Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

GALERIE FOTO Acte de vandalism pe străzile din Ploieşti: Primăria a cerut ajutorul Poliţiei şi Jandarmeriei

Publicat

in

În noaptea de vineri spre sâmbătă au avut loc acţiuni organizate şi concertate de vandalism în orașul Ploiești. Primăria a cerut ajutorul Poliției și Jandarmeriei.

„Primăria municipiului Ploiești anunță că, în noaptea de 30 aprilie – 01 mai 2021, au avut loc acțiuni organizate și concertate de vandalism, constând în distrugeri ale coșurilor de gunoi, amplasate pe domeniul public, precum și ale obiectelor de mobilier stradal.

Aceste acțiuni, care denotă o lipsă crasă a unui elementar civism, nu mai pot fi tolerate, motiv pentru care s-a cerut, cu insistență și celeritate, suportul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova și cel al Poliției municipiului Ploiești, astfel încât, printr-un efort comun, acest fenomen, care pare a face parte dintr-un scenariu bine regizat, să fie stopat în perioada Sărbătorilor Pascale”, au declarat reprezentanții Primăriei.

Andrei Liviu Volosevici, primarul municipiului Ploiești: „Mizăm pe o implicare profesionistă a instituțiilor care au în atribuții liniștea și ordinea publică, astfel încât, eforturile pe care administrația publică locală le face, susținut, în ultima perioadă, în vederea asigurării unui real confort pentru ploieșteni, să nu fie în zadar.

Constatăm cu stupoare că, după atâtea zile, în care salubritatea nu este corespunzătoare în oraș, pe un contract pe care ADI Deșeuri îl gestionează, Garda de Mediu Prahova și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova nu au avut nicio reacție în acest sens. Din punct de vedere al Primăriei municipiului Ploiești, salubritatea este strict legată de sănătatea publică și toate acestea se întâmplă, din păcate, într-o situație de pandemie.

Ne dorim un oraș curat, îngrijit și, mai ales, sigur din punct de vedere al sănătății. Ploieștenii merită, cu prisosință, acest lucru iar noi, ca administrație locală, suntem datori să oferim acest confort!

Tocmai de aceea, pentru ca aceste aspecte să fie înlăturate, am cerut notă explicativă reprezentanților Poliției Locale Ploiești, privind lipsa de reacție față de cele întâmplate. Totodată, Primăria municipiului Ploiești a formulat plângere penală privind acțiunile de distrugere petrecute în noaptea de 30 aprilie – 1 mai 2021”, a declarat Andrei Liviu Volosevici, primarul municipiului Ploiești.

Citește și: VIDEO – Alertă la Marea Neagră: doi scafandri se află în stop cardio-respirator; medicii îi resuscitează.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Nicuşor Dan, despre un al doilea mandat ca primar al Capitalei: Pentru orice oraş din România, un mandat de patru ani e prea puţin

Publicat

in

De

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, la B1 TV, că îşi doreşte un al doilea mandat de edil şi a subliniat că patru ani e prea puţin, mai ales pentru un oraş ca Bucureşti. Dan a subliniat că încearcă să le comunice bucureştenilor, nu să se ”învârtă” pe la televizor cum făceau primarii de dinaintea sa, potrivit News.ro.

Nicusor DanFoto: Agerpres

Întrebat, luni seară, la B1 Tv dacă îşi doreşte un al doilea mandat de primar al Capitalei, Nicuşor Dan a declarat că îşi doreşte acest lucru şi că patru ani sunt insuficienţi pentru un oraş cu multiple probleme, cum e Bucureşti.

”Eu îmi doresc, da, desigur. Pentru orice oraş din România un mandat de patru ani, în condiţiile în care nu găseşti documentaţiile deja pregătite pentru lucrările de investiţii, 4 ani e prea puţin. Pentru Bucureşti e cu atât mai mult, un oraş cu multiple probleme”, a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat, de asemenea, dacă e ferm în această decizie, Nicuşor Dan a răspuns că le comunică bucureştenilor ”exact situaţia de fapt” şi este optimist că ei vor înţelege.

”Da, da, am început un lucru, încerc să le comunic bucureştenilor, să le spun exact situaţia de fapt, nu să mă învârt pe la televizor să le spun ce grozav sunt eu, cum au făcut predecesorii mei. Sunt foarte optimist că ei vor înţelege că mergem într-o direcţie corectă şi că viteza este cea pe care ne-o permite contextul”, a mai afirmat Dan.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rușii au atacat cu rachete calea ferată din regiunea Dnipro – oficial ucrainean

Publicat

in

De

Valentin Reznicenko, șeful administrației militare regionale Dnipropetrovsk, a declarat luni că rachetele rusești au lovit infrastructura feroviară din regiune, provocând pagube serioase, relatează CNN.

cale ferata UcrainaFoto: Viktor Antonyuk / Sputnik / Profimedia Images

Potrivit acestuia, petru rachete au lovit deodată luni seară infrastructura.

„O zi tulbure cu alarme nesfârșite”, a spus Reznicenko pe Telegram. „Rachetele au lovit infrastructura feroviară din districtele Pavlograd și Synelnykiv. Există daune grave la calea ferată și liniile electrice. Nu este clar când ne vom relua circulația acolo.”

Forțele ruse au vizat infrastructura feroviară a Ucrainei într-o încercare aparentă de a întrerupe aprovizionarea forțelor ucrainene.

Pe de altă parte, Mikola Lukașuk, șeful consiliului regional, a declarat că nu au fost raportate victime.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend