Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

GALERIE FOTO! Calinic, pe primul rand la un super concert de colinde

Avatar

Publicat

in

Cu binecuvântarea și în prezența  Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză a organizat, în sala de festivități a Liceului Forestier din Curtea de Argeș, Festivalul Județean de Colinde și Tradiții de Crăciun Hristos se naște, slăviți-L, ediția a III-a.

calinic-colinde-2În deschiderea programului, au prezentat o frumoasă Poveste de Crăciun copiii de la GPP O lume minunată din Curtea de Argeș coordonați de doamnele profesoare Tatiana Mihai, Alina Doagă și Mirela Popa. A urmat corul Liceului Forestier care a pus în scenă o Șezătoare sub îndrumarea doamnei profesoare Maria Dicu, directoarea liceului și domnul profesor de religie, Ciprian Duțeanu.

Publicitate

Corul Școlii Gimnaziale Mircea cel Bătrân coordonat de domnul profesor Robert-Cristian Popelcă și corul Școlii Gimnaziale Basarab I coordonat de domnul profesor Robert Sima din Curtea de Argeș au cântat colinde din folclorul românesc, dar și din cel internațional.

Elevii din corul Școlii Gimnaziale Valea Iașului îndrumați de doamna profesoară de religie, Sabina Marin și elevii Școlii Gimnaziale Toma Brătianu din Șuici, coordonați fiind de doamna profesoară Elena Iancu și de Părintele Viorel Neacșu au prezentat bucuria colindelor.

Domnișoara Mihaela Iosif de la Școala Gimnazială Corbeni a încântat publicul cu o voce caldă prin frumosul obicei tradițional de a colinda.

Corul Seminarului Teologic Neagoe Vodă Basarab din Curtea de Argeș coordonat de Părintele Profesor Ovidiu Dascălu a adus bucuria calinic-colinde-1colindelor străbune.

Grupul de instrumentiști de la Galeșu au cântat colinde la țiteră, un instrument nelipsit la șezătorile de altădată, sub coordonarea domnului profesor Constantin Vasile, iar elevii Școlii Gimnaziale Regina Maria din Curtea de Argeș au interpretat colinde în limba română și în limba franceză coordonați de doamna profesoară Gabriela Logojan.

Domnișoara Maria-Mădălina Lupu de la Școala Gimnazială Gabriel Marinescu Tigveni-structura Bîrsești, împreună cu Ansamblul Folcloric Topologul îndrumat de părintele Bogdan Lupu a încântat publicul ca de fiecare dată.

calinic-colinde-3O apariție deosebită a fost Grupul Vocal Instrumental Mugurelul de la Școala Gimnazială Albeștii de Argeș îndrumați cu mult drag de doamna profesoară Florina Costinescu și de domnul profesor Dumitru Paraschiv care Îl întâmpină pe Hristos prin colinde.

Elevii clasei a X-a, Alexandra Moisescu și Robert Stan, de la Seminarul Teologic Ortodox Iustin Patriarhul din Câmpulung Muscel, coordonați de Părintele Profesor Marius-Daniel Oprescu și corul Liceului Tehnologic Constantin Dobrescu sub îndrumarea domnului profesor de religie, Marius-Adrian Davidoiu ne-a adus colinda din Noaptea Sfântă de Crăciun.

Corul Școlii Gimnaziale Carol I din Curtea de Argeș coordonat de domnul profesor Cosmin-Bogdan Staicu și elevii Școlii Gimnaziale Corbeni, coordonați de doamna profesoară Lidia Sima ne-a arătat cât de frumos este colindul strămoșesc.

Corul Colegiului Național Vlaicu Vodă din Curtea de Argeș sub îndrumarea domnului profesor Robert Sima și solistul Vlăduț Marcu, elev al CNVV, coordonat de domnul profesor Constantin Matei au încheiat Festivalul în aplauzele publicului.

Au cântat colinda străbună la a III-a ediție peste 300 de copii de la școlile din municipiu, dar și din împrejurimi și au primit câte un calendar ortodox pe anul 2017.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

SE PRELUNGEȘTE STAREA de ALERTĂ – Iată Hotărârea de Guvern cu măsurile, text integral

Avatar

Publicat

in

De

Astăzi, în ședința de Guvern care începe la ora 17, Cabinetul Orban va discuta o Hotărâre privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Aceasta ar urma să intre în vigoare chiar de duminică,  16 august.

Hotărârea de Guvern este dată ținând cont de prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei, dar și ţinând seama de propunerile cuprinse în Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 40/2020 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesare a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

Publicitate

Iată textul Hotărârii de Guvern, așa cum va intra în dezbaterea ședinței de azi a Cabinetului Orban.

Art. 1 – Începând cu data de 16 august 2020 se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin HG nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, prelungită prin HG nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, și prin HG nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia  pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 2 – Pe durata prevăzută la art. 1 măsurile de prevenire şi control ale infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, condiţiile concrete de aplicare şi destinatarii acestor măsuri, precum şi instituţiile şi autorităţile publice care pun în aplicare sau urmăresc respectarea aplicării măsurilor pe durata stării de alertă sunt prevăzute în:

a) anexa nr. 1 – „Măsuri pentru creşterea capacităţii de răspuns“;

b) anexa nr. 2 – „Măsuri pentru asigurarea rezilienţei comunităţilor“;

c) anexa nr. 3 – „Măsuri pentru diminuarea impactului tipului de risc“.

Art. 3 – În aplicarea dispoziţiilor art. 7^1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei, aprobată cu completări prin Legea nr. 20/2020, cu completările ulterioare, şi ale Hotărârii Guvernului nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc, secretarul de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dispune, în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, prin ordin al comandantului acţiunii, măsurile necesare prevenirii şi combaterii infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, în cadrul acţiunilor de răspuns la nivel naţional.

Art. 4 – Regimul contravenţional aplicabil pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în anexele nr. 1-3 este cel stabilit la art. 64 – 70 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările ulterioare.

Art. 5 – Anexele nr. 1 – 3 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 6 – Actele emise pentru punerea în executare a Hotărârii Guvernului nr. 394/2020, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, a Hotărârii Guvernului nr. 476/2020, cu modificările și completările ulterioare, și a Hotărârii Guvernului nr. 553/2020, cu modificările și completările ulterioare, își mențin aplicabilitatea în măsura în care dispoziţiile acestora nu contravin măsurilor stabilite în anexele nr. 1-3 la prezenta hotărâre.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

OMS: ‘Nu credem că coronavirusul se poate transmite prin alimente. Alimentația noastră în ce privește COVID este sigură’

Avatar

Publicat

in

De

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a venit cu precizări despre faptul că noul coronavirus nu poate fi transmis prin alimente.

„Nu credem că coronavirusul se poate transmite prin alimente. Dacă am înţeles bine, China caută virusul pe ambalaje, a testat sute de mii şi a găsit foarte puţine, sub 10 (eşantioane) pozitive”, a explicat cercetătoarea Maria Van Kerkhove, citată de AFP.

Totuşi, „ştim că (virusul) poate rămâne o vreme pe suprafeţe” şi „am dat indicaţii, împreună cu FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru alimentaţie şi agricultură), cu privire la normele de securitate şi muncă” în sectorul alimentar, a menţionat cercetătoarea, responsabilă cu maladiile emergente în cadrul OMS.

Publicitate

„Oamenii nu trebuie să se teamă nici în ce priveşte alimentele, nici ambalajele alimentare sau lanţul alimentar”, a subliniat Michael Ryan, director pentru situaţii de urgenţă la OMS.

„Alimentaţia noastră în ce priveşte COVID este sigură: nu există date care să demonstreze că alimentele sau lanţurile alimentare participă la transmiterea virusului”, a adăugat Ryan, amintind de necesitatea respectării precauţiilor de utilizare cum sunt spălarea pe mâini sau procesarea alimentelor.

„Nu trebuie exacerbate astfel de informaţii, oamenii se tem deja destul de pandemie”, a conchis responsabilul OMS.

Citește și:

EXCLUSIV Cu ce se ocupă Richard Rinu, arestat pentru uciderea lui Emi Pian – Afaceri cu Ciprian Pian

EXCLUSIV Am deslușit misterul! Cine sunt Ciprian Napi și Richard Rinu, ultimul fiind arestat pentru uciderea lui Emi Pian

Document. Lovitură pentru Cristian Popescu Piedone! Acțiune în instanță demarată împotriva sa

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend