaziale Regina Maria din Curtea de Argeș au interpretat colinde în limba română și în limba franceză coordonați de doamna profesoară Gabriela Logojan.

Domnișoara Maria-Mădălina Lupu de la Școala Gimnazială Gabriel Marinescu Tigveni-structura Bîrsești, împreună cu Ansamblul Folcloric Topologul îndrumat de părintele Bogdan Lupu a încântat publicul ca de fiecare dată.

calinic-colinde-3O apariție deosebită a fost Grupul Vocal Instrumental Mugurelul de la Școala Gimnazială Albeștii de Argeș îndrumați cu mult drag de doamna profesoară Florina Costinescu și de domnul profesor Dumitru Paraschiv care Îl întâmpină pe Hristos prin colinde.

Elevii clasei a X-a, Alexandra Moisescu și Robert Stan, de la Seminarul Teologic Ortodox Iustin Patriarhul din Câmpulung Muscel, coordonați de Părintele Profesor Marius-Daniel Oprescu și corul Liceului Tehnologic Constantin Dobrescu sub îndrumarea domnului profesor de religie, Marius-Adrian Davidoiu ne-a adus colinda din Noaptea Sfântă de Crăciun.

Corul Școlii Gimnaziale Carol I din Curtea de Argeș coordonat de domnul profesor Cosmin-Bogdan Staicu și elevii Școlii Gimnaziale Corbeni, coordonați de doamna profesoară Lidia Sima ne-a arătat cât de frumos este colindul strămoșesc.

Corul Colegiului Național Vlaicu Vodă din Curtea de Argeș sub îndrumarea domnului profesor Robert Sima și solistul Vlăduț Marcu, elev al CNVV, coordonat de domnul profesor Constantin Matei au încheiat Festivalul în aplauzele publicului.

Au cântat colinda străbună la a III-a ediție peste 300 de copii de la școlile din municipiu, dar și din împrejurimi și au primit câte un calendar ortodox pe anul 2017.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Președintele Klaus Iohannis rămâne neutru pentru șefia PNL! Ludovic Orban: ‘Nu se implică în competiția internă, așa cum nu s-a implicat în competiția internă nici în 2017. Știe foarte bine faptul că toată conducerea va fi aleasă de membrii PNL’

Publicat

in

De

 Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că Preşedintele Klaus Iohannis nu se implică în campania din interiorul PNL, aşa cum nu s-a implicat nici în 2017.

Potrivit lui Orban, indiferent ce conducere va fi aleasă, PNL rămâne într-un parteneriat „serios, responsabil, realizat pentru binele României” cu preşedintele României.

„PNL, în ansamblul său, are un parteneriat cu preşedintele României şi e normal să fie aşa, pentru că preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost ales în 2014, la primul mandat, din postura de preşedinte al PNL. Şi la al doilea mandat, PNL a susţinut candidatura preşedintelui Klaus Iohannis. Există un parteneriat între preşedintele României şi PNL.

Preşedintele României nu se implică în competiţia internă, aşa cum nu s-a implicat în competiţia internă nici în 2017. (…) Sigur că şi data trecută, în 2017, la fel s-a speculat, că un candidat este sprijinit de preşedintele României. S-a văzut că nu a fost aşa. Şi acum, evident, sunt unii care fac campanie încercând să spună că preşedintele României susţine un candidat. Eu am convingerea că preşedintele României susţine PNL, fiindcă ştie foarte bine faptul că toată conducerea va fi aleasă de membrii PNL”, a susţinut Ludovic Orban.

El a respins afirmaţiile potrivit cărora în interiorul PNL ar exista două tabere, dintre care una formată în jurul foştilor membri ai Partidului Democrat Liberal (PDL).

„Din punctul meu de vedere, nu există o asemenea separare în PNL. Ca preşedinte al PNL, am militat pentru unitatea partidului, am militat pentru eliminarea a unor eventuale discriminări sau discrepanţe, pentru că cineva a fost în fostul PNL sau în fostul PDL. Din punctul meu de vedere, toţi colegii mei, indiferent din ce formaţiune provin, din cele două formaţiuni care au fuzionat, au beneficiat de deschidere, de dialog, de cooperare şi eu i-am tratat în mod egal, în funcţie, evident, de rezultat, de efortul depus şi de măsura în care acţiunea lor a fost utilă şi benefică PNL”, a adăugat Orban, informează agerpres.ro

Citește și:

Ludovic Orban: ‘Eu nu număr filiale. Felul meu de a face campanie este să fac campanie la fiecare delegat, să prezint viziunea mea, proiectul, obiectivele și să obțin vot cu vot’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu: ‘S-a ajuns ca să fim iarăși rușinea Europei. O să continui să critic acest PNRR’

Publicat

in

De

Marcel Ciolacu a afirmat că, în Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), România a plecat la Bruxelles cu o solicitare de şapte miliarde pentru agricultură, iar miniştrii Cristian Ghinea şi Adrian Oros s-au întors cu zero euro pentru acest domeniu.

Liderul PSD a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, că va continua să critice PNRR.

„Europa ne creează aceste oportunităţi, dar dacă noi trimitem documente pe care nu le citim, documente făcute de către companii private ca pe urmă să acceseze aceste fonduri sau aberaţii cum sunt 133.000 de euro pentru formarea unui singur om, de parcă l-am trimite pe Marte şi de asta se justifică această sumă imensă. Sunt ferm convins că altfel ar fi arătat acest PNRR. Deoarece nu au vrut un dialog cu autorităţile locale s-a ajuns ca să fim iarăşi ruşinea Europei.

O să continui să critic acest PNRR. Chiar vorbeam cu domnul senator Preoteasa cât de mult ar fi însemnat pentru Dolj să fi prins acele sume pentru irigaţii, cum am prins Polonia, Ungaria, Bulgaria. Am plecat la negocieri la Bruxelles cu Comisia cu o solicitare de şapte miliarde, au ajuns domnul Ghinea şi cu domnul Oros la 3,8 miliarde şi s-au întors cu zero euro pentru agricultura românescă”, a spus Ciolacu, conform cu news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend